Karbonatla Temizleme: Karbonat, doğal bir koku giderici olarak bilinir. Deri çantanın içine bir miktar karbonat serpilip bir gece bekletildiğinde, kötü kokuların emilmesine yardımcı olabilir. Ertesi gün çanta iyice sallanarak karbonat dökülür.
Kıyafetlerinizi yıkarken kokuyu gidermek için bir miktar sirke veya karbonat ekleyebilirsiniz. Ayrıca, özel koku giderici spreyler veya deterjanlar da kullanabilirsiniz. Eğer bu yöntemler işe yaramazsa kuru temizleme gibi profesyonel temizlik hizmetlerine başvurabilirsiniz.
Yeni valiz kokusu, valizin içine biraz karbonat serpilmesi ve kapalı tutulan valizin bir gün sonra vakumlanması ile belli oranda gider. Valiz içini vakumlarken astara zarar vermemeye dikkat edilmelidir.
1. Sıcak su: Satın aldığınız silikon ürünü açın, önce deterjanla temizleyin, sonra iki saat kaynar suya batırın, ardından kurutun. Bu, silikon ürün kokusunu gidermenin en kolay yoludur.
Yeni alınan deri çanta modelinde kötü koku olabilir ya da bir süre dolapta bekletilen çantalarda olumsuz kokular oluşabilir. Böyle bir durumda sabunlu sudan yardım alabilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Sentetik deri kokusu, çamaşır makinesinde ya da elle yıkanarak, sirkeli bezle silerek arındırılabilir. Fas derisinde kahve ve karbonatla temizlenerek koku giderilebilir.
Beyaz Sirke ve Su ile Yeni Mobilya Kokusu Giderme
Eşit oranlarda beyaz sirke ve su karışımı içerisinde nemlendirilen bir bez ile kumaş veya ahşap malzemenin kendisi silinebilir. İsterseniz bu karışımı sprey şişesi yardımıyla kumaşa veya ahşaba uygulayabilirsiniz. Ardından bir bez ile kurulanmalıdır.
Öncelikle saklama kaplarınızı sıcak su ve sabunla yıkamanız gerekecektir. Bunu yaptıktan sonra içini beyaz sirke ile doldurup birkaç dakika (en az üç dakika) bekletin. Ardından sirkeyi dökün ve saklama kaplarını bir kez daha sıcak bir su, sabunla yıkamanız gerekir. Böylece oluşan kötü kokulardan kurtulmuş olacaksınız.
Kirlenen deri çantanızı sıcak suda sıkılmış bir bez yardımıyla nazik hareketlerle silin. Daha sonra kaliteli, mümkünse doğal içerikli bir sabunla güzelce ovun. Sabun kalıntılarından kurtulmak için en az iki bez ile tekrar silin.
1. PVC plastik zeminin kokusunu gidermek çok kolaydır. Zemini paspaslamak için kullanabilmeniz için greyfurt kabuğunu sadece suya batırmanız yeterlidir. Genel olarak konuşursak, koku üç veya dört kez giderilebilir.
Kötü kokan çamaşırlarınızın üzerine biraz karbonat serpin. 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırçalayarak karbonatı yedirin ve giysiyi temizleyin. Ayrıca gardırobunuza karbonat koyarak nemi emmesini, böylece rutubete sebebiyet vermemesini sağlayabilirsiniz.
Plastik dış yüzeyli bavullar dayanıklı bir yapıya sahip olduklarından deterjanlı su ile kolaylıkla temizlenebilir. Su izi kalmaması için sildikten sonra bavulunu temiz ve kuru bir bez ile kurulayabilirsin.
Samsonite çanta ve valizler hafif sabunlu su ve yumuşak bir bez kullanılarak temizlenebilir. Böylece yüzeydeki kir ve tozlardan kurtulabilirsiniz. Lekelerin kalıcı hale gelmemesi için hemen temizlemeye önem vermelisiniz. Temizlik sonrasında bir süreliğine kullanmadan çantanızı kurumaya bırakmanız faydalı olabilir.
Polyester kumaş kokusu, kuru temizleme ve buharlı işlem yapılarak ve gerekirse bu işlemler tekrarlanarak kumaştan giderilir. Ayrıca, bu kokular, polyester kumaş dokularından giderilmediğinde lifler üzerinde daha da birikir ve zamanla leke, sararma gibi istenmeyen görüntülere neden olurlar.
Etkili yöntemlerden biri de sirke ve limonlu su kaynatmak. Yemekten sonra sinmiş olan kokuyu yok etmekiçin bir cezveye 1 bardak su, bir miktar elma sirkesi ve bir adet limonu sıkarak kısık ateşte kaynatın. Bu yöntem ile eve sinmiş kokular tamamen yok olacaktır.
Derideki kokulu (apokrin) ter bezlerinin çoğu kasıkta, koltuk altlarında ve meme uçlarının çevresinde bulunur. Apokrin bezleri temel olarak vücut kokusundan sorumludur, çünkü ürettikleri ter protein bakımından yüksektir ve bakteriler tarafından kolayca parçalanabilir. Bu parçalanma sonucu da “vücut kokusu” oluşur.
Sırt çantasını makineye atarak yıkamaya başlayabilirsiniz. Yıkama işlemini aşırı sıcak su ve yüksek ayarda değil, orta seviyelerde sıcak su ile yapabilirsiniz. Ayrıca çantayı çamaşır makinesinde sıkmamanız da önerilir. Daha sonra çantayı makineden çıkararak kuruması için uygun bir yere asabilirsiniz.
Bakım Talimatı: Hassas kullanım gerektirir.Ürününüzü nemli veya sabunlu bez ile siliniz. Kesinlikle alkol ihtiva eden temizlik deterjanları, kolonya ve benzeri sıvılarla temas ettirmeyiniz.
Suni Deri Çanta Nasıl Temizlenir? Suni deri çantanın temizlenmesi için yüzde yüz pamuklu bir beze ihtiyaç duyulur. Bu bez sabunlanarak lekeli bölgelere hafif ve dairesel hareketler ile uygulanmalıdır. Ardından temiz ve nemli bir bez yardımıyla durulanarak kurumaya bırakılmalıdır.
Plastiği tamamen ıslatan sirke çözeltisiyle plastiğe bolca püskürtün. Sirke, sert yüzeyleri dezenfekte etmenin yanı sıra yağ, küf ve sert su lekelerini çıkarmada iyidir. Plastiği silin. Plastiğin etrafındaki sirke solüsyonlarını silmek için temiz bir bez veya sünger kullanın.
Bunun için elma sirkesi kullanarak bu metodu uygularsanız kokuya konusunda hiçbir rahatsızlık yaşamazsınız. Bunun için temizlemek istediğiniz kılıfı bir kabın içine koyun. Üzerine istediğiniz çeşitte bir sirke dökün. Sirkenin kılıfı tamamiyle kapladığından emin olduktan sonra bu şekilde 1 gün süresince bekleyin.
Büyük bir koku varsa veya sadece ekstra kapsamlı olmak istiyorsanız, ürünü sirkeye batırın ve çamaşır makinesinde çalıştırın veya birkaç dakika sirke içinde bekletin. Silikon halkalardan kokuyu çıkarmak için beyaz sirke kullanmak hızlı ve kolaydır.
Kokuya sebebiyet veren ahşap mobilyalara bir miktar karbonat serpilebilir ve gece boyu mobilyalarla temas halinde bekletilir. Ancak yeteri kadar temastan sonra karbonat mobilya üzerinden tamamıyla uzaklaştırılmalıdır. Koku giderici olarak kullanılan bir diğer madde ise mumlardır.
* Dolabınızın içine lavanta, yasemin gibi kurutulmuş çiçeklerin güzel koku keselerinden koyabilirsiniz. * Boş bir sprey kutusuna yumuşatıcı koyup dolabın içine sıkabilirsiniz. * Koku şişelerini ağzı açık şekilde dolabınıza koyarsanız dolabınız güzel kokacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri