Sırt masajı cilde ve kaslara giden kan akışını artırır. Ağrı ve sertliği hafifletmeye yardımcı olur. Aynı zamanda yaraları önlemeye yardımcı olabilir. Sırt masajı, vücudun bazı bölümlerine uygulanan bası sayesinde yapılır ve deriyi, kasları, tendonları, bağları rahatlatır ve gevşetir.
Ayağınıza, sırtınızın ağrıdığı bölgeye göre masaj yapın
Orta sırt ağrısı için başparmaklarınızı iç kenarın orta kısmı boyunca gezdirin. Boyun ağrısı da dahil olmak üzere üst sırt sorunları için, ayak başparmağının tabanından ayağın ortasına kadar ayağın iç kenarı boyunca ilerleyen bölgeyi hedefleyin.
Sırt masajında 15-20 dakika; yüz masajında 5-10 dakika; üst ekstrem itelerde 10-15 dakika; alt ekstremitelerde 15-20 dakikalık süreler yeterlidir. Bir masaj seansının ne kadar süreceği şu faktörlere bağlıdır: İhtiyaca bağlı olarak; örneğin, sporda hazırlık masajları kısa sürerken dinlendirme masajları daha uzun sürer.
Sıcak taş masajı, kas ağrısı ve gerginliği olan veya sadece rahatlamak isteyenler için en iyisidir. Bu tür terapötik masaj, İsveç masajına benzer, sadece masaj terapisti ellerinin yerine veya ellerine ek olarak ısıtılmış taşlar kullanır.
Kimlere masaj yapılmaz ? Omurilik rahatsızlıklarında, kalp ve damar tıkanıklıklarında, açık yarası olanlarda, kas tendon kopma sorunlarında,1 ve 2. derece yanıklarda, bulaşıcı cilt hastalıkları, vs gibi sorunlar masaj yaptırmaya engeldir.
İlgili 32 soru bulundu
Sırt masajı, sırt bölgesindeki kasların gerginliğini azaltır ve kasların daha rahatlamasını sağlar. Bu da kas yorgunluğunu ve kas ağrısını azaltır. Sırt masajı, vücuttaki stres hormonu olan kortizol seviyelerini azaltarak, vücudun daha rahatlamasına yardımcı olur.
Düzenli masaj, genel sağlık durumunu iyileştirir, rahatlama sağlar, kas gerginliğini azaltır, anksiyete ve gerginliği azaltır, sağlıklı kişilerde sağlığın korunmasını destekler ve vücut-zihin-ruh sağlığı dengesini korur. Tüm vücut masajı 30-45 dakika sürmelidir. Bölgesel masajlar ise 15-20 dakika uygulanabilir.
Masajı yapan kişinin de masaj yapılan kişinin de konsantre olması ve dikkati tek bir yere toplaması masajı başarıya ulaştıran yegane faktörlerdendir. Masaja ilk etapta hafif hareketlerle başlayın. Masaj dokunuşları omuzlardan başlamalı, sırta ve bele doğru ilerlemeli.
Masaj seansı sonrası vücutta stres hormonu olarak bilinen kortizol düşüyor. Ayrıca Arginine Vasopressin (AVP) adı verilen saldırganlıkla özdeşleşen ve kortizol artışına destek olan hormonda da ciddi oranda düşüş göze çarpıyor. Adrenalin de düşüyor ve vücut rahatlıyor.
Pek çok spa masaj salonunda, masaja gelen kişilere bornoz, havlu, peştemal, terlik gibi ürünler verilir. Hamam veya saunaya girerken bikini, mayo gibi kıyafetler giyilebilir ancak bunlar lastikli olduğundan masaj esnasında vücuttaki dolaşımı etkiler.
Masajdan sonra, biraz sertlik veya acı hissedebilirsiniz, ancak birkaç gün içinde bu ağrı azalmalıdır.
Çoğunlukla, herhangi bir masaj sonrası ağrı bir gün içinde azalır. Bu arada, ağrıyı dindirmenin ve gidermenin de bir kaç yol bulunur. Masaj seansından önce ve sonra bol su içilmeli. Bu, masaj seansı esnasında yüzeye çıkan toksinleri ya da asitleri temizlemeye yardımcı olur.
Tüm vücut masajının haftada 1-2 defa yapılması yeterlidir.
Cenin pozisyonunda yatmak: Bel ve boyun sağlığı için en ideal yatış pozisyonu yan yatış pozisyonudur. Bu pozisyonda iken belin basıncını azaltmak amacıyla dizlerin arasına yastık koyulabilir ve bacaklar karına doğru çekilebilir. Bu durum omurgaya yük binmesini azaltır ve ayrıca da horlamayı önler.
Sırt ağrısının nedenine ve ağrı şiddetine göre lokal etkili merhemler, kas gevşeticiler kullanılabilir. İlaç tedavisinin yeterli olmadığı durumlarda ise fizik tedavi, nöral terapi, akupunktur, soft lazer, masaj gibi alternatif tedaviler uygulanmalıdır. Bu tedavilere ek olarak stres faktörü de ortadan kaldırılmalıdır.
Kemik, Bel ve Sırt Ağrısı Yaşamak
D vitamini, vücudun kalsiyum emilimini artırarak kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur. Dolayısıyla kemik ve sırt ağrıları, yetersiz D vitamini düzeyinin belirtileri olabilir.
Haftada bir kez veya iki haftada bir masaj yaptırmak, stresi azaltabilir, rahatlamanızı sağlayabilir ve genel iyilik halinizi artırabilir. Kas Gerginliği ve Ağrı: Fiziksel aktiviteler veya çalışma koşulları nedeniyle kas gerginliği veya ağrı yaşıyorsanız, masaj düzenli olarak yapılabilir.
Masajın Fiziksel Faydaları
Kaslarda oluşan sertlik ve gerginliğin azalmasına yardım eder. Bazı rahatsızlıklar sırasında oluşabilecek olumsuz durumları hafifletir. Kas ve bağ dokunun daha hızlı iyileşmesine destek olur. Ağrıları, şişkinliği ve kas spazmlarını azaltmaya yardımcıdır.
Masajın vücuttaki etkileri tam olarak geçmeden duş alınmamalı.Masaj içeren cilt bakımı, manikür ve pedikür gibi uygulamalar için de aynısı geçerli.
Masaj salonlarındaki amaç oldukça basittir ve müşterinin rahatlaması bunun için koşturmaca ile iş yapmamak için masaja başlama saatinizden 15 dakika öncesinde orada hazır olmanızı tavsiye ederim daha sonra bir duş alıp kendinizi gevşetebilirsiniz. Bu masaja hazırlık aşamasında size iyi gelecektir.
Masaja başlamadan önce kişiler mutlaka ılık bir duş alarak hem temizliklerinin sağlanmasını hem de masaja ön hazırlıklar yapılmasını sağlarlar. · Temiz Ortam; Masaj yapılacak ortam önceden temizlenmiş ve mutlaka havalandırılmış olmalıdır. Masaj sırasında kişilerin vücutlarında gözenekler açılmaktadır.
Masaj kendi içinde kollara ayrılarak farklı çeşitlerle uygulanabilir. Bunlar; Klasik Masaj, Thai Masajı, Aromaterapi Masajı, Refleseloji Masajı, Lenf Drenaj Masajı, Sporcu Masajı, Baş-Boyun ve Omuz Masajı, Sıcak Taş Masajı, Shiatsu Masajı gibi 9 kolda inceleyebiliriz.
Ritmik masaj tedavisi vücutta kan dolaşımını canlandırır. Damarları genişletir ve yeni kılcal damar oluşumunu sağlar. Damar ağını zenginleştirir böylece özellikle kalpte damar darlığı nedeniyle kan alamayan yerlerde doğal bypass'lar oluşturur. Ritmik masaj tedavisi atar damarları damar sertliğine karşı korur.
Masaj, kan dolaşımını hızlandırır ve depresyonu yatıştırır. Ayrıca masajın bağışıklık sistemini güçlendirdiğine ve ağrıların azalmasına yardımcı olur. Düzenli masaj terapisi alan kişiler stresten, depresyondan kurtulur. Yanlış yapılan masaj vücudunuza zarar verebilir.
Medikal masaj, stres atma ve rahatlama sağlamak için yapılan bir masaj türüdür. Vücudun dolaşım sistemine iyi gelmekte ve genellikle ağrı, iltihaplanma, sinir sıkışması gibi durumlarda başvurulmaktadır. Medikal masaj sağlık ihtiyaçlarına göre uyarlanabilir ve daha hızlı iyileşmeye yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri