Src 2 Belgesi: Yolcu taşımacılık işi yapacak olan ve bu taşımacılığı ülke sınırları içinde icra edecek olan sürücüler alır. Bu belge türünün eğitim süresi toplam 36 saat olarak gerçekleştirilir. Src 3 Belgesi: Eşya ve kargo taşımacılık işini ülke sınırları dışında gerçekleştirmek için alınacak bir belge türüdür.
SRC 3 Belgesi Uluslar arası eşya-kargo taşımacılığı iş kolunda gerekli olan Mesleki Yeterlilik Belgesidir. Uluslararası veya yurtiçi eşya, kargo, yük taşımacılığı yapan, kamyon, tır, panelvan, pikap, kamyonet gibi araçlardan herhangi birini kullanan sürücülerin almak zorunda oldukları belgedir.
SRC 2 Belgesi Yurtiçi yolcu taşımacılığı iş kolunda gerekli olan Mesleki Yeterlilik Belgesidir. SRC 2 belgesi Kara Yolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre B-C-E ve D sınıfı ehliyet sahibi olan sürücülerin yurtiçi yolcu taşımacılığı yapabilmek için almaları gereken mesleki yeterlilik belgesidir.
SRC 4 belgesi yurt içi eşya taşımacılığı yapmaya yarayan belgedir. SRC 3 belgesine sahip olan sürücüler aynı zamanda SRC 4 belgesine de sahip kabul edilirler.
İlgili 28 soru bulundu
Src3 belgesi: yurtdışında kargo ve eşya taşıamacılığı yapacak olan ticari araçların alması gereken belgedir. Aynı zamanda yurtiçinde de eşya ve kargo taşımacılığı yapabilirler. Src4 belgesi: sadece yurtiçinde eşya ve kargo taşımacılığı yapacak olanların kullandığı belgedir.
Src alacak olan adaylar arasında sıklıkla sorulan soruların başında Src 3 alan 4 ü kapsar mı sorusu gelmektedir. Src 3 belgesi uluslararası taşıma belgesi olduğu için bu belge ile yurt içinde de kullanılabilir. Src 3 alan sürücüler src 4 belgesini de otomatik olarak almış kabul edilir.
SRC1 ve SRC 2 belgeleri için geçerli olan durum, SRC3 ve SRC4 belgeleri içinde geçerlidir. Yani SRC3 belgesine sahip olan bir sürücü aynı zamanda SRC4 belgesini almasına gerek yoktur.
SRC 2 Belgesi Yurtiçi yolcu taşımacılığı iş kolunda gerekli olan Mesleki Yeterlilik Belgesidir. SRC 2 belgesi Kara Yolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre B-C-E ve D sınıfı ehliyet sahibi olan sürücülerin yurtiçi yolcu taşımacılığı yapabilmek için almaları gereken mesleki yeterlilik belgesidir.
Src 2 ve src 4 belgesini birlikte talep etmeniz halinde beş saat daha ilave edilerek toplamda 33 saat alınır. Not: SRC2 ve SRC4 belgesinin aynı anda alınma işlemi sona ermiş olup, her belge için ayrı ayrı kayıt yaptırmanız gerekmektedir.
Her 5 yılda bir kurumlara başvuru yaparak yenilemeniz gereken bu belge, 5 yıl geçtikten sonra zamanını doldurmuş olacağı için yasal hakları da bitmiş olacaktır. Bu nedenle psikoteknik raporu aldığınız kurumla bağlantıda kalmaya ve belgelerinizi yenilemeye özen göstermeniz gerekmektedir.
SRC sınavını geçmek için 100 puan üzerinden 60 puan almak yeterlidir. 8. SRC belgelerinin süresi var mıdır? SRC 1-2-3-4 belgeleri süresiz olarak düzenlenir.
Kimler SRC Belgesi Alamaz? Uygun aracı kullanma için ehliyet sahibi olmayanlar belgeyi alamaz. Ehliyete sahip olduktan sonra başvuruda bulunabilirler. 66 yaşını dolduran ve 66 yaşından gün alan kişilere bu belge verilmez. 65 yaşından önce alınmış olan belge varsa, yaş dolumu sonrasında belge geçerliliğini yitirir.
Gerek herhangi bir şekilde ticari araç kullanan özel şahıslar gerekse de kamu işyerlerinde çalışan ticari araç sürücüleri için bir zorunluluk olan SRC ve Psikoteknik Belgelerinin bulunup bulunulmadığına dair trafik denetimi yapan polis ve jandarma ekipleri tarafından sorgulanma yapılmaktadır.
Yolcu, kargo, yük farketmeden hepsi için zorunlu bir belge olma özelliğine sahiptir. Src 1 belgesi yurtdışı yani uluslararası arası taşımacılık için kullanılır. Src iki belgesi de yine aynı şekildedir. Src 3 belgesi yurtdışı yük taşıma için, src 4 belgesi de yurtiçi taşımacılık için gerekir.
SRC 3 belgesine sahip sürücüler kamyonet, pikap, panelvan, çekici veya tır gibi ticari araçları kullanabilir.
Eğitim Alın: SRC belgesi almak isteyenler, yetkili bir eğitim kurumunda 36 saat yurtiçi taşımacılık eğitimi ve 41 saat uluslararası taşımacılık eğitimi almalıdır. Sınavlara Katılın: Eğitimi tamamladıktan sonra, sınavlara katılmanız gerekecektir. SRC 1, 2, 3 ve 4 belgesi için ilgili derslerin sonunda bir sınav yapılır.
B sınıfı ehliyeti olanların aşağıdaki belgeleri ibraz etmeleri gerekmektedir; 1) 25.02.2003 tarihinden önce alınmış b sınıfı ehliyetin fotokopisi. Not: B ehliyeti olanlar, sadece src2 ve src4 belgesi alabilirler. Not: C veya D ehliyeti olanlar, src2,src 3, src 4 belgesinden istediğini talep edebilirler.
Ticari araçlar ile gerçek ve tüzel kişilere yolcu ve yük taşıması için çalışma izni veren ve Ulaştırma Bakanlığı'nın düzenlediği belgenin adıdır.
SRC SINAVLARININ ZOR OLDUĞU SÖYLENMEKTEDİR.BU DOĞRUMUDUR? Hayır bu doğru değildir.Eğitimlere düzenli olarak devam edenler ve biraz olsun sınava hazırlananlar rahatlıkla sınavda başarılı olurlar. TOPLAM KAÇ SINAVA GİRME HAKKIMIZ VARDIR?
SRC1 belgesi: Uluslararası trafikte ticari araçların alması gereken belgedir. Yurtiçine de taşınabilirler. SRC2 belgesi: Sadece iç hatlarda taşınan ticari araçlar tarafından alınacak belgedir. SRC3 Belgesi: Yurtdışına mal ve kargo taşıyan ticari araçların alması gereken bir belgedir.
Src belgesi kalktı ya da src artık istenmiyor haberlerine lütfen itibar etmeyiniz. Çünkü src belgesi kanunen istenilen bir belge niteliğini taşıyor.
SRC Belgesi, ticari araç kullanıcılarının alması gereken belge türüdür. Bu belgeyi kamyonet, kamyon, panelvan, minibüs, otobüs, çekici vd. ticari araç kullanan sürücüler alırlar. SRC Belgesi olmayan şoföre 250 TL araç sahibine ise 5.000 TL ceza yazılır.
Muafiyetli başvuru için aranan şartlar:
Eski ehliyetlerde B sınıfı, yeni ehliyetlerde M, B1 ,B ve F sınıf tarihleri 25.02.2003 tarihinden önce olan ehliyet sahipleri muafiyetli olarak SRC2 ve SRC4 belgesine başvurabilirler.
FİAT YENİ DOBLOCARGO ARACIM İÇİN K2 YETKİ BELGESİ ALDIM. ARACI KULLANAN SÜRÜCÜLER İÇİN DE BELGE ALMALI MIYIM? Sürücüler için SRC ve Psikoteknik Belgesi alınması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri