EVET, aksi halde zincir kırılır ve son kullanıcının root' u bulamadığı durumalarda zincir de kırık olduğu için sertifikanız güvenilmeyen bir sertifika olarak isimlendirilir.
Şirketler için asıl önemli olan ise HTTPS web adresi için SSL sertifikasının gerekli olmasıdır. HTTPS, HTTP'nin güvenli versiyonudur; bu da HTTPS web sitelerinin trafiğinin SSL ile şifrelendiği anlamına gelir. Çoğu tarayıcı, SSL sertifikasına sahip olmayan HTTP sitelerini "güvenli değil" olarak işaretler.
Özellikle kredi kartı bilgileri veya kişisel bilgiler gibi hassas bilgilerin transfer edildiği e-ticaret siteleri gibi sitelerde, SSL sertifikası olmazsa, kullanıcı bilgileri risk altında olabilir. Bunun yanı sıra, modern web tarayıcıları, SSL sertifikası olmayan sitelere giren kullanıcıları uyarır.
SSL, bilinen güvenlik açıklarına sahip eski algoritmaları destekler. TLS, gelişmiş şifreleme algoritmaları kullanır. SSL el sıkışması işlemi karmaşık ve yavaştır. Bir TLS el sıkışması daha az adıma ve daha hızlı bir bağlantıya sahiptir.
İyi bir SSL sertifikasında şifreleme kuvveti yüksek olmalıdır. 256 bit'lik şifreleme yapabilen SSL sertifikaları ideal olanlardır, daha düşük olanlardan uzak durun.
İlgili 17 soru bulundu
Ücretsiz SSL, yalnız domain doğrulama denen DV SSL türünde verilebilir. Ücretli SSL'ler hem DV SSL (Domain Validation), hem de OV SSL (Kurum Doğrulamalı) ve EV SSL (Genişletilmiş Doğrulama) türlerinde verilebilir.
Dijital Sertifika ismiyle de anılan bu protokol; kredi kartı işlemlerini, veri aktarımını ve üye girişlerini daha güvenli hale getiriyor. Son dönemde ortaya çıkan ihtiyaç doğrultusunda SSL sertifikası, bilgi güvenliği için forum sayfaları ve sosyal medya ağları tarafından da kullanılıyor.
Türkçe'ye “Güvenli Giriş Katmanı” olarak çevrilen “Secure Sockets Layer” teriminin kısaltması olan SSL, sunucu ile istemci arasındaki veri trafiğinin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. Bu teknoloji sayesinde veri trafiği sürecinde sunucu ile internet tarayıcısı arasındaki iletişim şifrelenir.
HTTPS nedir? HTTPS, HTTP'nin güvenli uzantısıdır. TLS/SSL sertifikası yüklemiş olan web siteleri sunucu ile güvenli bir bağlantı kurmak için HTTPS protokolü kullanabilirler. SSL/TLS teknolojisinde amaç, kişisel veri, ödeme veya giriş detayları gibi hassas bilgileri güvenli şekilde aktarmaktır.
Unutmayın, online ortamda güvende olması gereken her şeyin bir SSL sertifikası koruması altında çalışması gerekir. İnternet, web sitenize erişim sağlamak için zayıf korumalı şifreli sayfaları arayan botlarla doludur. Web sitenize girip de sayfalarınızın bozulduğunu ya da silindiğini görmek istemezsiniz.
Tüm SSL Sertifika otoriteleri maksimum 1 yıllık sertifika üretebilmektedirler.
Tamamen ücretsizdir. Sahip olmak için herhangi bir bedel ödemeye veya yenileme ücretleri vermenize gerek yoktur. Bu, ücretsiz SSL sertifikalarının en önemli özelliğidir. Ücretli SSL sertifikalarıyla ve ücretsiz sertifikalar aynı şifreleme düzeyine sahiptirler ve tamamen güvenlidir.
HTTP, iletişim için 80 numaralı bağlantı noktasını kullanır ve HTTPS, 443 numaralı bağlantı noktasını kullanmaktadır. HTTP'nin aksine HTTPS güvenlidir. HTTP'de şifreleme yoktur ve HTTPS'de şifreleme mevcuttur. HTTP herhangi bir sertifika gerektirmez – HTTPS, SSL Sertifikalarına ihtiyaç duymaktadır.
Peki, HTTPS nedir? Güvenlik sertifikası olmayan ve HTTP olarak belirtilen web sitelerinde, verici ve sunucu arasında paylaşılan verilerde şifre yoktur. Farklı bir deyişle tüm veriler şifresiz olarak kaydedilir. Herhangi bir güvenlik protokolüyle korunmayan bu siteler, dış tehditlere karşı savunmasızdır.
SSL kullanımında, tarayıcınızın SSL protokolünü desteklemesi şarttır. Google Chorme başta olmak üzere, tüm modern internet tarayıcıları, SSL protokolünü destekler. Bir sitenin SSL kullanıp, kullanmadığını anlamak için; alan adının başına “HTTPS” eklemeniz yeterlidir.
-Sol arama kısmına “Manage SSL Hosts” yazın ve çıkan sonuca tıklayın. -Bu adımda karşınıza sunucunuzun SSL yönetim ekranı gelecek ve SSL sertifikalı siteler listelenecek. -Bu listeden, SSL sertifikasını kaldırmak istediğiniz web sitesini seçip “Delete” butonuna tıklayın.
SSL protokolünde 40 bit ve 128, 256, 1024 bit şifreleme kullanılmaktadır. 128 bit şifrelemede 2128 değişik anahtar vardır ve bu şifrenin çözülebilmesi çok büyük bir maliyet ve zaman gerektirir.
Bir Sitenin SSL Sertifikası Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır? Sitenin SSL sertifikasına sahip olup olmadığını anlamanın en kolay yolu tarayıcınızdaki adres çubuğuna bakmaktır. URL'nin HTTP yerine HTTPS ile başlaması, sitenin bir SSL sertifikasıyla güvenli hale getirilmiş olduğunu göstermektedir.
SSL garanti bedeli satın aldığınız SSL markanızın herhangi bir aksilik durumunda size ödemeyi taahhüt ettiği ücrettir. SSL türlerine göre teminat garantisi sağlanmaktadır.
Hızlı kurulum SSL sertifikaları yani domain doğrulaması ile aktif olan sertifikalar normal şartlarda doğrulanması 15dk ile 45dk içinde tamamlanır. Belge ile doğrulanan SSL sertifikalarının doğrulanma işlemi gerekli tüm belgeleri sağlamanız durumunda 1-5 gün içinde tamamlanır.
SSL kodlama için iki adet anahtar bulunmaktadır. Bu anahtarlar, dijital ortamda kodlanmış yazılımlardır. Bir anahtarın kilitlemiş olduğu veriyi, sadece diğer anahtar açabilir.
Ayrıca Let's Encrypt, OpenSSL ve ZeroSSL gibi platformlar üzerinden web sitenize ücretsiz olarak SSL sertifikası oluşturabilirsiniz. Ücretli SSL sertifikası için RapidSSL, Comodo ve Amazon gibi firmaları tercih edebilirsiniz. Kullanıcı tarafında ise SSL sertifikası kullanımı için herhangi bir işlem gerekmemektedir.
Öncelikle Plesk panelimize giriş yapıyoruz. Giriş yapıldıktan sonra karışımıza gelen ekranda “SSL/TLS Sertifikaları” bölümüne giriyoruz. SSL Sertifikaları bölümüne giriş yaptığımız zaman bizi “SSL / TLS Sertifikası Ekleyin” butonu karşılayacak. CSR kodunu üretebilmek için bu butona tıklıyoruz.
Sitemin SSL sertifikası olup olmadığını nasıl anlarım? URL'niz http:// değil de https:// ile başlıyorsa, SSL sertifikanız olup olmadığını görebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri