Program çerçevesinde, Türkiye'de yaşayan yerleşik yabancılara, ülkedeki sosyal, ekonomik ve kültürel hayata uyumlarının kolaylaştırılması amacıyla 8 saatlik kurslar veriliyor.
Almanya ve İngiltere örneklerinden farklı olarak bu kur- su almak zorunlu değildir ve sonunda herhangi bir sınav yapılmamaktadır. SUYE programına katılmak gönüllülük esasına dayalı olmakla birlikte bu kursu almaları için yabancılar teşvik edilmektedir.
SUYE eğitimine katılan yabancı uyruklu kişilere 'İl Göç İdaresi ve Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD)' eğitmenleri tarafından Türkiye'de sağlık, hukuksal ve sosyal uyum gibi birçok konu hakkında eğitim verilmiştir. Eğitime katılan öğrenci ve kişilere bir katılım sertifikası verilecektir.
Sosyal Uyum Sorunları Kursu Fiyatı
Ya da bu kurs için size en yakın halk eğitim merkezlerine başvuruda bulunarak bu kursa katılabilir ve sertifika sahibi olabilirsiniz. Aşağıdaki bilgiler kurs hakkında genel bir bilgi edinmeniz için bulunmaktadır.
Eğitime katılmak isteyenler başvurularını https://suye.goc.gov.tr/ web adresi üzerinden yapabilir.
İlgili 19 soru bulundu
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasındaki işbirliği protokolü kapsamında 27 Ekim 2019'dan itibaren halk eğitim merkezlerinde "Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi (SUYE) Programı" uygulanıyor.
Sertifika Almak İçin Nasıl Başvurulur: MEB'in resmi web sitesini ziyaret ederek ücretsiz sertifika programları hakkında bilgi alabilirsiniz. Başvuru koşullarını ve gerekliliklerini dikkatlice okuyun ve başvuru sürecini takip edin. İstenilen belgeleri tamamlayarak başvurunuzu yapın ve belirlenen süreleri takip edin.
Evet, sertifika ile işe girilir. Ancak bazı durumlarda mümkün olmayabilir.
Yardımın miktarı kişi başı aylık 300 lira olup finansmanı Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım Ofisi (ECHO) tarafından sağlanmaktadır.
Kariyer alanında bireyin gelişim düzeyinin somut göstergesini oluşturan sertifikalar da günümüzde online platformlar aracılığıyla elde edilebiliyor. Kurumlar ya da merkezler tarafından sunulan online eğitim programları sonucunda, başarı sağlayan bireylere online eğitim sertifikaları veriliyor.
Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi (SUYE) Projesi.
Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi Programı (SUYE)
Genel uyum kursu, dil kursu ve oryantasyon kursu olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Dil kursunda günlük hayatta konuşmak ve yazmak için ihtiyaç duyduğunuz kelimeleri öğreneceksiniz. Resmî makamlarla irtibata geçmek, komşularla ve iş yerinde konuşmak, mektup yazmak ve formları doldurmak da buna dahildir.
Okul öncesi ve ilkokula yeni başlayan öğrencilerin ardından okul terklerinin azaltılması amacıyla liseye başlayan öğrencilere de uyum eğitimi verilecek. MEB tarafından, özellikle okul terklerini azaltmak ve okula uyumu sağlamak amacıyla lise 9. sınıf öğrencileri için düzenlenen uyum eğitiminin pilot uygulaması başladı.
Kimler Yardım Almaktadır? Türkiye'de uluslararası koruma veya geçici koruma altında yaşayan kayıtlı aileler SUY'a başvurabilirler. SUY; geniş aileler, yaşlılar, tek başına yaşayan kadınlar, tek ebeveynli haneler ve engelliler gibi en çok ihtiyaç içinde olan başvuru sahiplerini seçmektedir.
Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri 4-8 Eylül'de okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak. Ortaokul 5'inci sınıfa başlayacak öğrenciler ve ailelerin katılacağı rehberlik uygulamaları 11-15 Eylül'de gerçekleştirilecek.
Yabancılara Yönelik Sosyal Uyum Yardım Programına başvurular, resmi olarak ikamet edilen yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına veya Kızılay tarafından yabancı nüfusunun yoğun olduğu ilçelerde hizmete sunulacak olan Hizmet Merkezleri'ne yapılır.
Proje, kadının güçlendirilmesi yoluyla Suriyeli ve ev sahibi topluluk arasında sosyal uyumun sağlanması genel amacıyla 1 Mart 2019 - 30 Temmuz 2020 tarihleri arasında uygulanacaktır. Proje uygulama alanı Şanlıurfa, Kilis, Mardin, Gaziantep ve Hatay'dır.
Program, yardıma ihtiyacı olan ve resmen bir işte çalışmayan (istihdam ya da sağlık ve sosyal güvenlik kaydı olmayan) aile ve bireyler içindir.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Hasta kabul MEB onaylı sertifika sayesinde çalışanlar yapmış oldukları meslekte daha verimli çalışmalara imza atacaktır. Günümüzde artık hemen hemen her sağlık kuruluşu devlet ya da özel gibi ayrım yapılmaksızın hasta kabul MEB onaylı sertifikası bulunan adaylar arasından seçimlerini yapmaktadırlar.
Bu sertifikalar, birçok işlem için gereken kimlik doğrulama işlemlerinin yapılması için kullanılır ve kamu kurumları, bankalar, e-ticaret siteleri ve diğer birçok kuruluş tarafından kullanılır. Ücretsiz Seminerlere ve Kampanyalı Eğitimlere Buradan Ulaşabilirsiniz.
Sertifikalar, sahip olduğunuzu söylediğiniz becerilere sahip olduğunuzu potansiyel işverenlere veya mevcut işvereninize kanıtlamanız için bir yol sunar. Sadece bildiklerinizi test etmezler, aynı zamanda görevlerin nasıl gerçekleştirileceğini ve problem çözmeye nasıl yaklaşılacağını da test ederler.
Meb Onaylı Sertifika bakanlık tarafından lisanslı özel yada kamu kuruluşları eliyle eğitimini tamamlayan öğrencilere verilir. Meb Onaylı Sertifika almak için bakanlık tarafından lisanslı bir kurumda eğitiminizi tamamlayıp bakanlığı gözetmenleri kontrolünde sınava katılıp başarılı olmanız gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri