Güneşe çıkmadan 20 dakika önce güneş kremi sürün. Güneşe çıktıktan sonra bir kat daha sürün. Koruyucunuz güneş altında maksimum 3 saat etkili olur.
SPF, "Sun Protection Factor" kelimesinin kısaltmasıdır ve güneş kremi ürünlerinin koruma faktörünü ifade eder. SPF değeri, cildi güneşin ultraviyole (UV) ışınlarından koruma kapasitesini belirtir. Yani, ne kadar yüksek bir SPF değeri kullanırsanız cildiniz o kadar uzun süre güneşin zararlı etkilerinden korunabilir.
SPF 50 bir güneşten koruyucunun güneş kaynaklı UV' nin % 98' ini bloke ederken SPF 100 bir güneşten koruyucu % 99 oranında blokaj sağlamakta. Yani 50 ile 100 arasında iki katı bir koruma gücü yok.
İçeriğinde bulunan Tip 1 ve Tip 3 Kolajen sayesinde cildin kolajen ihtiyacına destek olarak cildi kolajen kaybına karşı korumaya ve güneşe bağlı kırışıklık oluşumunu yavaşlatmaya yardımcı olur. Foto yaşlanma belirtilerini(kırışıklıklar, ince çizgiler ve koyu lekeler) önlemeye destek olur.
Piyasada çok sayıda "günde bir kez sürmenin yeterli olacağı" belirtilen güneş kremi de var. Bu ürünler, doğru şekilde kullanılırsa bu ürünlerin sekiz saat etkili olduğu ifade edilerek pazarlanıyor.
İlgili 30 soru bulundu
Yüksek faktör değerine sahip ürünleri arasında Factor100 SPF 50 100 ml güneş koruyucu krem bulunur.
Güneş kremlerinin üzerinde yer verilen koruma faktörleri (SPF) hafif, orta ve yüksek koruma olarak üçe ayrılıyor. Buna göre SPF 4 ila 12 arası hafif, SPF 12 ila 30 arası orta ve SPF 30 üzeri değerler yüksek koruma sağlıyor.
Cildimizi güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarından korumamıza yardımcı olur. Kolayca emilen yapısı sayesinde tüm cilt tipleri için uygundur.
Ancak 100 SPF bile olsa hiçbir ürün asla %100 koruma sağlamaz, ancak %99 civarı koruma sağlar. Zaten 50 SPF üzerini hatasız şekilde test etmek çok zor olduğu için birçok ülkede 50-60 üzeri SPF değerleri yasaklandı, 50+ SPF şeklinde yazılabiliyor.
30 SPF ultraviyole ışınlarını %97 oranında engeller. 50 SPF ultraviyole ışınlarını %98 oranında engeller. 100 SPF ultraviyole ışınlarını %99 oranında engeller.
Sadece siz yetişkinleri değil bebeklerinizi ve küçük çocuklarınızı da güneşin zararlı etkilerinden doğal bir şekilde koruyan herbal güneş koruyucu krem spf 100 max, tüm cilt tipleri için uygundur.
Güneş kremlerinin üzerinde SPF (Sun protection factor) adı altında bir değer bulunur ve bu değer, kremin cildi güneşten koruma gücünün bir göstergesidir. Uzmanların büyük bir kısmı en az 15 SPF, açık havada uzun vakit geçirilen durumlarda ise en az 30 SPF içeren güneş kremlerinin kullanımını önerir.
SPF nedir sorusuna, SPF bir güneş kremi veya losyonun cildi UVB (ultraviyole B) ışınlarına karşı ne kadar süreyle koruyabileceğini gösteren bir ölçüdür diyebiliriz. SPF değeri ne kadar yüksekse, o kadar uzun süre boyunca güneşe maruz kalmadan korunabilirsiniz.
Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
Kullanım Şekli:
Güneşe Çıkmadan Önce Ürünü Eşit Ve Bol Miktarda Uygulayınız. Güneşten Korumanın Devamlılığını Sağlamak İçin Özellikle Terledikten, Yüzdükten Veya Havluyla Kurulandıktan Sonra Uygulama İşlemini Tekrarlayınız.
Güneşin zararlı ışınlarına karşı teninizde bariyer gibi görev yapacak bu krem, yüksek koruma sağlar. Su bazlı olması sayesinde kullanım sırasında sivilce ve akne problemlerinin meydana gelmesine izin vermeyen bu güneş kremi, güvenle tercih edilebilecek ürünler arasında yer alır.
Yüksek faktörlü güneş kremleri daha fazla UVB koruması sağlar ve cildinizi yanmaktan korur. Ancak bazı araştırmalar çok yüksek faktörlerin cilt kanseri riskini azaltmak konusunda daha etkili olmadığını gösteriyor. Dolayısıyla uzmanlar genellikle 30-50 faktör arasında olan güneş kremlerini öneriyor.
Güneş koruyucu krem güneşe çıkmadan en az 15 dakika kadar önce cilde sürülmelidir. Eğer sonrasında hep güneşli ortamda bulunulacaksa 2 saatte bir, eğer kapalı ortamda bulunulacaksa 4 saatte bir tekrarlanmalıdır. Terleme, yüzme söz konusu ise saat beklenmeden cilt kurulandıktan sonra yenilenmelidir.
MAKSİMUM 3 SAAT ETKİLİ
Güneşe çıkmadan 20 dakika önce güneş kremi sürün. Güneşe çıktıktan sonra bir kat daha sürün. Koruyucunuz güneş altında maksimum 3 saat etkili olur.
Güneş kreminizin yüksek korumalı olması, sizi uzun süre koruyacağı anlamına gelmeyeceğinden 1,5 - 2 saatte bir tazelemeniz gerekmektedir. ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne göre güneş kremleri tere ve suya dayanıklı olmadığından, gün içinde sık sık tazelemek gerekir.
Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden cildi korumak üzerine üretilmiş olan güneş kremleri, kullanıcıların yaşadıkları bölgenin mevsim koşullarına ve kullanıcıların cilt özelliklerine uygun olarak farklı çeşitlere sahiptir. Bu çeşitler içerisinde 90 faktör güneş kremi ürünü de yer alır.
Buğday tenlilerin güneşe ilk çıktıkları günlerde 20 veya 30 koruma faktörü, takip eden günlerde de 6 veya 20 koruma faktörü kullanması gerekiyor. Esmer tenli, hassas olmayan ciltlerin başlangıçta 6 veya 20 güneş koruma faktörü kullanması yeterli oluyor.
3- Esmer tenliyseniz SPF 15 ideal bir koruma faktörü olabilir. Güneşte yandıktan sonra koruma faktör oranını kademeli olarak azaltabilirsiniz. 4- Kumral tenliyseniz SPF 30 koruma faktörlü güneş kremleriyle güneşe çıkabilir, daha sonra faktör sayısını düşürebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri