Meyveler: Ahududu meyvesi, çilek, yaban mersini, böğürtlen, kuş üzümü, kızılcık gibi meyveler buzlukta muhafaza edilebilir. Bu meyveler ile birlikte; muz, mango, ananas, şeftali, yeşil erik, kırmızı erik ve kiraz gibi sert çekirdekleri olan meyveler de derin dondurucuda muhafaza edilebilir.
Cevap: Et, süt, yumurta.
Havasını aldığınız buzdolabı poşetinin ağzını güzelce bağlayın ve buzluğa koyun. Bu şekilde meyveleri 8-12 ay kadar tazeliğini koruyarak buzlukta saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman buzluktan çıkartıp, reçel, marmelat ya da soslarında kullanabilirsiniz.
Muz, derin dondurucuda 6-8 ay saklanabilir.
İlgili 29 soru bulundu
İlk önce mandalinaların kabuklarını ve zarlarını güzelce soyun. Soyduğunuz mandalinaları bir tepsi içerisinde dondurun. Donduktan sonra derin dondurucu poşetlerine koyup, poşetin havasını aldıktan sonra ağzını sıkaca bağlayın. Derin dondurucuya kaldırın.
Çilekler önce bol suyla yıkanmalı, sularının tamamen süzülmesi ve kendi kendilerine kurumaları beklenmelidir. Eğer acelen varsa çilekleri tek tek kurulayabilirsin. Sonrasında çilekler birbirine değmeyecek şekilde büyük tepsilere serilmeli ve önce bu şekilde dondurulmalıdır.
Olgunlaşan kayısıları yıkayın, çekirdeklerini çıkarın ve Koroplast Kilitli Poşetin içine koyun. 12 aya kadar derin dondurucuda sakalayabilirsiniz.
(kabuklu veya kırılmış iç cevizimizi buzdolabı poşetlerinde haftalık kullanım ölçülerinde saklamanızı tavsiye ederiz.) Uzun süreli saklamak için, iç ceviz veya kabuklu olarak ve kısa süreli kullanımlık paketler halinde buzdolabının derin dondurucu bölümünde muhafaza ediniz. Yıl boyunca tazeliğine muhafaza edecektir.
Eğer inciri 10-15 gün içerisinde tüketeceğinizi düşünüyorsanız buzdolabında veya derin dondurucuda saklamanıza gerek yok. Güneş görmeyen bir yerde saklayabilir ve tüketebilirsiniz. Ama uzun süre saklamayı düşünüyorsanız derin dondurucuda saklamak en doğru yöntemlerden biridir.
Derin dondurucuda en uzun süre saklanabilenlerden olan şeftali ve elma gibi meyveler 5 ay korunurken, üzüm ve limonun derin dorucuda taze kalma süresi ise en fazla 3 aydır. Narenciye, kiraz, çilek, dut, armut, erik gibi meyveler derin dondurucuda 12 ay saklanabilir.
Marul, salata yeşilliklerinin yanı sıra kereviz, turp, soğan, patates ve biber gibi sebzeleri derin dondurucuya koymamalısınız.
Kuruyan havuçları buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Poşeti hava almayacak şekilde kapatın. Üzerine tarihin yazılı olduğu bir etiket yapıştırın ve buzluğa kaldırın. Havuçları şoklama yöntemiyle buzlukta 12 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Kepek katmanındaki yağdan dolayı, bu tür pirincin yaklaşık altı aylık raf ömrü vardır. Daha uzun raf ömrü için buzdolabı veya dondurucuda saklanması tavsiye edilmektedir.
Nektarinin mevsimi ve saklanması
Nektarin saklanmak istendiğinde önce yıkanır ve kurulanır. İkiye bölünerek çekirdekleri çıkarılan meyve, küçük parçalar halinde dilimlenerek buzdolabı poşetlerine konur ve derin dondurucuda veya buzlukta saklanabilir.
Kabuklu ceviz kırılarak tüketildiğinde besin değeri kaybı söz konusu olmuyor.
Cevizi kabuklu olarak muhafaza etmek tazeliğini koruması açısından daha verimlidir. Kabuklu cevizi hava geçirgenliği olan bir filede veya bir tepsiye yayarak güneş görmeyen, kuru ve serin bir ortamda saklamanız yeterli olacaktır. Bu şekilde sakladığınızda 1 yıla kadar muhafaza edebilirsiniz.
Cevizleri ayıklayıp yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine koyup 15 dak 100 derecede fırında biraz kuruttum. Daha sonra robotta çekip tekrar 20 dak kadar fırınladım. 100 derecede pişmeden kurutuyor. Fırının içinde sıcağıyla soğuyana kadar bıraktım. Soğuyunca buzdolabı poşetine koydum derin dondurucuya kaldırdım.
Armutları dondurucuya koyun. Meyveleri eşit şekilde dondurmak için torbaları veya kapları düz bir şekilde yerleştirin. Dondurucu sıcaklığı -18 °C veya altında olmalıdır. Düzgün donmuş armutlar 10-12 ay sürebilir.
Daha önce çilek, portakal, ahududu, elma, armut, kayısı, üzüm, kavun, kivi, kiraz gibi bir çok meyveyi dondurdum ve kullanırken de çok memnun kaldık.
Şeftalilerin kabuklarını soyunuz. İstediğiniz boyutta dilimleyiniz. Poşetlere koyup, derin dondurucuya koyunuz. Üzerine tarih yazmayı unutmayınız.
Temizlediğiniz vişneleri tek tek bir fırın tepsisinin ya da büyükçe bir kabın üzerine dizin. Vişnelerin ezilmemelerine ve formlarının bozulmamasına dikkat edin. Bu şekilde aralıklı dizmemizin sebebi donarken ezilmemelerini sağlamak. Ardından tepsiyi üzeri açık bir biçimde derin dondurucuya koyun.
🔰Dut meyvesini isterseniz derin dondurucuda çok uzun bir süre boyunca taze olarak muhafaza edebilirsiniz.Bildiğiniz üzere dut çok ama çok narin bir meyve olduğundan meyveyi dikkatli bir şekilde yıkamanız gereklidir.
Buzdolabı poşetlerine doldurularak mümkün olduğunca havasız bir şekilde kapatılır. Derin dondurucuya kaldırılır. Dondurulmuş çilekler daha sonra çilek şurubu, komposto veya reçel yapımında kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri