SSL Nedir? SSL sertifikası olarak bilinen dilimize “Güvenli Giriş Katmanı” olarak çevrilmiş bu terim, güvenlik amacıyla oluşturulmuş sistemlerden biridir ve en popüleridir diyebiliriz. Bu sistem site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasında veri iletişimini şifreli kanallar üzerinden sağlar.
Çoğu tarayıcı, SSL sertifikasına sahip olmayan HTTP sitelerini "güvenli değil" olarak işaretler. Bu, kullanıcılara sitenin güvenli olmayabileceğine dair net bir sinyal verir ve henüz yapmamış olan işletmeleri HTTPS'ye geçiş yapmaya teşvik eder.
Bu hatayı almanızın sebebi sunucudan, kötü yazılımlardan, telefonunuzdan veya ziyaret ettiğiniz web sitelerinin sertifikalarını yenilememesinden kaynaklı olabilir. SSL sertifikası yenilenmeyen veya güncellemeyen web sitelerine giriş yapmak istediğinizde erişim kısmi olarak engellemektedir.
Şimdi gelelim “SSL güvenlik sertifikası nasıl alınır?” sorusunun cevabına. SSL sertifikası kurulumu için ilk yapmanız gereken işlem, SSL sertifikası satın almak ve ardından CSR (sertifika imzalama talebi) oluşturmak olmalı. Güvenlik sertifikanızı bu bağlantıdan satın alabilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
Ücretsiz SSL, yalnız domain doğrulama denen DV SSL türünde verilebilir. Ücretli SSL'ler hem DV SSL (Domain Validation), hem de OV SSL (Kurum Doğrulamalı) ve EV SSL (Genişletilmiş Doğrulama) türlerinde verilebilir.
Unutmayın, online ortamda güvende olması gereken her şeyin bir SSL sertifikası koruması altında çalışması gerekir. İnternet, web sitenize erişim sağlamak için zayıf korumalı şifreli sayfaları arayan botlarla doludur. Web sitenize girip de sayfalarınızın bozulduğunu ya da silindiğini görmek istemezsiniz.
SSL sertifikalarının doğası gereği yenileme işlemi yapılamamaktadır. Bu nedenle yeni bir sertifka alarak yeniden doğrulama ve kurulum işlemleri yapılmaktadır.
Hızlı kurulum SSL sertifikaları yani domain doğrulaması ile aktif olan sertifikalar normal şartlarda doğrulanması 15dk ile 45dk içinde tamamlanır. Belge ile doğrulanan SSL sertifikalarının doğrulanma işlemi gerekli tüm belgeleri sağlamanız durumunda 1-5 gün içinde tamamlanır.
SSL, ziyaretçilerin kredi kartı bilgileri, şifreleri, kimlik bilgileri gibi önemli olan bilgilerini şifreleyerek üçüncü kişilerin eline geçmesini engellemektedir. Bir web sitesinin SSL sertifikasının olup olmadığını adres çubuğundaki kilit iconundan anlaşılabilir.
Dijital Sertifika ismiyle de anılan bu protokol; kredi kartı işlemlerini, veri aktarımını ve üye girişlerini daha güvenli hale getiriyor. Son dönemde ortaya çıkan ihtiyaç doğrultusunda SSL sertifikası, bilgi güvenliği için forum sayfaları ve sosyal medya ağları tarafından da kullanılıyor.
Tamamen ücretsizdir. Sahip olmak için herhangi bir bedel ödemeye veya yenileme ücretleri vermenize gerek yoktur. Bu, ücretsiz SSL sertifikalarının en önemli özelliğidir. Ücretli SSL sertifikalarıyla ve ücretsiz sertifikalar aynı şifreleme düzeyine sahiptirler ve tamamen güvenlidir.
SSL durumu temizlemek için Denetim Merkezi'ne girin. Ağ ve İnternet - Ağ ve Paylaşım Merkezi - İnternet Seçenekleri yolunu izleyin. İçerik altında SSL durumunu temizle butonuna tıklayın. SSL önbelleği temizleme işleminin tamamlanmasından sonra Chrome'u yeniden başlatın.
SSL kullanımında, tarayıcınızın SSL protokolünü desteklemesi şarttır. Google Chorme başta olmak üzere, tüm modern internet tarayıcıları, SSL protokolünü destekler. Bir sitenin SSL kullanıp, kullanmadığını anlamak için; alan adının başına “HTTPS” eklemeniz yeterlidir.
Başlat Menüsüne gidin ve Denetim Masası öğesini seçin. Ağ ve İnternet kategorisine tıklayın ve ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi öğesini seçin. Sol taraftaki seçeneklerden Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir öğesini seçin. Kablosuz Bağlantı simgesine sağ tıklayın ve etkinleştir seçeneğine tıklayın.
Neden iki tane kablosuz ağ bandı var diye soracak olursanız, 5 GHz frekansını göremeyen cihazların da bağlanabilmesi için olduğunu söyleyebiliriz.
-Sol arama kısmına “Manage SSL Hosts” yazın ve çıkan sonuca tıklayın. -Bu adımda karşınıza sunucunuzun SSL yönetim ekranı gelecek ve SSL sertifikalı siteler listelenecek. -Bu listeden, SSL sertifikasını kaldırmak istediğiniz web sitesini seçip “Delete” butonuna tıklayın.
SSL Nedir? SSL sertifikası olarak bilinen dilimize “Güvenli Giriş Katmanı” olarak çevrilmiş bu terim, güvenlik amacıyla oluşturulmuş sistemlerden biridir ve en popüleridir diyebiliriz. Bu sistem site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasında veri iletişimini şifreli kanallar üzerinden sağlar.
Bir bildirim aldıysanız, SSL.com sertifikası süresi doluyorsa veya süresi dolmuşsa, bu sertifikayı yenilemeniz gerekecektir. Bunu yapmak için, lütfen yenileme için sağlanan bağlantıyı tıklayın veya kopyalayıp tarayıcınızın adres çubuğuna yapıştırın. Ardından yenileme siparişi sayfasına yönlendirileceksiniz.
Türkçe'ye “Güvenli Giriş Katmanı” olarak çevrilen “Secure Sockets Layer” teriminin kısaltması olan SSL, sunucu ile istemci arasındaki veri trafiğinin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. Bu teknoloji sayesinde veri trafiği sürecinde sunucu ile internet tarayıcısı arasındaki iletişim şifrelenir.
Tüm SSL Sertifika otoriteleri maksimum 1 yıllık sertifika üretebilmektedirler.
Kısa adı ile SSL (Secure Socket Layer) olan terim Türkçemizde Güvenli Soket Katmanı olarak kullanılır. Ücretsiz SSL, web sitesi ile kullanıcı arasında güven bağı oluştur. SSL güven akışını sağlayarak korsanların kullanıcı kişisel bilgilerine erişimini engeller.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri