Bataryaya olan etkisi %2'yi geçmedi hiçbir zaman ki kullandığım telefon 3 yıl önce aldıgım iphone 5. O zaman sizde bir sorun var zira ben de premium spotify kullanıcısı olarak çevrimdışı dinlediğim tüm müziklerde standart müzik uygulamasından farkı olmaksızın aynı seviyede batarya tüketiyor.
Spotify, dünya genelinde en popüler müzik akışı uygulamalarından biridir. Ancak, yüksek kaliteli müzik akışı ve arka planda çalma özellikleri pil tüketimini artırabilir. YouTube Music, YouTube'un müzik akışı hizmetidir. Yüksek kaliteli müzik videoları ve arka planda çalma özellikleri pil tüketimini artırabilir.
160 kbps yüksek ses kalitesinde, Spotify 1 saatte 72 MB mobil veri kullanır.
Telefon şarjını en hızlı tüketen ilk 5 mobil uygulama, Fitbit, Verizon, Uber, Skype ve Facebook olarak sıralanırken; Airbnb, Instagram ve Tinder de bu alanda ilk 10 uygulama arasına girdi. Pili en fazla tüketen ilk 20 mobil uygulama içinde Snapchat, WhatsApp, Zoom, YouTube, Amazon, Telegram ve Linkedin de yer aldı.
İlgili 28 soru bulundu
En çok şarj yiyen uygulamalar arasında Snapchat' de var. Skype uygulamasında görüntülü konuşmak, yazışmak da pilin ömrünü büyük ölçüde etkiliyor. Youtube'da zaman geçirmek,videolar izlemekte pili azaltıyor. Hava durumu uygulamaları pilin gücünü tüketiyor.
Uygulamalar, ekran parlaklığı, WİFİ durumu, konum bildirimi, titreşim durumu ve pil ömrü gibi nedenlerden dolayı telefonun şarjı bitebiliyor. Uygulamaların kullanım sıklığı ve arka planda çalışma durumu, telefonun şarjını yakından etkiliyor.
Akıllı telefonlarda kullanılan lityum iyon piller, uzun ömürlü ve tekrar tekrar şarj edilebilen bir teknolojiye sahiptir. Ancak, pil performansını korumak için genellikle lityum iyon pillerin %100 dolana kadar şarj edilmemesi önerilir. Tam dolu şarj, pil performansı için ideal değildir.
Bilgisayardan şarj olursa 2 saat.. Prizden şarj olursa 30-45 dk.. Pilin özelliklerine göre değişiyor...
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız. Son olarak büyük bir alışkanlık olan gece yatarken telefonu şarjda bırakmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık nedeniyle telefonunuz %100 dolacak ve batarya performansınız zamanla düşecektir.
Normal kaliteye sahip bir şekilde müzik dinleme yaptığınızda ise 3 dakikalık şarkıda her dakika veri tüketimi 0.72 MB oluyor. Saatlik veri tüketimi ise 45 MB civarında oluyor. Yüksek kalitedeki dinleme yaparsanız ise veri tüketimi 3 dakikalık şarkının her dakikasında 1.2 MB saatlik ise 72 MB civarında oluyor.
İnternet bağlantın olmadığında indirilenler otomatik olarak çalar, ancak yalnızca indirdiğin içeriklerin çalması için Çevrimdışı Modunu kullanabilirsin.
Popüler dijital müzik hizmeti Spotify'ın mobil uygulaması üzerinden "Düşük" ses kalitesini seçtiğinizde dakikada 0.18 MB, saatte ise 10.8 MB civarında veri tüketilir. 1 GB veri kullanımı için ortalama 92,5 saat gerekiyor.
Belki de bunu hiç düşünmeniz ama evet, telefonun ses seviyesi bile telefonunuzun ömür törpüsü. Eğer telefonunuzun hoparlörünü uzun süreler müzik dinlemek için kullanıyorsanız, pil ömrünün hızla tükendiğini fark edeceksiniz. Bunu azaltmak için sesi kısabilir veya kulaklık kullanabilirsiniz.
Günde bir saat müzik dinliyorsanız, bu sırasıyla 1,2GB ve 4,5GB'a çıkıyor. İki saat dinleyenler ise sırasıyla 2,4GB ve 9GB tüketiyorlar. Spotify'ın YouTube üzerinden müzik dinlemeye göre çok daha az veri tükettiğini belirtmekte fayda var. YouTube üzerinde en düşük kalitede müzik dinlerseniz, 100MB tüketiyorsunuz.
Bir albüm, çalma listesi veya bir şarkı setinin sonuna geldiğinde, Spotify otomatik olarak daha önce çalınanlara benzer şarkılar çalmaya başlayacaktır, yani müzik hiç durmaz.
Toparlayacak olursak; kesinlikle telefonunuz şarj olurken telefon ile oyun oynamamalısınız veya ağır bir işlem yapmamalısınız. İyileştirilmiş pil şarjı seçeneği açık şekilde telefonunuzu kullanmaya devam etmelisiniz. %0 ile %20 ve %80 ile %100 aralığında kesinlikle telefonunuzu şarjdan çekmemelisiniz.
Hiç problem olmayacak. Zaten evde de şarj edilebilecek. Hem evde hem yolda şarj edilebilecek." Buna göre TOGG'un evde şarj edilebilir olduğu, TOGG ile evlerdeki elektriğin dönüşümlü olarak uyumlu olabileceği düşünülmektedir.
Yavaş şarj için geceler tercih ediliyor
Bu da enerji tasarrufuna katkı sağlar. Bir cihazı hızlı şarj etmek, enerji tüketimini artırırken, aynı zamanda batarya ömrünü de etkileyebilir. Hızlı şarj, bataryanın daha hızlı ısınmasına ve bu da bataryanın ömrünü azaltmasına neden olabilir.
Akıllı telefonların sahip olduğu yazılımlar, bataryanın tam dolup dolmadığını anlayabilecek seviyedeler. Bununla beraber cihaz, batarya tam dolduğu sırada, yani şarj yüzde 100'e ulaştığında otomatik olarak enerji akımını keser. Dolayısıyla telefonu gece boyunca şarjda bırakmak, zararlı değildir.
Düzgün doldurup yine düzgün boşaltmazsa, pil kısa bir sürede sorun çıkartmaya başlar. Bu sadece telefon bataryası için değil, bilgisayar bataryası için de geçerli. Yüzde 50'iken veya yüzde 80'iken 'telefonum boş kalmasın' diyerek yine şarja takıyorsanız, bataryanızı öldürüyorsunuz anlamına gelir.
Gece yatarken telefonu şarjda bırakmak bataryanın aşırı yüklenmesine ve ömrünün azalmasına neden olur. Dolayısıyla yatarken telefonunuzu şarjda bırakmak gibi bir alışkanlığınız varsa cihazınızın ömrünü uzatmak ve güvenliğini sağlamak için bu alışkanlıktan vazgeçmeniz gerekir.
Karanlık mod ya da gece modu olarak bildiğimiz uygulamalar, özellikle OLED ekranlarda pil ömrünü uzatıyor. Bunun nedeni ise her bir piksel, tek başına çalışıyor ve karanlık alanlarda çok daha az bir aydınlatma gerçekleştiriyor.
Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir. Pek çok teknoloji devi marka, kullanım kılavuzunda cihazların ilk şarj sürelerinin ne kadar olması gerektiğine dair bilgi paylaşır.
5000 mAh kapasitesinde bir bataryası bulunan 'Oppo Realme 5i'; tek şarjda 49 saat konuşma, 32 saat müzik dinleme ve 19 saat video izleme deneyimi sunmayı vadediyor. Ters şarj özelliği de bulunan telefonda kullanıcılar, diğer cihazlarını da şarj edebiliyor. Bu sayede cihaz, şarj istasyonu gibi kullanılabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri