Özellikle gece acıkanlar, fitness ile uğraşanlar hafif atıştırmalık arayanlar için vazgeçilmez lezzeti ve lif kaynağı içeriği ile dola yulaf ezmesini bir kase yoğurt veya bir bardak süt içinde yulaf ezmesini ilave ederek tüketebilirsiniz. Tatlandırmak için içerisinde biraz pekmez ekleyebilirsiniz.
Ayrıca yulafta yer alan B vitamini sayesinde karbonhidratın enerjiye dönüşmesini de kolaylaştırabilirsin. Antrenmandan 1 saat önce yulaf tüketebilirsin. Yulafı sade bir şekilde yemeyi sevmiyorsan yoğurtla veya sütle karıştırabilirsin. Hatta yoğurt veya süt ile karıştıracağın yulafı bir gece önceden hazırlayabilirsin.
Yulaf ezmesine biraz su, biraz fıstık ezmesi ve biraz da protein tozu katabilirsiniz. Karışımı bir dakika boyunca mikrodalga fırında ısıtıp tüketebilirsiniz.
Bir kaseye yulaf konulur, üzerine örtecek kadar sıcak su eklenir. 2. Yulaf ezmesinin yumuşaması için birkaç dakika beklenir. 3. Muz parçalanarak kaseye eklenir, üzerine isteğe göre bal, hindistan cevizi veya tarçın da eklenebilir.
Spor yapan kişilerin beslenmelerine özellikle dikkat etmeleri gerekir. İşte tam da bu noktada yulaf, sporculara ihtiyaçları olanı veren önemli bir besindir. İçeriğinde bulunan karbonhidrat, enerji ve güç verici bir özelliğe sahiptir.
İlgili 21 soru bulundu
Demir içeriğinin yüksek olması da yulaf ezmesinin kaslara faydası açısından önemlidir. Oksijeni kas hücrelerine taşıyan myoglobin proteinin yapısında demir bulunur. Yulafı protein içeriği yüksek yoğurt ile zenginleştirebilir, yulaf ezmesi ve yoğurt faydaları sayesinde kas gelişimini destekleyebilirsiniz.
Özellikle gece acıkanlar, fitness ile uğraşanlar hafif atıştırmalık arayanlar için vazgeçilmez lezzeti ve lif kaynağı içeriği ile dola yulaf ezmesini bir kase yoğurt veya bir bardak süt içinde yulaf ezmesini ilave ederek tüketebilirsiniz. Tatlandırmak için içerisinde biraz pekmez ekleyebilirsiniz.
8 yemek kaşığı yulaf, günlük protein ihtiyacının %15'ini karşılar. İçeriğinde bulunan E vitamini, kas liflerinin hızlı yenilenmesini sağlar. Bu nedenle günlük tüketilmesi gereken yulaf miktarı ortalama 8 yemek kaşığıdır.
Yulafın su ile karıştırılmasıyla elde edilen yulaf ezmesi, gün içerisinde 8-10 yemek kaşığı olacak şekilde tüketilebilir.
Yulaf ise bu konuda açık ara adından en çok söz ettiren besinlerin başında geliyor! İçerdiği çözünebilir ve çözünemeyen liflerle sindirim dostu olarak bilinen bu besin, aynı zamanda protein, vitamin ve mineral zengini olmasıyla da birkaç adım öne çıkıyor.
Kritik sorulardan biri de yulaf ezmesi çiğ yenir mi sorusudur. Bu besinin midemizin sindirip, yararlarını tam olarak alabilmesi için pişirilmesi gerekir.
Yulaf ezmesi suyla mı yoksa sütle mi yenir sorusu hep akılları kurcalayan bir soru olmuştur. Yulaf ezmesi yapılacaksa süt ya da su kullanılabilir. Eğer yulafı çiğ olarak yiyecekseniz o zaman süt kullanılması daha doğru olacaktır.
1 çorba kaşığı (10 g) yulaf ezmesi 37 kcal. 1 tepeleme çorba kaşığı (15 g) yulaf ezmesi 56 kcal. 1 fincan (60 g) yulaf ezmesi 222 kcal. 1 orta kase (100 g) yulaf ezmesi 370 kcal.
Muhteşem bir lif ve vitamin kaynağı olan yulaf ezmesi, sporcu beslenmesinin olmazsa olmazlarından biridir. Düşük glisemik endeksi sayesinde uzun süreye yayılan bir enerji salınımı sağlayan yulaf ezmesi, sporcuların antrenman öncesinde en çok tercih ettiği besinler arasındadır.
Yulaf, B vitamini yönünden de zengindir. B vitamini karbonhidratların enerjiye çevrilmesine yardımcı olmaktadır. Antrenmandan 30 dakika önce bir kâse yulaf ezmesi tüketebilirsiniz.
Yulaf bitkisinin 100 gramında: 57.3 g Karbonhidrat ve 11.3 g Protein bulunmaktadır.
Yulaf: Besin değerleri açısından zengin olmasının yanı sıra tokluk hissi vermesinden ötürü yulaf, antrenman öncesi tüketebileceğiniz, kilo kontrolünüze yardımcı olacak temel besinlerdendir. Yulafı smoothie'nize ilave ederek ya da kahvaltılık kase içerisinde tüketebilirsiniz.
3 Yemek Kaşığı Yulaf Kaç Kalori Bir yemek kaşığı yulaf ortalama 35 kalori (kcal), 2 yemek kaşığı yulaf ortalama 70 kalori (kcal) ve 3 yemek kaşığı yulaf ise ortalama 105 kalori (kcal) olarak hesaplanmaktadır.
Lapa hâline geldiğinde yulaf ezmesi tatlı bir lezzete kavuşur. Yulaf ezmesini lapa kıvamına getirmek için sıcak sütte kaynatabilir ya da soğuk süte bir miktar yulaf ekleyerek bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz.
6 yemek kaşığı (40 gr) yulaf günlük posa ihtiyacınızın yaklaşık %20'sini karşılar. 3 yemek kaşığı yulaf = 1 dilim ekmek yerine tüketilebilir.
Yulafın 100 gramında 351 kalori bulunmaktadır. Yulafın 1 su bardağı (80 gr) 281 kalori, 1 tepeleme çorba kaşığı (10 gr) 35 kaloridir. Yulafın 100 gramı 57.25 gram karbonhidrat, 11.35 gram protein, 5.8 gram yağ, 12.24 gram lif içermektedir.
Her gün en fazla 50 gr olacak şekilde tüketilen yulaf zararları konusunda endişe duymadan faydalanabileceğiniz değerli bir besindir. Düzenli tüketim ile yulafın kilo kontrolü, kas gelişimi, kalp ve damar sağlığının korunması gibi birçok faydasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
-Bu noktada daha çok sütlü seviyorsanız, üzerine biraz daha süt ekleyebilirsiniz. -Yulaf lapa olana dek, muzu ezin ve içine ekleyin iyice karıştırın. -Son olarak tarçını ekleyerek, sıcak olarak tüketin.
Antrenman öncesinde yulaf ezmesi veya müsliyi yağsız süt ve yoğurtla birlikte tüketmek hem doyurucu hem de lif açısından zengin beslenmenize yardım eder. Antrenman öncesi gerekli protein ve karbonhidrat almanıza da yardım eden bu menüye çok ağır antrenman yapanlar kuru meyve veya kuru yemiş çeşitleri de ekleyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri