Kalçanın küçülmesini istiyorsan sağlıklı beslenme ve fitness seni istediğin sonuca ulaştırır. O zaman düzenli şekilde squat ve lunge yaparsan harika kalçalara sahip olursun. Tabiki. İkiside güzel şekilde kasları çalıştırır.
Kalça büyütme hareketleri arasında sıklıkla tercih edilen squat dışarıdan destek alınmadıkça aşırı derecede kalça büyümesi gerçekleştirme şansı yoktur. Çünkü hareketin esas görevi kalçaya şekil vermektir.
Squat kalça büyütme egzersizi değildir; squat kalça şekillendiren bir egzersizdir.
1. Squat. Çok yönlü bir egzersiz olan squat; kalça, basen, uyluk ve karın kaslarını güçlendiren oldukça etkili bir egzersizdir. Basen eritme yöntemleri dendiğinde ilk akla gelen egzersiz hareketlerinden biridir ve doğru yapıldığında kısa sürede basenlerin istediğin ölçülere gelebilir.
Squat kalçayı irileştirmez aksine inceltir oradaki yağların azalır yaptıkça kas daha çok artar ki kasın çok belirgin olması için baya bir uğraşman lazım kadın olduğunu da düşünürsek imkansız.
İlgili 23 soru bulundu
Squat, düzenli ve aksatılmadan yapıldığı taktirde ilk 1-2 ay içinde gelişimi belli etmeye başlar. Yanına ek olarak dayanıklılık antrenmanları eklerseniz bu süre daha da hızlanır. Fakat abartıya kaçarsanız kaslarınız tehlikeye girebilir ve gelişim yerine gerileyebilirsiniz.
'Squat Kalça Büyütür mü?'
Bacak, kalça, karın ve bel başta olmak üzere birçok kası aynı anda çalıştırması nedeniyle kalça kaldırma ve sıkılaştırma hareketlerinin başında geliyor. Squat, düğünden önce forma girmek ve kalçaları şekle sokmak için ideal bir ev egzersizi diyebiliriz.
Büyük kalça bütün vücut simetrisini bozulmasının nedenlerinden biridir. Sık kilo alıp veren kişilerde popo sarkması da görülür. Bu gibi durumlarda kalça küçültme ameliyatı, kalça dikleştirme ile kombine edilmelidir. Kalça küçültme operasyonları genellikle liposuction ile yapılır.
Günde 100 squad yaparsanız Menisküs yırtığı ( yada nasıl yazılıyorsa) , bel fıtığı, kireçlenme, diz kapaklarında sıvı kaybı, çeşitli nedenlere bağlı boyun ağrıları yaşamanız çok muhtemel.
Squat hareketleri, özellikle vücudun alt bölgesini forma sokmak için idealdir. Bacak, baldır, karın, kalça ve sırt bölgesindeki kasların doğru şekilde çalışmasını sağlar. Kalça ve baldırlarda kasların daha aktif olmasına yardımcı olur. Böylece karın kasları da forma girer.
Bu nedenle fazla oturmak yağlanmaya ve kilo artışına sebep olmaktadır. Ünlü spor antrenörü Donovan Green, uzun süre oturmanın kan akışını yavaşlattığını, kalça amnezine sebep olduğunu, kas ve kemik rahatsızlıklarına yol açtığını belirterek gün içinde bol bol hareket etmek gerektiğinin altını çiziyor.
Bu çalışmaya göre deep squat (tam squat) gluteus maksimus kası aktivasyonu için en etkili squat varyasyonudur. Deadlift egzersizi kalça kaslarını en geniş eklem hareket açıklığında çalıştıran egzersizlerin başında gelmektedir.
Squat hareketle bacaklar sıkılaşır, kalınlaşmaz.
Kardiyovasküler egzersiz olduğu için de yağ yakmanızı sağlar. Özellikle yürürken kalçanızda bulunan kasları sıkıp bırakmaya çalışın. Bu sayede hem selülit sorununuz azalacak hem de daha sıkı ve kıvrımlı bir kalçaya sahip olacaksınız.
Barbunya, kuru fasulye, nohut, çökelek peyniri, tavuk göğsü, protein tozu kalçayı büyütmeye yardımcı olan gıdalar arasında yer almaktadır.
Günde 3 set ve her set için yaklaşık 8-12 tekrar ile egzersizden verim alabilirsiniz. Squat hareketini ve programınızdaki diğer egzersizleri düzenli şekilde uygulamanız önemlidir. Bir süre sonra vücudunuzda göreceğiniz squat faydaları şu şekilde sıralanabilir: Vücudu güçlendirir ve vücuda direnç sağlar.
Ayrıca sağlıklı sonuç alabilmek için günde kaç squat yapılmalı bilmeniz gerekiyor. Bu egzersize ilk başladığınız zamanlarda ağırlık kaldırmadan yapın ve düzenli setler oluşturun. Başlangıç için 10- 12 olacak şekilde yavaş tempoyla üç set yapabilirsiniz.
Öyle değil bak 3. ayda o alttaki yağlar gider kalçan normale döner 6. ayda toplanmada o yağlarda erir 1. senede o manken kalçasına kavuşursun. Sendeki selülit ve yağ gidermedir muhtemelen 3. ayda gider ama 6. ayda fotoğraftakilerin %70 ini elde edersin 1 senedede o fotolardaki beli ve kalçayı elde edersin.
-Squat kalçayı sıkılaştıran bir harekettir. Squat yapılırken kalçayı sıkıp bırakma hareketi, kalçaların sıkılaşmasına yardımcı olur ve yuvarla bir görüntü verip toplar. Sarkık olan kalça görünümünü ortadan kaldırmaya destek olur. - Kasları güçlendiren bir harekettir.
Kilo verirsem kalçalarım küçülür mü? BBL ameliyatı sonrasında önemli miktarda kilo verirseniz kalçalarınıza aktarılan yağ hücreleri, vücudunuzun geri kalanındaki yağ hücreleri gibi küçülür. Bu aynı zamanda kalçalarınızın küçülmesine de neden olabilir; ancak hiçbir zaman operasyondan önceki gibi görünmeyecekler.
Güç antrenmanı egzersizleri nihayetinde poponu küçültmenin en iyi yoludur. Kas, yağdan daha az yer tutar, o yüzden kalçanı sıkılaştırmak (yağı kasa dönüştürmek) onu dikleştirip daha küçük gözükmesini sağlar.
Yüksek tempolu yürüyüşler, kalori açığı oluşturmanız konusunda da en etkili egzersizlerin başında gelir. Özellikle yokuş tırmanma, merdiven çıkma gibi aktiviteler direkt olarak kalça bölgesini çalıştırır. Aynı şekilde bisiklete binme de kalça ve basen bölgesini çalıştırır ve kalori açığı oluşturmanıza katkıda bulunur.
Sporun zihinsel ve bedensel faydalarının yanı sıra, düzenli squat yapmak, bacakların ve kalçaların şekillenmesine de yardımcı olur. Squat faydaları yalnızca bacak ve kalça kasları için geçerli bir egzersiz değildir. Aksine, bu egzersiz esnasında vücudunun dengede kalması için karın kasların da önemli bir rol oynar.
Düz kalça neden olur? Kalçanın derisi ve yağ dokusu yerçekiminin etkisi ile sarkmakta bu da kalçanın düz görünmesine neden olmaktadır. Düzenli olarak egzersiz yapılmaması, hızlı kilo alıp verme kalça konturlarının bozulması ile sonuçlanmakta, kalçanın düze ya da sarkık görünmesine neden olmaktadır.
Bu hareketlerin her gün yapıldığı bir antrenman düzeni, bel sağlığı açısından da zararlı olduğu için, fıtığa ya da sakatlanmalara sebep olabilir. Kalça kasının güçlendirilmesi ve bel salığının korunması için, bu hareketleri haftada 2 ya da 3 gün yapılması yeterli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri