Sosyoloji mezunları; Formasyon alarak, MEB'e bağlı okullarda ve üniversitelerde, Felsefe Grubu Öğretmeni unvanıyla çalışabilir.
Mezun olduktan sonra Felsefe Grubu öğretmenliği yapmak isteyen öğrencilerimizin Pedagojik Formasyon Eğitimi alması gerekmektedir. Pedagojik Formasyon Eğitimi alabilmek için ise sosyoloji müfredatında yer alan SOS kodlu Felsefe, Mantık ve Psikoloji derslerinin tamamının alınması gerekmektedir.
Felsefe grubu öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır.
Sosyoloji mezunları için kamu sektöründe Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Sağlık, Adalet, Tarım, Milli Eğitim, Kültür ve Turizm, Gençlik ve Spor ve İçişleri gibi çeşitli bakanlıklar; Bölgesel Kalkınma Ajansları, TÜBITAK, YÖK, TRT, Türkiye İstatistik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Ulusal Ajans, Türk Patent Enstitüsü ...
Sosyoloji bölümü mezunları, kamu ve özel sektör kurumlarında istihdam edilebilir. Özel şirketlerin insan kaynakları bölümlerinde, medya kuruluşlarında, araştırma şirketlerinde; Adalet, İçişleri, Aile ve Sosyal Politikalar, Sağlık Bakanlıkları ve benzeri kurumlarda uzman, proje yöneticisi ve sosyolog olarak çalışabilir.
İlgili 44 soru bulundu
Sosyoloji bölümü mezunu psikolojik danışmanlık ve rehberlik yapamaz.
İngilizce, Fizik, Sosyoloji, Felsefe vb.) mezun olup öğretmenlik sertifikası olan ya da olmayan herkes sınıf öğretmeni olarak atanmıştır.
Öğretmen adayları, felsefe öğretmeni olarak atanabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ve alan bilgisi sınavlarına girmelidir.
Sosyoloji mezunu olarak Sosyal Psikoloji yüksek lisansı yapabilirsiniz ama Klinik Psikoloji yüksek lisansı olmaz. Hangi enstitüye bakarsanız bakın istisnasız hepsi Klinik Psikoloji için Psikoloji mezunu olma koşulu arıyor.
Sosyologlar, kamuda ve özel sektörde geniş bir çalışma alanına saiplerdir. Devlet dairelerinde, kamu kuruluşlarında toplumun sağlığı için çalışmaktadırlar ve üniversitelerde akademisyen olarak da çalışabilirler. İlgili şirketlerin insan kaynaklarında sosyologlar toplumun ve insanın yararına çalışmalar yapmaktadırlar.
Nasıl Felsefe Öğretmeni Olunur? Felsefe Öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Felsefe Bölümü'nden mezun olan öğrencilerin öğretmenlik yapabilmesi için pedagojik formasyon almaları şarttır.
Felsefe öğretmeni nerede çalışır? Eğitim fakültesinden mezun olduktan sonra devlet okulunda öğretmenlik yapmak isteyen felsefe öğretmenlerinin Kamu Personeli Seçme Sınavına girmeleri gerekir. Bu sınavda yeterli puanı alan felsefe öğretmenleri, atanarak devlet okullarında öğretmen olarak çalışabilir.
Felsefe Bölümü mezunları, en az 16 kredi Sosyoloji, 16 kredi Psikoloji dersi aldıklarını belgelendirdiklerinde, Pedagojik Formasyon Eğitimi alarak liselerde "Felsefe Grubu Öğretmeni" olabilmektedirler.
Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun 29 Haziran 2020 tarih ve 12 sayılı Kararı ile yükseköğretim kurumları tarafından sertifika düzeyinde yürütülen pedagojik formasyon sertifika eğitiminin geçerliliğini yitirmesine karar verilmiştir.
Felsefe Grubu Öğretmenliği (EA) - KPSS-2 : KPSS121 (Ortalaması) | Mezun Başarı Atlası
Felsefe Grubu Öğretmeni, devlet okullarının lise kademelerinde veya özel eğitim kurumlarında çalışan felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık derslerine giren kişidir.
Sosyoterapiyle tıpkı psikoloji biliminden psikoterapinin kaynaklanması gibi, sosyolojiden terapötik bir disiplin doğmuştur. Bu disiplinin temelleri klinik sosyolojide bulunabilir.
Danışmanlık verecek ofiste çalışacak ve danışman rolünde olacak kimselerin; psikoloji, rehberlik, sosyoloji, tıp ya da hemşirelik gibi alanlardan mezun olması gerekir.
Bu, çocuk koruma hizmetleri, aile desteği hizmetleri veya aile danışmanlığı gibi rolleri içerebilir. Eğitim Sistemi: Sosyoloji mezunları, eğitim sisteminde çeşitli rollerde atanabilir. Okullarda danışmanlık veya yönetim pozisyonlarında çalışabilirler, ayrıca eğitim politikası ve planlaması üzerine de çalışabilirler.
Felsefe Öğretmeni olmanın dezavantajları şunlardır: Mezun sayısı oldukça fazladır. Özel sektör çalışma alanları kısıtlıdır. Devlette kadro atamaları oldukça sınırlıdır.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 18.000 TL ile 32.500 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Felsefe Öğretmeni maaşı 17.700 TL iken, en yüksek ise 42.500 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Felsefe öğretmeni devlet okullarında veya özel eğitim kurumlarında felsefe dersi anlatan kişidir. Orta öğretim kurumlarında 10. ve 11. sınıflara haftada 2 ders saati felsefe dersine girer. Ayrıca seçmeli derslerde sosyal bilimler kategorisinde bulunan alanıyla ilgili derslere de girer.
12 Eylül'e kadar 'meslek' olarak tanınan sosyologlar 'düz memur' statüsüne indirgendi. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), sosyologlar için geçtiğimiz yıl ilk kez kadro açtı.
Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinin birinden mezun olmak, b) 2022 yılı KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri