Bonel yaylı yataklar, birbirleri ile herhangi bir bağlantı bulunmadan yapılmış, malzeme olarak da yay ve süngerden yapılan yataklara denilmektedir. Yayların çelikten yapılmaları ve basınç uygulamaları gibi özellikleri sayesinde özellikle uzun süreli kullanımlarda vücut açısından oldukça zararları bulunmaktadır.
Bonel yay sistemleri sert yüzeylerde uyumayı seven insanlar için özel olarak üretilmişlerdir. Dayanıklı yapısı sayesinde kullanım ömrü oldukça uzundur. Zaman içerisinde deforme olmaz ve yatağın başından sona kadar dengeli bir destek sağlarlar.
Bonel yay, daha kalın çelik tel ile üretildiğinde 'Herkül Yay' olarak ifade edilir. Hem daha kalın çelik tel ile üretilip, hem de yay bobini kafa çapı (bobin halkaları) küçülürse 'Multi Spring' denir. Ayrıca helezon yay, açık bobin, klasik yay, olarak da adlandırılıyor.
Bonel yay sistemli yataklar çelik yay yapısından oluşan sistemle üretilmektedir. Süngerden oluşan yay sistemine sahip olan bonel yay sistemi vücut tipini destekleyen sağlıklı ve huzurlu bir uyku çekmenize yardımcı olur. Sağlıklı uyku sunan bonel yaylar vücudunuzun rahat nefes almasına yardımcı olur.
DHT yay (Bonel yay) sargılarının birbirlerine metal teller ile mekanik olarak bağlantılı olmasıdır. DHT yay (Bonel yay) sargıları, spiral formdaki teller ile birbirine bağlıdır. Isıl işleme tabi tutulmuş DHT yay (Bonel yay) sistemi, vücut ağırlığının yoğunlaştığı bölgelerde çökme olasılığının azalmasına yardımcı olur.
İlgili 40 soru bulundu
“. 3. Organik Yataklar; sağlık koşulları için en elverişli yataklardır denilebilir. Bu yataklarda kullanılan at kılı, Hindistan cevizi kabuğu lifi, pamuk gibi malzemeler nedeniyle sağlık açısından tamamen doğal koşullar oluşmaktadır. Malzemelerinin dayanıklılığı sayesinde de uzun süreli kullanım için uygundur.
İdeal yatak seçimi, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre değişiklik gösterebilir. Vücut hatlarınıza uyum sağlayan ve hareket transferini sınırlayan bir yatak istiyorsanız visco yatak; serin bir yatak yüzeyi ve ekonomik bir çözüm arıyorsanız yaylı yatak sizin için daha uygun olabilir.
Yaylı yataklardan çok daha konforlu bir uyku ortamı sunan yaysız yataklar, günümüzde kaliteli ve kesintisiz uyku arayanlar kadar sağlıklı bir uykuya kavuşmak isteyenler tarafından da tercih edilmektedir. Yaysız yataklar, yaylı yataklara göre hem daha sağlıklı hem de uzun ömürlüdür.
Paket yaylı yataklar her vücut tipi için uygundur çünkü boyun ve sırtı eşit derecede destekler. Yaysız yataklar malzemeye bağlı olarak kaliteli bir konfor sunsalar da, ağırlık merkezini yeteri kadar desteklemeyebilirler. Yaysız yataklarda hafızalı köpük, köpük lateks gibi malzemeler kullanılmaktadır.
Omurgaya destek vermek ve yatağa esneklik kazandırmak için, çelik yay mekanizması kullanılan yataklar yaylı ve paket yaylı yatak şeklinde isimlendirilir. Eski yay sistemlerinde çelik yayların arasına deformasyonu engellemek ve konforu artırmak amacıyla destek süngerleri konulur ve yatağın sertliği arttırılırdı.
Pedli yatakların bilindik en önemli özelliği uzun ömürlü ve ekstra rahat bir kullanım kolaylığı sağlamasıdır. Temizlik açısından da kolaylık sağlayan yatak pedleri derin bir uyku çekmenizde sizlere fayda sağlamaktadır. Hava akımı sayesinde geceleri terlemeden deliksiz bir uyku geçirmenizde yardımcı olmaktadır.
Sert yatak severlerin vazgeçilmez tercihi SL yay sistemi, hafifliği ve rahatlığıyla üstün kullanım özelliği sağlar. Yayların hepsi kesintisiz olarak birbirine bağlanmıştır. Böylece aynı anda ve aynı dirençte hareket ederek deforme olmazlar. Hafifliği sayesinde size bulutların üzerinde yatıyor hissi verir.
Hibrit yatak nedir sorusunun yanıtı ise vücudun omurga sisteminde bulunan noktaları rahatlatarak kullanıcıları benzersiz bir uyku ile buluşturmak amacıyla yataklarda yay, sünger, visko, lateks ya da jel gibi malzemelerin bir arada kullanılmasıdır.
Omurga sağlığı için doğru yatak tercihi, omurganın maksimum desteklendiği ve üzerine minimum basıncın bindiği yataklardır. Sağlıklı bir uyku için, seçtiğimiz yatağın ne çok yumuşak ne de çok sert olmaması gerekiyor. Orta sertlikteki ortopedik visko yatakları tercih edebilirsiniz.
Bonel yaylı yataklar, birbirleri ile herhangi bir bağlantı bulunmadan yapılmış, malzeme olarak da yay ve süngerden yapılan yataklara denilmektedir. Yayların çelikten yapılmaları ve basınç uygulamaları gibi özellikleri sayesinde özellikle uzun süreli kullanımlarda vücut açısından oldukça zararları bulunmaktadır.
Yataklarda kullanılan süngerlerin en büyük düşmanı rutubet ve nemdir. Uzun süre nemli kalan bir sünger katmanı formunu kaybederek, dağılmaya başlar. Bu da yatağınızın çökmesine sebep olur.
Visco yataklarda, yaylı yataklar gibi hızla yıpranarak metal sesi gibi sesler duymazsınız. Kilonuz ile yatağınız uyumlu ise çökme sorunları da uzun bir süre yaşanmaz. Yaysız yapısı sayesinde ağrılara engel olur.
Paket yaylı yataklar, vücudun değişik bölgelerine farklı miktarda basınç uyguladığından yaylı yataklara oranla daha uygun ergonomi sunar. Ama yaylı yataklar paket yaylılara göre her zaman daha ekonomiktir. Sünger yataklar ise kullanılan dolgu süngerinin yoğunluğu oranında daha dayanıklı ve uzun ömürlü olurlar.
Bu sayede yatak çökmeye başlar ve uzun süreli kullanıma izin vermez. Paket yaylı yataklar ise çökmelere karşı, ağırlığın eşit dağılımından ötürü son derece dayanıklı bir şekilde üretilmektedir.
Visco Yatak mı? Akıllı sünger teknolojisi visco, NASA tarafından astronotların vücutlarına binen yük ve basıncı dengelemek için tasarlanmıştır. Sonrasında soft sünger üzerine yerleştirilen visco katmanı ile visco yataklar ortaya çıkmıştır. Yaysız yatak teknolojisinin geldiği en ileri seviyedir.
Yumuşak yataklar, omurganın şeklini aldıkları için uyku sırasında rahatsızlık verebiliyorken sert yataklar ise sırt ve bel ağrısına yol açabiliyor. Bu nedenle mümkün olduğunca orta sertlikte bir yatak tercih etmenin önemi ön plana çıkıyor.
Vücudu dört bir yandan saran visco yataklar vücut ağırlığını dengeleyerek ve omurganın doğal şeklinde hizalanmasını sağlayarak ekstra konforlu ve rahat bir uyku süreci geçirmenize yardımcı olur. Bu özelliklerinden dolayı visco yataklar ağrıları giderme konusunda lateks yataklara oranla daha etkilidir diyebiliriz.
Uyku esnasında insan vücuduna uygulanan basıncı minimuma indirdikleri için kan dolaşımını rahatlatırlar. Ama yine de kaliteli bir visco yatağın basınç ve ağrıları azaltma özelliğinin standart bir lateks yatağa göre daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.
Yaylı yataklar genellikle 7 ila 10 yıl arasında kullanılır. Ancak lateks yataklar ya da köpük yataklar 10 ila 12 yıl arasında kullanılabilir. Bununla birlikte, yatağın malzemesi kadar kullanım şekli ve yatağın bakımı da son derece önemlidir. Yatak ömrüne etki eden bir diğer etken ise yatağın kullanım şeklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri