Soyut logolar kavramsal, olayın bütününü düşünme logolarınızdır. Marka logosu gibi soyut bir logo sadece bir simgeden oluşur – fakat bu simge sizin için özel bir simgedir.
Logo kendi içerisinde birden fazla gruba ayrılmaktadır, bu durumun nedeni ise tasarımlarda kullanılan tekniklerden dolayıdır. Genel olarak bilinen ve aşina olduğumuz türler ise logo, logotype ve amblem tasarımlarıdır. Logolar sadece ikonik çizimler sembol şekillerden meydana gelir.
Amblem ve logo kavramları birbirlerine yakın olsalar da farkları da var. Logo, bir kurumun adını yansıtır. Amblem ise bir anlam içeren şekil ya da sembollerden oluşur. Logolar harflerden, kelimelerden oluşur.
Harf işaretleri (monogram logo olarak da bilinir), markanın ilk harflerinden oluşan tipografi türünde logolardır. Genellikle bu tür logolarda markanın adından bahsederken harflerin kısaltılmış hali söylenir.
İlgili 20 soru bulundu
Bir sembolde hem şekil hem harf varsa, o amblem değil logo sayılır. Sadece çeşitli şekillerden oluşan ve üzerinde hiçbir harf bulunmayan semboller ise amblem olarak nitelendirilir.
Logo tasarımı Özellikle son zamanlarda amblem kavramı ile sıklıkla karıştırılan logo veya logotype aslında, ürünleri, hizmetleri veya firmaları birbirinden ayırt edebilmek için yaratılan ve firmanın kimliği ile bütünleşen bir harf ve simge bütünlüğüdür.
Logo, bir ürüne ya da firmaya ait hizmetlerin harf ve resimsel öğeler kullanılması ile sembolleştirilmesidir. Bu sayede amblemden farklı olarak ayırt edici özellikler yanında bir de firmanın ismini yansıtmaktadır. Logo oluşturmada kullanılan fontlar daha önce tasarlanmış fontlardan da seçilebilmektedir.
Logo kendi içerisinde iki temel ayrıma sahiptir. Logo; sembol ve şekillerden meydana gelirken, Logotype ise tamamen yazı karakterinden oluşmaktadır. Her ikisi de markayı temsil etmek için kullanılır.
İdare, logo kullanmak istediğinde sayfanın üst boşluğu 0,5 cm olarak düzenlenir. veya etkinlik gibi hususlarla ilgili logo kullanılmak istendiğinde, “Başlık” alanını ortalayacak şekilde idareye ait olan logo solda; diğer logo sağda kullanılır. Belge üzerinde en fazla iki logo kullanılabilir (Örnek 1).
Logotype ise yanında simge yada semboller içermeyen, direkt marka adını yansıtmaya yönelik hazırlanmış harf, rakam, ve yazı tipi tasarımına denmektedir. Aynı zamanda özgün, farklı ve farklılık uyandırabilecek görsel algıyı da içerisinde taşımaktadır.
En popüler logo renkleri arasında kırmızı, mavi, sarı, yeşil ve turuncu bulunmaktadır. Kırmızı renk, güçlü bir duygu hissi yaratırken, mavi renk, sakinlik ve güven hissi yaratır. Sarı renk, hareketlilik ve enerji hissi yaratırken, yeşil renk, doğa ve çevre dostluğu hissi yaratır.
Dinamik logolar statik logoların ötesinde değişebilen ve farklı biçimlerde kullanılabilen görsel temsil araçlarıdır. Bir başka deyişle dinamik logolar belirli bir düzen içinde birden fazla biçimi, rengi, ya da deseni olan logolardır.
Turuncu Logolar
Neleri çağrıştırıyor: Parlaklık, sıcaklık, kucak açma, mutluluk, güven duygusu, hafiflik, kolaylık, dinamizm, hız. Sarı ve kırmızının karışımı olarak dinamiklik ve esneklik gibi kavramları çağrıştırdığından, alışveriş, teknoloji, yemek, spor gibi sektörlerde görülür.
Markanızın etkileyici ve akılda kalıcı olması için logo tasarımının yanı sıra seçtiğini renk de çok önemlidir. İnsan gözünün en çabuk fark ettiği renklerden biri kırmızı olduğundan, birçok marka logoları için bu rengi tercih eder.
Genel olarak 3 çizgi nereden geliyor? Aslında bu 3 şerit Finlandiyalı bir ayakkabı üreticisinden 1940'lı yıllarda satın alındı. Yani o yıla kadar adidas'ın logosunda 3 şerit yoktu. Kısacası 3 şeritin temel olarak bir anlamı yok! Asıl olay sade ve küresel olarak anlaşılabilir olması.
Dişi Logonun Özellikleri
Arka planın düz beyaz olmadığı durumlarda kullanılır. Görsel olarak kullanılmalı, yeniden oluşturulmamalıdır. olarak kullanılmalıdır.
Adından da anlaşılacağı üzere ikonik logolar; ağırlıklı olarak harf, rakam, sembol ve özel ikonlardan oluşan, insanların direkt görsel hafızasına hitap eden logo çeşididir. Genellikle belli bir bilinirliğe ulaşmış markalar tarafından tercih edilmektedir.
Logo tasarımı, kurum, kuruluş veya kişisel bir oluşum için dijital olarak tasarlanan imge, rakam, görsel ve çeşitli şekillerle oluşturulan görsellerdir. Logo tasarımı, şirketinizin yapısını, özelliklerini ve imajını temsil eden özelliklerin tümü olan kurumsal kimliği oluşturma açısından kilit rol oynar.
Oradan, şirketin pazarlama materyalleri için yazı tiplerini, renkleri ve görsel dili belirleyen bir marka adı, logo işareti, etiket ve grafik standartları sunulur. Çok sayıda hareketli parçası olan değerli bir hizmettir, ancak bir “Marka” anlamına gelmez.
Logo genellikle marka isminden sonra bir firmanın sahip olduğu en güçlü görsel ve/veya sözel değerdir. Bir nevi markanın yüzüdür. Tıpkı tanıştığımız bir insanın yüzüne bakarak ilk izlenimde edindiğimiz fikirler ve hakkında verdiğimiz kararlar gibi, bir şirketin logo tasarımı da aynı güce ve etkiye sahiptir.
İtalyan devi Juventus , kulüp logosunu değiştirdiğini açıkladı. Kulüp başkanı Andrea Agnelli, ¨Yeni logo Juventus'un yaşam tarzını sembolleştiriyor.¨ diyerek yeni logoyu kamuoyuna duyurdu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri