SSL (Secure Sockets Layer) sertifikaları, site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir üründür.
Çoğu tarayıcı, SSL sertifikasına sahip olmayan HTTP sitelerini "güvenli değil" olarak işaretler. Bu, kullanıcılara sitenin güvenli olmayabileceğine dair net bir sinyal verir ve henüz yapmamış olan işletmeleri HTTPS'ye geçiş yapmaya teşvik eder.
Hızlı kurulum SSL sertifikaları yani domain doğrulaması ile aktif olan sertifikalar normal şartlarda doğrulanması 15dk ile 45dk içinde tamamlanır. Belge ile doğrulanan SSL sertifikalarının doğrulanma işlemi gerekli tüm belgeleri sağlamanız durumunda 1-5 gün içinde tamamlanır.
Bu hatayı almanızın sebebi sunucudan, kötü yazılımlardan, telefonunuzdan veya ziyaret ettiğiniz web sitelerinin sertifikalarını yenilememesinden kaynaklı olabilir. SSL sertifikası yenilenmeyen veya güncellemeyen web sitelerine giriş yapmak istediğinizde erişim kısmi olarak engellemektedir.
İlgili 27 soru bulundu
SSL, ziyaretçilerin kredi kartı bilgileri, şifreleri, kimlik bilgileri gibi önemli olan bilgilerini şifreleyerek üçüncü kişilerin eline geçmesini engellemektedir. Bir web sitesinin SSL sertifikasının olup olmadığını adres çubuğundaki kilit iconundan anlaşılabilir.
SSL sertifikalarının doğası gereği yenileme işlemi yapılamamaktadır. Bu nedenle yeni bir sertifka alarak yeniden doğrulama ve kurulum işlemleri yapılmaktadır.
SSL sertifikası, web sitelerinde hassas bilgileri işlemek için zorunludur. Özellikle e-ticaret siteleri, ödeme bilgilerini işlemekte ve müşteri bilgilerini saklamaktadır.
Tamamen ücretsizdir. Sahip olmak için herhangi bir bedel ödemeye veya yenileme ücretleri vermenize gerek yoktur. Bu, ücretsiz SSL sertifikalarının en önemli özelliğidir. Ücretli SSL sertifikalarıyla ve ücretsiz sertifikalar aynı şifreleme düzeyine sahiptirler ve tamamen güvenlidir.
Dijital Sertifika ismiyle de anılan bu protokol; kredi kartı işlemlerini, veri aktarımını ve üye girişlerini daha güvenli hale getiriyor. Son dönemde ortaya çıkan ihtiyaç doğrultusunda SSL sertifikası, bilgi güvenliği için forum sayfaları ve sosyal medya ağları tarafından da kullanılıyor.
SSL (Secure Sockets Layer) sertifikaları, site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir üründür. SSL sertifikaları, hiç bir zaman yazdığınız kodun veya web sitenizin güvenliğini sağlamaz.
SSL sertifikaları; müşterilerin sitenizde gezinmesi, alışveriş yapması ve bilgilerini (kredi kartı verileri ve adresleri gibi) paylaşması için güvenli bir bağlantı oluşturur. Bunlara sahip olmayan siteler Chrome, Firefox ve Safari gibi popüler tarayıcılarda ziyaret edildiğinde “Güvenli Değil” uyarısı gösterilir.
SSL kullanımında, tarayıcınızın SSL protokolünü desteklemesi şarttır. Google Chorme başta olmak üzere, tüm modern internet tarayıcıları, SSL protokolünü destekler. Bir sitenin SSL kullanıp, kullanmadığını anlamak için; alan adının başına “HTTPS” eklemeniz yeterlidir.
Kısa adı ile SSL (Secure Socket Layer) olan terim Türkçemizde Güvenli Soket Katmanı olarak kullanılır. Ücretsiz SSL, web sitesi ile kullanıcı arasında güven bağı oluştur. SSL güven akışını sağlayarak korsanların kullanıcı kişisel bilgilerine erişimini engeller.
Ağ Kimliği olarak da bilinen SSID, herkesin görüntüleyebileceği bir kablosuz ağdır. Yani, kullanıcı olarak sizin kendi ağınıza makul bir mesafede Wi-Fi destekli bir cihaza sahip olduğunuz sürece. Yönlendiricinizin, SSID'nizin görüntülediği ad üzerinde etkisi vardır.
Ayarlarını görmek istediğiniz ağın adına (SSID) sağ tıklayın ve açılan menüde Bağlantı özelliklerini görüntüle öğesine tıklayın. (SSID) Kablosuz Ağ Özellikleri iletişim kutusu gösterilecektir. Güvenlik sekmesine tıklayın. Güvenlik türü, Şifreleme türü ve Ağ güvenlik anahtarı sağındaki öğeleri doğrulayın.
SSL , Güvenli Yuva Katmanı'nın ( Secure Socket Layer ) kısaltmasıdır. Şifreleme için orjinal protokoldü ancak TLS ya da Transport Layer Security bir süre önce eski yerini aldı . Her ikisi de temelde aynı görevi görüyor ancak bu noktada SSL aşamalı olarak devreye girmekte.
SSL durumu temizlemek için Denetim Merkezi'ne girin. Ağ ve İnternet - Ağ ve Paylaşım Merkezi - İnternet Seçenekleri yolunu izleyin. İçerik altında SSL durumunu temizle butonuna tıklayın. SSL önbelleği temizleme işleminin tamamlanmasından sonra Chrome'u yeniden başlatın.
Öncelikle Plesk panelimize giriş yapıyoruz. Giriş yapıldıktan sonra karışımıza gelen ekranda “SSL/TLS Sertifikaları” bölümüne giriyoruz. SSL Sertifikaları bölümüne giriş yaptığımız zaman bizi “SSL / TLS Sertifikası Ekleyin” butonu karşılayacak. CSR kodunu üretebilmek için bu butona tıklıyoruz.
Öncelikle, mevcut SSL sertifika sağlayıcınızdan veya başka bir sağlayıcıdan yeni bir sertifika satın almanız gerekir. Daha sonra, yeni CSR dosyasını alır ve web hosting hizmetinize yüklersiniz. Yeni sertifikanızı web sitenize atarsınız. Bu işlem, sitenizin sürekli olarak güvenli kalmasını sağlar.
e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
İnternet protokol takımında, SSL ve TLS uygulama katmanında ağ bağlantıları verisini şifreler. OSI modelde eşdeğer olarak, TLS/SSL 5.katmanda (oturum katmanı) başlatılır ve 6.katmanda (sunum katmanı) çalıştırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri