Sağ olun. / Təşəkkür edirəm. Çok teşekkür ederim. Çox sağ olun.
[1] Yapılan bir iyiliğe veya herhangi bir harekete karşı duyulan mutluluğu ve gönül borcunu anlatma.
Günaydın! Sabahınız xeyir! / Gün aydın!
A: – Merhaba! A: – Salam!
Türkçedeki 'teşekkür' kelimesinin kökü de Arapçadaki şükr kelimesinden gelmektedir. Araplarda ve İslamiyet'te, şükür Allah'a, teşekkür kula yapılır. Bu anlayışa göre türemiş bir kelimedir. Teşekkür, 'şükre vesile olma' anlamına da gelmektedir.
İlgili 40 soru bulundu
ありがとうございます。 Arigatoo gozaimasu. Çok teşekkür ederim. よろしくお願いします。
Teşekkür ederim. Ευχαριστώ. (Efharistó.)
Balam kelimesi ise, 'Yavru, bebek ya da güzel' anlamları üzerinden değerlendirilir. Bu doğrultuda yavrum, bebeğim ya da güzelim şeklinde anlatılır. Ay Balam Kelimesinin Anlamı Nedir? Ay Balam kelimesinin Türkçe karşılığı 'güzelim, bebeğim ya da yavrum' olarak öne çıkıyor.
Arzularınız gerçek olsun! Mən səni sevirəm. Ben seni seviyorum. Bu sözü sənə çoxdan demək istəyirəm.
Adınız nedir? Adınız nədir?
Aşçı- Bizde “yemek pişiren” kişi, Azerice'de ise “ham deriyi işleyen” usta anlamına gelir. Sümük- Bizde “burundan gelen salgı”, Azerice'de ise “kemik” anlamına gelir. Mesela Azeri dilinde “sümüklü et” pirzola demektir.
(ikinci e ters, necesi:z gibi okuyorlar bunu) azerice "nasılsınız".
Sucuk (Azerice: sucuk, Kazakça: Шұжық , Kırgızca: Чучук, Korece: 수주크 , Fransızca: soudjouk, Arapça: سجق; sucuk, Kürtçe: benî), başlıca Balkanlar, Orta Doğu ve Orta Asya'da tüketilen, şişirilip kurutulmuş bağırsak içine baharatlı et kıyması doldurularak yapılan bir tür fermante et ürünüdür.
Teşekkür ederim yazımı ayrı olması gereken bir ifadedir. Ayrıca bu ifadenin kısaca teşekkürler şeklinde kullanılması yazım yanlışı kabul edilir. Çünkü Türkçe dilinde teşekkürler ifadesi bulunmaz. Doğru ifade teşekkür ederim şeklinde olmalıdır.
TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda "Sağol" kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. TDK'da kelimenin doğru yazımı "Sağ Ol" şeklinde yazılır. İyilik, yardım veya hoşa giden bir davranış karşısında `çok yaşa, teşekkür ederim` anlamlarında söylenen bir söz.
“Rica ederim” de.
Bu, klasik bir yanıttır ve sade bir şekilde karşılık vermek için yeterlidir. . Örneğin iş ortağın “Sözleşme için teşekkür ederim” dediğinde “Rica ederim” diyerek yalın bir dille karşılık verebilirsin.
Balam kelimesinin Türkçe karşılığı yavrum olarak biliniyor.
Ailenin terbiyesinde rol oynayan akrabaların bir tarafı da 'ana terefden" olarak adlandırılan akrabalardır. Bu akrabalar: Baba (ananın atası), nene (ananın anası), dayı (ananın kardeşi), hala (ananın kız kardeşi).
Salamat qal. Görüşürüz. Hələlik. / Görüşərik. Yine görüşelim.
Aybars iki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle oluşmuş güzel bir isimdir. Bu kelimelerden biri ay diğeri ise pars olarak öne çıkıyor. Anlamı ise ay gibi güzel ve Pars gibi yırtıcı şeklinde ifade etmek mümkün.
Yahşi kelimesi, güzel anlamında kullanılan bir kelimedir. Güzel kelimesiyle aynı anlama sahip olan bir kelime çeşididir.
- İlk anlamı kadındır. - İkinci anlamı bayan ve hanım demektir. - Üçüncü ifadesi eş ve zevce demektir. - Son anlamı ise tarihte hakan ve serdar eşlerine ve yüksek makamdaki hanımlara verilen unvan.
ifa-yı şükran / ifâ-yı şükran
Teşekkür görevini yerine getirme, teşekkür etme.
tunaydin anlamina da gelen yunanca kelime.
Kalimera, merhaba gibi bir selamlaşma sözcüğünün karşılığıdır. Yanlış çevirinin nedeni bu benzerlikten kaynaklanıyor olabilir. Kalimera Ne Demek? Kalimera kelimesi Yunancada sabahları kullanılan bir selamlaşma sözcüğüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri