Fayans boyamada suya dayanıklı olabilecek bir boya tercihi yapılması gerekiyor, bu sebeple de sprey boya, yağlı boya ya da akrilik boya kullanabilirsin.
Fayans üzerine uygulayacağınız boyanın suya ve neme dayanıklı olması oldukça önemli. Bu nedenle fayans boyama boyası olarak yağlı boya, epoksi boya, sprey boya ya da akrilik boya türlerinden yardım alabilirsiniz.
Makinalar, yedek parçalar, çelik eşya, ahşap mobilya, sert plastik, hobi ve el sanatları, motorsiklet/bisiklet/oto vb. gibi alanlarda kullanıma uygundur. Solmaya, zor hava koşullarına ve suya dayanıklıdır.
Banyo fayans boyası genellikle epoksi veya akrilik bazlıdır. Epoksi bazlı boyalar, daha dayanıklı ve suya karşı çok daha dirençlidirler. Buna karşın akrilik bazlı boyalar daha kolay uygulanabilirler. Banyo fayans boyası birden fazla renk seçeneğiyle sizlere sunulur.
Sprey boyalar kolay kullanımları ve akrilik yapıları sayesinde metal, ahşap, cam, seramik gibi pek çok zeminde kullanılabilmektedir.
İlgili 44 soru bulundu
Sprey boya ile metal, ahşap, plastik ve her türlü beyaz eşya yüzeylerinde boyama yapabilirsiniz. Parlak görünmesinin yanı sıra koruma sağlamak için astar ile tamamlayabilirsiniz. Boyası yıpranmış, eskimiş; ahşap sandalyelerinizi, saksılarınızı, bisikletinizi, metal objelerinizi boyayarak değerlendirebilirsiniz.
KURUMA SÜRESİ Toz kuruma: 5-8 dk. - Dokunma: 15-20 dk. - Sertleşme: 12 sa. KİMYASAL DİRENÇ 24- 30 sa. Önemli: Sentetik boya üzerine kullanmayınız.
Fayans Ne ile Boyanır? Fayans boyası olarak en çok kullanılan fayans boya türleri epoksi boya ya da yağlı boya seçenekleridir. Fayans boyası seçilirken neme ve suya dayanıklı bir boya tercih edilmelidir. Çünkü fayanslar banyolarda ve mutfaklarda su ne nemin en fazla olduğu alanlarda kullanılır.
Fayans boyamak için tercih edeceğin boyanın neme ve suya dayanıklı olmasına öncelik vermelisin. Genellikle fayans boyama işlemlerinde yağlı boya ya da epoksi boya tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra hobi boyaları, su bazlı boyalar veya silikon boyalar da fayans boyama uygulaması için tercih edebilirsin.
Bu duruma örnek olarak 1 kg boya ile kaç m2 boyanır sorusunun cevabı iç cephede yaklaşık 7 ile 10 metrekare arasına denk gelmektedir. Dış cephede ise aynı oranda boya ile yaklaşık 4 ile 7 m2 duvar boyanabilmektedir.
Bir sprey boya tek katta yaklaşık 1,5 metrekare ile 2,5 metrekare arası alan boyar.
Uygulama sırasında aşırı sıcak veya aşırı soğuk yüzey. Yanlış astar uygulaması sonucunda astarın uygun şekilde kuruyamaması. Boyanın vizkozitesinin uygun olmaması, yanlış veya kötü kalitede tiner kullanımı, hava basıncının aşırı yüksek olması. Boya filminin aşırı kalın olarak uygulanması.
Bu problemin oluşum nedeni; yüzeye aktarılan boyanın henüz tam kuruma yapmamasından dolayı yağmurla birlikte ıslanması ve ıslak olan yüzeyden boyanın akıntı yapmasıdır. Problemin çözümü için, hava şartlarının iyileşmesi ve yüzeyin iyice kuruduktan sonra tekrar boya uygulamasına geçilmesi gerekmektedir.
Fayansta bir leke ile karşılaştığınızda “Fayanstan boya nasıl çıkar?” diye tedirginlik yaşamanız doğal. Cevabı ise oldukça basit. Fayanstaki boya lekesini sirkeli suyla veya limon suyuyla ıslattığınız bir bezle silip durulayın. Bu süreçte sert bir fırça kullanmadan nazikçe ovmanız gerekir.
Fayans boyama yapmak, herkesin evde birkaç püf noktaya dikkat ederek kolayca yapabileceği bir işlemdir. Fayans boyama için doğru boyanın seçilmesi en önemli noktalardan biridir. Suya dayanıklı ya da fayans boyama için olduğu belirtilen boyalardan kullanılması fayans boyama için en doğrusu olacaktır.
Epoksi, doğru şekilde ve doğru ek etken malzemelerle kullanılması halinde ağaç, seramik, fayans, cam fark etmeksizin hemen her türlü zemin üzerine rahatça uygulanabilir. Ekstrem durumların gelişmesi halinde çalıştığınız ekip, zeminin sökülmesinin uygun olduğunu mutlaka tarafınıza iletecektir.
Bu nedenle su bazlı, tam silinebilir özelliğe sahip boyaları tercih etmeniz gerekir. Filli Boya nın su bazlı, lüks parlak, çok amaçlı boyası AquaLux seramik boyama çalışmanız için en ideal boyadır.
Tuvalet, koridor ve banyo gibi fayansın bulunduğu bütün mekanlar için bu işlem uygulanabilir. Renk seçeneği oldukça fazla olan fayans üzeri epoksi boya, nem, ısı ve aşınmalar karşı maksimum dayanıklıdır.
Tüm yüzeylere mükemmel yapışma özelliğine sahip, su bazlı, saf akrilik esaslı yeni nesil bir boyadır. Bianca Stella, her türlü ahşap, mobilya, parke, laminant, seramik, fayans, mermer, cam, plastik, metal, alüminyum, galvaniz, çinko, porselen, kumaş, duvar, taş, kâğıt, karton gibi yüzeylerde uygulanabilir.
⦁Fayansın üzerine vernik uygulaması yapmak için kadife rulo ile uygulama yapabilirsiniz. ⦁Ardından kadife ruloya vernik yüklemesi yapın ve aşağı yukarı hareketlerle fayansın üzerinden geçin. ⦁Vernikleme işleminin kuruması için gereken süre 3 gündür. Sünger rulo, boya küveti ve Multisurface boya bu adımda hazırlanır.
Su bazlı olduğundan dolayı iç mekanlarda rahatlıkla kullanılabilen taş vernik uygulamasını doğal taşların yanı sıra, seramik, karo, fayans gibi alanlarda da kullanabilirsin. Suya karşı koruduğu için balkon, bahçe gibi açık alanlarda da bu uygulamayı rahatlıkla yapman mümkün.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, yaşam alanları için tüm ihtiyaçları tek adreste toplayan Koçtaş, banyo ve mutfak duvarlarını tasarruflu yenilemek isteyenlere pratik öneriler sunuyor. Fayanslarını boyayarak yepyeni bir alana kavuşmak isteyenler, pratik uygulanabilir fayans boyama tekniklerinden yararlanabiliyor.
Kurumamasının sebebi ara katlar arası az beklemenizdir çünkü havalarda soğuk birkaç gün hiç ellemeyin kendi kendine sertleşir ozaman da dayanıklı olur. Eğer 24 saate kurumazsa, selülozik tinerle temizleyip tekrar boyamak gerek. Boya üstünde uygulama sıcaklığı yazar, ona da dikkat etmek gerek ...
Sprey boyanın hızlı kuruması için boyanan nesnenin yakınında bir ısıtıcı çalıştırın. Boya yapılan mekandaki sıcaklık ne kadar yüksekse, boya o kadar çabuk kurur. Bunun için küçük bir ısıtıcı kullanabilirsiniz. Isıtıcıyı boyadığınız nesneye doğru ayarlayın.
Sprey boya; ahşap, metal, beton, plastik, seramik, cam, kağıt, karton vb. her türlü yüzeyde kullanılabilir ayrıca Graffiti sanatçıları tarafından kullanılan sprey boyalar ile renkli ve canlı sanat eserleri çıkabilir. Yenileme ve dönüştürme için de sprey boyalar oldukça sık kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri