Bu nedenle, genel olarak, birçok kullanıcının 500GB veya 1TB SSD tercih etmesi tavsiye edilir. Öte yandan, daha düşük bütçeli kullanıcılar için 128GB veya 256GB SSD'ler de mevcuttur. Bu SSD'ler, yeterli depolama alanı sağlamak için sadece işletim sistemi ve birkaç uygulama yüklemesi gereken kullanıcılar için idealdir.
Temel bir PC oyuncusuysanız, sizler için bütçe dostu kurulum 256GB SSD ve 1 TB HDD olmalıdır. Daha fazla oyun ve daha fazla akıştan yanaysanız, 500GB ya da 1 TB SSD yanında 2 TB HDD kurulumu uzun vadede sizler için iyi bir seçim olacaktır.
Özellikle hız ve verimlilik bakımından geleneksel HDD modellerine göre büyük bir üstünlük sağlayan SSD'ler, 120 GB kapasiteden başlayarak 2 TB düzeyine kadar ulaşıyor. SSD'nin yanı sıra daha düşük bütçeli bir sistem arayışındaysanız 500 GB ya da 1 TB kapasite sunan HDD ürünlerini de tercih edebilirsiniz.
SSD kapasitesi genel olarak kullanım şekli ve amacı ile doğru orantılıdır. Günlük kullanım ve ofisteki basit işlemlerin yapılması için kullandığınız bilgisayarda 128 GB'lık SSD seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Daha profesyonel ve yoğun kullanımlar için diğer SSD kapasiteli ideal olacaktır.
İşletim sistemi, düzgün çalışabilmesi için SSD alanının yaklaşık %20'sinin boş olmasını gerektirir.
İlgili 35 soru bulundu
Yine de, SSD'nizin kaç yılı kaldığını merak ediyorsanız, bunu öğrenmenin çeşitli yolları bulunuyor. Modern bir SSD, ömrü boyunca ortalama olarak yaklaşık 700 TB veri yazana kadar hayatta kalacaktır. Tabii ki bu ortalama bir değer olduğunu için bazıları daha uzun süre, bazıları daha kısa süre dayanabilir.
Katı hal sürücüleri (SSD'ler) geleneksel HDD'lere göre daha hızlıdır ve diğer avantajlara sahip olsalar da, aşırı doluysa yine de daha yavaş performans gösterebilirler.
Bilgisayarlarda klasik HDD'ler yerine Solid State Sürücü (SSD) kullanımı oyun bilgisayarlarında yüksek okuma ve yazma hızlarıyla veri işlemeyi sorunsuz hale getirmektedir. Oyunlardan daha iyi performans almak isteyenlerin geçiş yapabileceği SSD, oyun performansını etkileyerek performansı arttırır.
Oyunların daha hızlı yüklenmesi ve daha az kesintiyle oynanabilmesi için oyunları SSD'ye taşımak önemlidir. Bunun yanı sıra, bazı oyunlar özellikle yüksek grafik gereksinimleri nedeniyle SSD'lerde daha iyi performans gösterirler.
SSD'ler verileri elektronik olarak 'hücrelerde' depolarlar, bu da veri erişimini dönen bir HDD'ye göre daha hızlı hale getirir. Genellikle SSD'ler, taşınabilirlik ve kazara düşme açısından HDD'lerden daha dayanıklı olabilirler.
Depolama: 100 GB kullanılabilir alan.
Piyasadaki oyunların hızlı oynanabilmesi için en az 16 GB RAM'e sahip bilgisayarlar önerilmektedir. Yeni bir oyun bilgisayarı alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus depolama türüdür. Oyun donanımının hızını etkileyen iki tür depolama sürücüsü vardır: HDD ( Sabit Disk Sürücüsü ) ve SDD (Katı hal sürücüsü).
Bir SSD'ye yükseltme bilgisayarınızda önemli bir hız artışı sağlayabilir. Sabit disk sürücülerin 30-40 saniyelik açılış sürelerine karşılık ortalama 10-13 saniye açılış süresi sunar. Ayrıca uygulamaların ve dosyaların açılış süreleri de SSD'lerde HDD'lere kıyasla önemli ölçüde daha hızlıdır.
SSD'ler hız değerlerine göre alınır. Sana bir program önerebilirim: "CrystalDiskMark". Bu program SSD'nin hız değerlerini sana verir (HDD de dahil).alman gereken SSD'nin ortalama aralığı "yazma hızı: 500mb/s" ile "okuma hızı olarak: 550mb/s" olmalıdır. Bu değerler ideal değerlerdir.
M2 SSD'lerin boyutu ve kapasitesi, performansını etkileyebilir. Bir M2 SSD'nin kapasitesi arttıkça, genellikle daha hızlı bir performans sunar. Ancak, SSD'nin boyutu da performansı etkileyebilir. Daha büyük bir SSD, daha fazla NAND belleği yongası içerir, bu da daha yüksek bir performans sağlayabilir.
Özellikle oyun için SSD tercih ediyorsanız daha yüksek okuma ve yazma hızına sahip olmanız gerekebilir. Genel anlamda SSD paketlerinde okuma- yazma hızı 300- 500 MB/sn şeklinde karşınıza çıkar. Tercih edeceğiniz SSD'nin okuma- yazma hızı değerleri ne kadar yüksek olursa elde edeceğiniz hız ve kalite o denli artacaktır.
2. SSD'ler HDD'lerden Daha Hızlıdır
Daha yüksek hızlar sayesinde SSD'ler, verileri, özellikle işletim sistemleri gibi çok miktarda veriye erişen programlar çalıştırıldığında olmak üzere günümüzün iş dünyası için gerekli olan çok yüksek hızlarda işleyebilmektedir.
Masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve iş istasyonları gibi istemci sistemlerinde NVMe SSD'ler genel PC performansını önemli ölçüde artırabilirler.
RAM, en hızlı SSD'lerden bile önemli ölçüde daha hızlıdır. Dolayısıyla uygulamaları ve verileri işlemcinin yanında tutmak için daha fazla RAM'e sahip olmak, işlemlerin daha hızlı ve verimli olmasına yardımcı olur.
SSD oyundaki FPS değerini arttırmaz. SSD sadece oyun açılış ve bölüm yüklenme sürelerini kısaltır.
Sonuç olarak, eğer depolama alanı ihtiyacınız varsa ve performanstan biraz ödün verebilirseniz, HDD'ler hala uygun bir seçenek olabilir. Ancak oyuncu laptopunuzu sadece oyunlar için kullanacaksanız ve hızlı performans önemliyse, SSD'leri tercih etmeniz önerilir.
HDD cihazlar ses ve ısınma konusunda SDD cihazlara göre daha çok sese ve ısınmaya sahiptir. Bunun sebebi HDD diskler içinde hareketli bir mekanizmanın var olmasıdır. SDD diskler ise USB gibi hareketsiz ve sabittir. Bundan kaynaklı HDD diskler daima daha çok ses çıkarır ve daha çok ısınır.
Yüksek sıcaklık, nem, manyetik alanlar ve elektriksel dalgalanmalar gibi faktörler, SSD'lerin ömrünü kısaltabilir. Ayrıca, SSD'lerdeki bellek hücrelerinin sınırlı bir ömürleri olduğundan, tekrar tekrar veri yazılıp silmek de SSD'lerin ömrünü kısaltabilir.
Bazı durumlarda kaydetme esnasında hata mesajları ile karşılaşırsınız. Yine aynı şekilde kullanım sırasında uygulamaların kilitlenmesi, dosya taşıma hataları ve büyük dosyalara erişim soruları çoğunlukla bozuk sektörleri işaret eder. Buna bağlı olarak aynı zamanda bozuk sektörler, SSD bozulmalarının da habercisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri