Sırt çantaları genelde el bagajı olarak kabul edilir. Küçük ve kişisel eşyalarınızı koyabileceğiniz standartlara sahip sırt çantaları havayolu firmaları tarafından el bagajı kategorisinde yer alır.
Kişisel eşyalar
Kişisel eşyalara bazı örnekler: Küçük sırt çantası veya el çantası Kamera çantası Dizüstü bilgisayar çantası
El Çantası Kabin Bagajına Dâhil mi? Kabin bagajına, yanınıza alacağınız özel eşyalar da dâhildir. El çantası bu özel eşyalardan biridir.
Önünüzdeki koltuğun altına sığacak çanta demektir! Light Paket kapsamında 40cm x 30cm x 15cm ölçülerine uygun ve maksimum 3kg ağırlığında olduğu sürece tek parça el çantası, dizüstü bilgisayar çantası veya küçük sırt çantası tercih edebilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Kabin boy valizinizle seyahat edecekseniz, valizinizi uçakta yanınıza alabilirsiniz.
Pegasus bagaj hakkı ne kadar? Ekonomik 15 kg, avantaj 20 kg, comfort flex 20 kg olarak Pegasus bagaj hakkı belirlenmiştir.
Uçuş sınıfına göre kabin bagaj özellikleri
Business Class ile yolculuk yapan bir kişinin adedi 8 kg olmak üzere 2 adet el bagajı taşıma hakkı bulunur.
Uçağa kişisel çantan, dizüstü bilgisayar veya evrak çantan ve sadece 1 adet kabin boy valiz ile giriş yapabilirsin. Bebek çantası istisna bir durumdur. Bebek bakım çantası hakkında detaylı bilgi için ilgili hava yolu şirketinin müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.
Hemen hemen tüm havayollarında el bagajları konusunda aynı kurallar geçirlidir. Örneğin Business Class ile yolculuk yapan yolcuların adeti 8 kg geçmeyecek şekilde 2 adet el bagajı hakkı bulunurken, Comfort Class ve Economy Class tarifelerinde yolculuk yapan yolcuların 1 adet 8 kg'lık el bagajı taşıma hakları var.
Sırt çantası yerleştirirken en ağır malzemeler, ağırlık merkezine yakın, yani sırt çantasının bele yakın kısmına yerleştirilmelidir. En hafif malzemeler de sırt çantasının vücudumuzdan en uzak dış kısmına yerleştirilmelidir ki, ağırlık merkezi vücut dışına çok kaymasın.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz.
Kabin bagajı içine alabileceğiniz kozmetik ürünleri, 100 ml'yi geçemez. Sıvı haldeki bebek maması gibi temel ihtiyaç ürünleri, kilitli poşetle kabin bagajı olarak taşınabilir. Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz.
Business Class'ta yolculuk yapıyorsanız her biri en fazla 23x40x55 cm boyutlarında ve 8 kg ağırlığında iki parça bagajı, kabin bagajı olarak taşıyabilirsiniz. Kabin bagajı taşıma hakkınızı aştığınız durumlarda ekstra bagaj ücreti talep edileceğini belirtelim.
Kabin bagajı olarak taşınmasını istediğiniz bagajınızın, başüstü dolabına ya da koltuk altına sığabilecek ölçülerde ve ağırlıkta olması gerekir. Bu ölçüler, 23x40x55 cm ve 8 kg olarak belirlenmiştir. Kendi güvenliğiniz için bagajlarınızı kendiniz hazırlamanız ya da hazırlanmasına nezaret etmelisiniz.
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
Laptop kullananlar genellikle gittikleri yerlere bilgisayarını taşımak ister. Özellikle iş hayatında bu dizüstü bilgisayarı yanınıza almak önemlidir. Rahat şekilde bilgisayarınızı taşımak için laptop çanta kullanmanız önerilir.
Uçak içerisine hiçbir sebeple kesici, delici, yanıcı, yakıcı ve ezici eşyalar alınmaz. Ayrıca ilaç gibi kullanmanızın elzem olduğu bir eşyayı mutlaka reçeteli şekilde taşımalısınız. Reçete yerine doktor raporu da sunabilirsiniz.
Patlayıcı özellik taşıyan hiçbir ekipman, yolcu uçağı kargo bölümüne kabul edilmez. Aynı zamanda sıvı yakıtlar da uçak altı bagaj bölümüne kabul edilmemektedir. Yangın söndürücüler, asitler, alkali ya da radyoaktif maddeler, kati surette uçağın içerisine alınmamaktadır.
Bıçak gibi kesinci aletlerin yasak olduğunu sanırım herkes biliyordur ama törpü, tırnak makası hatta birden fazla çakmağın da el bagajına alınamayacağını biliyor musunuz? Çok fazla tokadan tutun, cımbız tırnak makası hatta bazen törpüye de izin çıkmıyor. Birden fazla çakmağınız varsa direk alıp atabilirler.
Kabin Bagajı (El Bagajı) Yolcunun kendi denetim ve sorumlulukları altında olan, yolcu kabininde ücretsiz taşınan, 55x40x23 cm ebatlarında ve 8 kg ağırlığında olan bagajlardır. Kişisel Eşya ise yolcunun kendi sorumluluğunda olan ve yolcu kabininde kabin bagajı hakkı doğrultusunda ücretsiz taşınan eşyadır.
Hangi Eşyalar El Bagajında Taşınmaz? Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
İç hat-iç hat bağlantılı uçuşlar için: Ek bagaj hakkı, Pegasus internet sitesi- mobil uygulaması veya seyahat acentelerinden talep edildiği takdirde, ek ücret 10TL/KG 30TL/KG aralığında iken, çağrı merkezinden talep edilen ek bagaj ücreti 12TL/KG-17TL/KG arası değişmektedir.
Bu nedenle içine doldurulan malzemeler de göz önüne alındığında, bir sırt çantasının çocuğun ağırlığının yüzde 10'uyla, yüzde 15'ini geçmemesi gerekir. Özellikle kreş, anaokulu ve ilkokulda yüzde 10, daha ileri yaş gruplarında ise yüzde 15'ini geçmeyecek şekilde bir ağırlık planlaması önemli." diye konuştu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri