Squat. sıkılaşmasını, vücudunun şekillenmesini ve vücudunun hızlı bir şekilde yağ yakmasını sağlayabilirsin.
Düzenli squat kas kütlesini artırır. Squat egzersizinin amacı kilo verdirmek değildir. Bedenin alt kısmının güçlendirilmesini ve sıkılaştırılmasını sağlar. Egzersiz tekrarı ilerledikçe daha da etkili hale gelir ve eklem sakatlanmaları riskini azaltır.
70 kilodaki bir kişi 600 kalori yakabilir. Yaklaşık 1 saat boyunca yapılan squat ile ortalama 230 kalori yakılabilir.
Bölgesel zayıflama konusunda önerilen ilk spor olan squatı düzenli olarak uyguladığınızda 1 ay içerisinde en az 6 kilo vermeniz mümkündür. Squat yapıp diyetle desteklediğinizde kalça ve göbek bölgenizde biriken tüm yağlardan kurtulabilirsiniz.
Squat egzersizi belirli bir yüksek nabız antrenmanın içinde yer alan egzersizlerden biriyse, evet zayıflatır diyebiliriz. Zayıflamak hedefli bir antrenman planı takip etmek istiyorsanız, bacak kaslarına yönelik egzersizleri mutlaka rutininize eklemelisiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Squat hareketleri, özellikle vücudun alt bölgesini forma sokmak için idealdir. Bacak, baldır, karın, kalça ve sırt bölgesindeki kasların doğru şekilde çalışmasını sağlar. Kalça ve baldırlarda kasların daha aktif olmasına yardımcı olur. Böylece karın kasları da forma girer.
Özellikle karın, kalça ve bacak bölgesindeki yağların yakılması squat hareketi ile çok kolaydır.
KİLO VERDİREN EGZERSİZLER
Kalbinizle ilgili bir rahatsızlığınız yoksa, kilo verme sürecine en dost görünen aktiviteler; yüzme, yürüyüş, koşu, bisiklet, step ve aerobik gibi kardiyo egzersizleridir. Bu egzersizler kalp ritmini artırıp metabolizmanızı hızlandırır ve yağ yakımını destekler.
1. Squat. Çok yönlü bir egzersiz olan squat; kalça, basen, uyluk ve karın kaslarını güçlendiren oldukça etkili bir egzersizdir. Basen eritme yöntemleri dendiğinde ilk akla gelen egzersiz hareketlerinden biridir ve doğru yapıldığında kısa sürede basenlerin istediğin ölçülere gelebilir.
Squat hareketinin işlevi kalça kaslarını geliştirmesidir. Kalça bölgesinde yer alan kas grubu üzerinde etkili olan squat, düzenli yapıldığı takdirde işe yaramaktadır. Kısa sürede bir sonuç beklememek ve düzenli olarak hareketi tekrar etmek gerekir. En az 3 ay boyunca her gün squat yapıldığında fark ortaya çıkmaktadır.
Squat hareketle bacaklar sıkılaşır, kalınlaşmaz.
Temel squat egzersizini doğru şekilde uygulamayı öğrendikten sonra haftada 2-4 gün uygulayabilirsiniz. İlk zamanlarda ağırlıksız olarak yapmanız pratik geliştirmeniz açısından daha yararlı olur. Günde 3 set ve her set için yaklaşık 8-12 tekrar ile egzersizden verim alabilirsiniz.
Kalça büyütme hareketleri arasında sıklıkla tercih edilen squat dışarıdan destek alınmadıkça aşırı derecede kalça büyümesi gerçekleştirme şansı yoktur. Çünkü hareketin esas görevi kalçaya şekil vermektir.
Günlük hayatta en çok kullanılan sırt, omuz, bel ve bacak kaslarını güçlendirir.
Ayrıca sağlıklı sonuç alabilmek için günde kaç squat yapılmalı bilmeniz gerekiyor. Bu egzersize ilk başladığınız zamanlarda ağırlık kaldırmadan yapın ve düzenli setler oluşturun. Başlangıç için 10- 12 olacak şekilde yavaş tempoyla üç set yapabilirsiniz.
1) Kalçalarınızı sıkılaştırır:Squat yaparken kalçayı sıkma ve bırakma hareketi kalçalarınızı sıkılaştırır, kaldırır ve yuvarlak bir görünüm vererek toparlar. Sarkık kalça görünümünü ortadan kaldırır.
Vücudu forma sokup esneklik kazandıran pilates ve yoga hareketlerinin birçoğu da iç bacağı şekillendirmek için oldukça faydalıdır. Squat (çömelme), side lunge (yana hamle), inner thigh lift (iç kalça sıkılaştırma) ve top sıkma, etkili iç bacak inceltme egzersizleri arasında yer alır.
Büyük kalça bütün vücut simetrisini bozulmasının nedenlerinden biridir. Sık kilo alıp veren kişilerde popo sarkması da görülür. Bu gibi durumlarda kalça küçültme ameliyatı, kalça dikleştirme ile kombine edilmelidir. Kalça küçültme operasyonları genellikle liposuction ile yapılır.
Elbette, squat evde de yapılabiliyor. Vücutta birçok kasın aynı anda hareket etmesini sağladığı için oldukça faydalı bir hareket. Düzenli olarak yapmanı öneririm. Bir de mesela 10 ile başlıyorsan kendini daha iyi hissettiğin zaman 15'e çıkar, 20'ye çıkar.
Kilo vermek için spor türlerinden hangileri ideal? Kilo vermek için spor türleri arasında en fazla enerji harcatan sporlardan biri bokstur. Boks, vücut ağırlığını azaltmanın yanı sıra kardiyovasküler sağlığı, vücut gücünü ve stresle ilgili sorunlarla mücadeleyi geliştirir.
Aslında kilo vermeye başladığınızda öncelikle gövdeden kilo verilir. Orantılı bir şekilde kilo vermek için ise, dengeli beslenme, uygun diyet ve düzenli spor olmazsa olmazlardır. Yürüyüş, koşu, yüzme, aerobik, bisiklet ve tenis gibi sporlar göbek eritme yolları bakımından öncüdür.
Yürüyüş yaparak kilo vermek için yapılan yürüyüşün tempolu olması gerekmektedir. Yavaş veya temposuz bir şekilde yapılan yürüyüşün ise kilo vermek için bir etkisi olmadığı söylenebilir. Yürüyüşün açık havada yapılması sağlık açısından oldukça faydalıdır.
Squat, hareket esnasında vücudu stabilize eden üst bacak, arka bacak ve kalça kaslarını güçlendirir. Aynı zamanda kas yapan hormonları aktive ederek tüm vücudun güçlenmesine yardımcı olur.
Kalça kaslarını etkili bir şekilde çalıştıran egzersizlerin başında squat gelir. Squat, kalça eritmenin yanı sıra biçimlendirme için de tercih edilen hareketlerin arasında yer alır. Ayaklarınızı omuz genişliğinde açarak harekete başlayabilirsiniz.
Çöküp-Kalkma hareketi esnasında ayaklar ve yüz karşıya bakmalı ve ayakları olabildiğince oynatmamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Bu hareketi günde 3-4 set, 12 tekrar şeklinde yapılmalı ve gelişime göre kendiniz arttırmalısınız. Her gün squat yapmak büyük fayda sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri