Paslanmaz çelik malzemenin kullanıldığı diğer alanlar arasında mutfak eşyaları, otomotiv sektörü, kimya endüstrisi yer alır. Söz konusu alanlarda hem dayanıklı hem sağlam hem de estetik duruşlu eşyalara ihtiyaç duyulduğu için Stainless Steel malzeme kullanılır.
ß : / ß / (scharfes es), iki / s / ünsüzüne denktir. İki ünlü arasında bu- lunursa ilk ünlü uzun okunur: Fuß [fu:s], Straße [ştra:se], außen [ausın].
Türkçe klâvyelerde tuş kombinasyonu alt+0223 ya da Alt gr + s'dir.
Büyük harfli eszett (ß), dile 21. yüzyılda kazandırılmıştır. Alman alfabesindeki bütün harfler "das" artikeli ile tanımlanmıştır. Almancadaki bazı lehçelerin ve eski belgelerin yazımında sayısız harf çeşitleri kullanılmaktadır. Bu durum Almanca'daki yabancı kelimelerin yazımında da kullanılır.
Alman alfabesi, Almanca dilinin yazımı için kullanılmakta olan bir alfabe olarak bilinmektedir. Latin alfabesinden türeyen bir alfabe olarak bilinmekte olan Alman alfabesi kendine özgü olarak bir takım işaretlere sahiptir.
İlgili 31 soru bulundu
Türkçe'ye göre, İtalyanca'da değişik biçimde okunan harfler: c, g, q, s, z. Türkçe'de olup da İtalyanca'da olmayan sesler: ğ, h, ı, j, ö, ü.
Fransız alfabesi Latin alfabesinden türemiş, 26 harfli bir alfabedir.
(Š: Büyük harf, š: Küçük harf) Latin Alfabesi'ndeki S harfinin haçek (ters şapka) ile birleşmesiyle oluşan bir harftir. Genellikle Türkçe'deki Ş gibi okunur. Š harfi içeren diller şunlardır: Slav dillerinde: Hırvat ve Boşnak alfabelerinin 25., Sloven alfabesinin 20. harfidir.
Çin alfabesi; dünyada her 5 insandan birinin konuştuğu bir dil olarak dikkat çeken Çincenin kâğıda dökülmesini sağlayan yazı sistemidir. Belirlene göre 3500 yıllık bir geçmişe sahip olan bu alfabede, harfler Latin alfabesinde olduğu gibi yan yana gelmezler ve bir kelime oluşturmazlar.
Ä veya ä, çoğunlukla Kuzeybatı Avrupa dillerinde yaygınlık gösteren bir harftir. Almanca, Lüksemburgca, Fince, İsveççe, Slovakça, Türkmence, Gagavuzca, Aymaraca ve Estonca'da kullanılır ve bazılarında /æ/, bazılarında /ɛ/ sesini gösterir.
Harf. Küçük harfli beta (βήτα), modern Yunan alfabesinin ikinci harfidir.
sch → 'ş' olarak okunur. Örneğin der Tisch (masa) 'tiş' şeklinde okunur. tsch → ç Tschüs (bay bay/görüşürüz) 'çüs' şeklinde okunur.
Çok pratik olmasa da aşağıdaki kombinasyonlar ile de almanca karakterleri yazabilirsiniz: ä = alt + 0228. ö = alt + 0246.
Tek başlarına 6 sayısı sechs, 7 sayısı sieben olarak yazılır. Ancak tek başlarına olmadığında bu yazılışları değişir. 6 anlamına gelen sechs kelimesi sech olarak yazılır. 7 anlamına gelen sieben kelimesi ise sieb olarak yazılır.
Elif, kelimenin başında ilk harf ise, yanında bir elif daha geldiğinde Türkçe kelimelerde uzun hece olmadığından “a” sesinde, Arapça ve Farsça kelimelerde ise uzun a “â” olarak okunur.
Japonca ve Korece ise Çin dilinden yazı sistemi olarak etkilenmişlerdir. Japoncanın Kanji karakterleriyle Çince karakterler, mânâları ve okunuşları Çinceden çoğu zaman farklı olsa da şeklen birbirlerine çok benzerler.
Korecede 10 ünlü, 14 ünsüz olmak üzere toplam 24 temel harf vardır. Harfleri verirken harfin Latin alfabesiyle yazılışını ve Türkçe en yakın okunuşunu birlikte vereceğiz.
δ, Yunan alfabesinin dördüncü sıradaki harfidir (tek başına Delta olarak okunur).
İki yazı sisteminin zamanları arasındaki dönem, Yunan Karanlık Çağı olarak anılır. Karanlık çağın bitiminde Fenike alfabesi, beş sesli harf eklenerek kullanılmaya başlanmıştır. Yunan Alfabesi, Antik Yunan'dan günümüze Yunanistan'da kullanılmaktadır.
Yerı ya da I (ы). Kiril alfabesinin 29. harfi olan bu harfin Latin alfabesindeki karşılığı "I" veya "Y"dir. İ'ye yakın bir I sesi veya Y gibi telaffuz edilir.
Ç (küçük biçimi ç), Latin alfabesini temel alan sistemlerde kullanılan bir harftir. Arnavutça, Azerice, Kurmançça, Tatarca, Türkçe, Türkmence ve Zazaca gibi dillerin alfabelerinde yer alır. Bunun dışında Fransızca, Katalanca ve Portekizce gibi dillerde C harfinin değişkesi olarak da kullanılır.
“ş” olarak okunanlar: Ch: charbon (şağbon): kömür. chagrin(şagğe): keder.
İtalyanca sayılarının yazılışı şöyledir: bir (uno), iki (due), üç (tre), dört (quattro), beş (cinque), altı (sei), yedi (sette), sekiz (otto), dokuz (nove), on (dieci).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri