Mülakatta kendini tanıtma sırasında, kendinizden kısaca ve net bir şekilde bahsettikten (kaç yaşında olduğunuz, hangi üniversite ve hangi bölümden ne zaman mezun olduğunuz, nerede oturduğunuz gibi) sonra ne tür pozisyon için başvurduğunuzu, kariyer hedeflerinizi, deneyimlerinizden bahsedebilirsiniz.
Bir insanın kendini tanıması için en az dört konuda tam ve doğru bilgi sahibi olması gerekir. Bunlar; bilgileri, becerileri, istekleri ve inançları ile ilgili bilgilerdir.
İlgili 35 soru bulundu
Nereli olduğunu, ne iş yaptığını veya ortak yönlerinizle ilgili herhangi bir şey sorabilirsin. Neler yapmaktan hoşlandığını ve hayattaki tutkularını sor. Söylediği şeylerle ilgilendiğini belli et. Sohbet başlatmak için geçmişinden biraz bahsedip kendinle ilgili bir şeyler paylaşabilirsin.
Kendini tanıma psikolojide kullanılan bir terimdir ve bireyin “Ben neye benziyorum?” sorusuna cevap verirken kullandığı bilgiyi tanımlar. Bu sorunun cevabına yönelik kendini tanıma süreci, öz farkındalık ve öz bilinç gerektirir (bilinç ile karıştırılmaması gerekir).
'5 yıl sonra kendini nerede görüyorsun' sorusuna verilecek cevaplar, adayların değerlerine göre yaşamlarını nasıl sürdürdüklerini, kariyer hedeflerini ve nasıl bir çalışma tarzı benimsediğini içerebilir. İşverenlerin isteklerine uyum sağlamak ve yapıcı bir hedef belirtmek önemlidir.
Şirketin ve pozisyonun gerektirdiği nitelikleri öne çıkartarak kendinizi ifade edebilirsiniz. Güçlü yanlarınızı, yeteneklerinizi, temel başarı ve iş tecrübelerinizi anlatın. Sizi işe almaları durumunda işleri nasıl kolaylaştırıp fazlasını elde etmelerine katkı sağlayacağınızı belirtin.
''Neden bizi tercih ettiniz?'' sorusuna cevap:
Hem kendi deneyimimi aktarabileceğim hem de kariyerime iyi bir başlangıç yapabileceğim gelişime açık bir şirkette iş hayatıma başlamak istiyorum. Bu şirketin ve bu pozisyonun benim kariyer hedeflerime en uygun seçenek olacağını düşünüyorum.''
Sosyal ilişkiler kurabilmek için tanışmak şarttır. Tanışmak, birisine «Takdim edilmek» ile olur. Tanışma ve tanıştırma farklı fiillerdir. Tanışma kişinin kendisini başkalarına tanıtmasıyken, tanıştırma iki kişiyi birbirine tanıtma işini anlatır ve başkası tarafından yapılır.
Kendinizi tanıtın: Alıcının sizi tanımaması veya hatırlamaması ihtimali varsa kendinizi tanıtın. Diğer kişiye kendinizden bahsederken adınızı, pozisyonunuzu, nasıl tanıştığınızı, sizi kimin tanıştırdığını ve diğer ilgili ayrıntıları belirtin. Sizi tanıyan kişilere e-posta gönderiyorsanız bu bölümü atlayın.
Mülakatlarda hobilerim hakkında tatmin edici cevaplar verebilmek için; çeşitli arkadaşlarla oyun oynamayı, sinemaya gitmeyi, spor salonuna gitmeyi, fotoğraf çekmeyi, resim yapmayı, kitap okumayı, müzik dinlemeyi, araştırma yapmayı ve düzenli olarak sağlıklı yaşamı güçlendirmeyi seviyorum.
İşverenler genellikle işe ne zaman başlayabileceğiniz sorarlar. Bu konuda, en iyi cevap genellikle 2 hafta sonradır, çünkü işverenler eski işyerindeki ihbar sürelerini göz önünde bulundururlar. Eğer daha erken bir tarihte başlamak istiyorsanız, bunu işverene belirtmelisiniz.
1 - Sizinle çalışmak istiyorum çünkü şirketiniz sektördeki en iyisi. 2 - Sizinle çalışmak istiyorum çünkü bu sektöre tutkuluyum ve şirketinizin bu konuda en iyisi olduğunu biliyorum. 3 - Sizinle çalışmak istiyorum çünkü uzman ekibinizden çok şey öğrenebileceğimi biliyorum.
Kendini tanıma nedir? Tanımı. Kendini tanıma, insanın kendisinde (bedeninde, iç dünyasında) var olanların, her türlü ilişkide nasıl davranacağının farkında olması ve bunları doğru değerlendirmesidir. İnsan davranışı 'düşünmek', 'bilmek', 'hissetmek', 'duygu yaşamak' ve 'etmek/davranmak' bileşenlerinden oluşur.
BENLİK KAVRAMI VE TANIMI
Kişinin kendisini tanıma ve değerlendirme biçimidir. Başka bir deyişle benlik, kişiliğin öznel yanıdır.
İçsel bir süreç olan kendini tanıma, bireyin duygularını düzenleyebilme yeteneğidir (Skowron & Dendy, 2004). Bu yetenek, bireyin “duygularını düzenleme, hisleriyle rahatça deneyebilme, durumları üzerinde düşünceli şekilde meşgul olma kapasitesi” (Skowron, 2004, s.448) gibi içsel süreçlerine karşılık gelmektedir.
adın ne? what is your name? expr.
Otobiyografi ya da öz yaşam öyküsü, yazarın kendi yaşam öyküsünü anlattığı edebiyat türüdür.
where are you from? expr. nerelisin sen?
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri