Spor kulüpleri adına kayıtlı olmayan sporcular kendi adlarına il müdürlüğünden ferdi sporcu lisansı alabilirler ve her yıl bu lisanslarını il müdürlüklerine vize ettirebilirler. İlk defa ferdî sporcu lisansı çıkaran sporcular hiç beklemeksizin kulüp adına lisans çıkarabilirler.
Gençlik ve Spor İl/İlçe Müdürlükleri'nden alınacak olan Sporcu Lisans bedeli tüm branşlarda 1,000 TL olup, bu bedel Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) banka hesabına yatırılacaktır.
Madde 6- Sporcuların tescil işlemleri l Ekim – 30 Eylül tarihleri arasında yapılır ve aşağıdaki belgeler aranır, 6.1-Reşit olmayan sporcular için velisinin izin belgesi, lisans çıkarabilmesi için 7 yaşını doldurması ve 8 yaşında olması gerekir.
BİRİNCİ AŞAMA: Gençlik Hizmetleri ve Spor İl/İlçe Müdürlüklerinden “ilk defa” lisans çıkartacak sporcular; aşağıda listelenmiş belgeleri eksiksiz olarak tamamlayarak “şahsen” başvuruda bulunmalıdır. Sporcuların lisans başvurularında kulüp adına değil 'ferdi' olarak başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
İlgili 28 soru bulundu
MADDE 5 – (1) Sporcuların, spor yapabilmeleri ve yarışmalara katılabilmeleri için lisans sahibi olmaları gerekir. Lisans, sporcu lisansı veya sporcu kartı olmak üzere iki şekilde düzenlenebilir: a) Sporcu lisansı, kulüp lisansı ya da ferdi lisans olarak ikiye ayrılır ve her spor dalı için ayrı düzenlenir.
Spor kulüpleri adına kayıtlı olmayan sporcular kendi adlarına il müdürlüğünden ferdi sporcu lisansı alabilirler ve her yıl bu lisanslarını il müdürlüklerine vize ettirebilirler. İlk defa ferdî sporcu lisansı çıkaran sporcular hiç beklemeksizin kulüp adına lisans çıkarabilirler.
Lisans Kelimesinin Güncel Sözlük Anlamı Ne Demektir? Cevap: Sporcu veya görevlinin bir oyunda oynaması, görev alabilmesi için verilen uygunluk ve yetki belgesi.
Ergenlikte spor yapan çocuklar sporcu olmaya adım atar. Kazanma kavramından ise 18-21 yaş üstü elit sporcular için bahsedilir. Öncesi gelişim ve sporculuğa hazırlık dönemidir ve iyi bir sporcu olabilmek için 12-15 yıl sistemli ve bilimsel çalışma gerekir.
4. Başvuru yapacak adayların 2023 YKS'ye başvuru yapmış olmaları ve 2023 TYT puanları; a. Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük Eğitimi bölümü için en az 160 puan, milli sporcular için en az 140 puan ve engelli adaylar için en az 100 puan olması gerekir.
Sporcu lisans işlemleri il/ilçe müdürlüklerinden yapıldıktan sonra, Federasyon Müsabaka Otomasyon Sistemine kayıt yapılması gerekmektedir. Başvurular Federasyon Otomasyon sistemi üzerinden Kulüp Yetkilisi ya da İl Temsilcileri tarafından yapılacaktır.
Kulüp adına lisans çıkaran sporcular sezon sonunda kulübünden ilişkisini keserek tescil süresini beklemeksizin ferdi sporcu lisansı çıkartabilirler. Kulübün sporcuya ilişiksiz belgesi vermemesi halinde sporcu kulübünden istifa ederek ferdi lisans alabilir.
MADDE 8- LİSANSIN GEÇERLİLİK SÜRESİ (1) Herkes İçin Futbol Lisansı verildiği tarihten itibaren 36 ay süre ile geçerli olacaktır. (2) Lisans geçerlilik süresi dolan futbolcuların organizasyonlara katılmaları lisans işlemlerini yenilemelerine bağlıdır.
Lisans derecesi, lise eğitiminizi tamamladıktan sonra okuyabileceğiniz ilk yüksek öğrenim derecesi türüdür. Lisans dereceleri sanat, sosyal bilimler, bilim, mühendislik ve tıp gibi aklınıza gelebilecek çoğu konu ve alanı kapsar.
Sporcular lisans sorgulamalarını https://spor.sgm.gov.tr/EDevlet.aspx adresi üzerinden yapmaktadır. Sisteme erişim sağlayan kullanıcılar kullanıcı adı ve şifreleri ile beraber sisteme adım atmaktadır. Ardında lisanslı sorgulama kısmı üzerinde yer alan lisanslarına ulaşabilmektedir.
14-15 yaş grubu
- Bu yaş grubu çok önemli olduğu için spor yapmayan çocuk varsa mutlaka bu yaşlarda en azından başlamalıdır. Bu yaşlardan sonra yapılacak sporlarda zorlanma olur ama bu yaşlarda başlanılan herhangi bir spor branşı, gelecekte hem sağlığı hemde başarıyı inanılmaz ölçüde etkileyebilir.
Spor Hekimi
Başlangıç olarak yüzme, dans ve jimnastik gibi sporlar oyun tarzında yaşa uygun çalışmalar olarak planlanabilir. Organize sporlara ve yarışmalara katılımın 10 yaşlarından sonra başlaması önerilmektedir. Spor dallarının birçoğunda üst düzey antrenmanlar ancak 14-16 yaşlarından sonra başlanabilir.
Devlet Sporcusu unvanı verileceklerin sporda şiddet, şike veya doping suçundan dolayı ömür boyu hak mahrumiyeti cezası almamış olmaları gerekir. (2) Devlet Sporcusu seçilen adaylara Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu Bakanın teklifi ve Cumhurbaşkanının onayı ile Devlet Sporcusu unvanı verilir.
Madde 6- (1) Sporcu lisansı 5 yaşını gün, ay, yıl olarak bitirmiş kişilere çıkarılır. Sporcuların lisans numarası, sporcunun T.C. Vatandaşlık numarasıdır. (2) Lisans çıkarmak isteyen sporcunun aşağıdaki belgelerle birlikte Federasyona başvurması gereklidir.
Ülkemizde Türkiye E-Spor Federasyonu (TESFED) üzerinden espor lisansı almak mümkün. Bunun için il ve ilçe müdürlüklerine sağlık beyanı belgesi, 18 yaşından küçükler için veli/vasi izin belgesi ve iki adet vesikalık fotoğraf ile başvuru yapılabiliyor.
Lisanslı erkek sporcu sayısı fazla
Türkiye'de toplam 13 milyon 567 bin 158 lisanslı sporcu bulunuyor. Lisanslı sporcuların 8 milyon 962'si erkek, 5 milyon 566 bin 196'sı ise kadınlardan oluşuyor.
Milli sporcu kimlik kartı tespiti Madde 7 - (1) Bu Talimatın 5 nci Maddesinde belirtildiği üzere milli sporcu belgesi bulunan sporcular, milli sporcu belgesinin ilgili olduğu müsabaka türüne mahsus milli sporcu kimlik kartı alabilir. (2) (3) Sporcu ancak bir adet milli sporcu kimlik kartına sahip olabilir.
Sporcu sağlık raporu için ilgili sağlık kurumuna başvurmadan önce E – Devlet üzerinden gerekli bilgilerin doldurulması gerekir. E – Devlet sistemine giriş yapıp Sağlık Raporu Sevk sekmesini açarak gerekli bilgileri doğru bir şekilde doldurmalısınız. Bilgileri kaydettikten sonra sağlık kurumuna başvurabilirsiniz.
Kulüp bünyesindeki sporcularımıza nüfus bilgilerine göre doldurulmuş, resimleri olan,lisans numaraları yazan kulüp yönetimi tarafından verilen yönetim kurulu başkanı imzalı kimlik kartıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri