SSL port numaraları, veri iletmek veya almak için iletişim uç noktaları olarak hizmet eder. Bu bağlantı noktalarının birincil işlevlerinden biri, bir web sayfası ile bir hosting sunucusu arasında güvenli bir bağlantı kurmaktır.
HTTPS, HTTP ile SSL/TLS (Secure Sockets Layer/Transport Layer Security – Güvenli Soket Katmanı/Aktarım Katmanı Güvenliği) iletişim kurallarının şifrelenmiş iletişim ve güvenli tanımlama amacıyla birleşimidir. Varsayılan olarak 443'üncü porttan bağlantı kurar.
SSL sertifikası, bir web sitesinin kimliğini doğrulayan ve şifreli bir bağlantı sağlayan dijital bir sertifikadır. Bir web sunucusu ve web tarayıcısı arasında şifreli bağlantı oluşturan bir güvenlik protokolü olan SSL'nin açılımı Güvenli Yuva Katmanıdır.
SSL, bilinen güvenlik açıklarına sahip eski algoritmaları destekler. TLS, gelişmiş şifreleme algoritmaları kullanır. SSL el sıkışması işlemi karmaşık ve yavaştır. Bir TLS el sıkışması daha az adıma ve daha hızlı bir bağlantıya sahiptir.
İlgili 30 soru bulundu
Aygıt Yönetimi > Konfigürasyon > Güvenlik > SSL/TLS. SSL (Güvenli Soket Katmanı) veya TLS (Nakil Katmanı Güvenliği) kullanarak verileri şifrelemek ve göndermek için ayarlar yapın.
Web Image Monitor'den ağ yöneticisi olarak oturum açın. [Aygıt Yönetimi]'ne gidip [Konfigürasyon]'a tıklayın. Güvenlik" altında [SSL/TLS]'ye tıklayın. IPv4 ve IPv6 için, SSL/TLS'yi etkinleştirmek istiyorsanız "Aktif"i seçin.
SSL/TLS el sıkışma
Tarayıcı, tanımlanabilir bilgiler isteyerek web sunucusunun gerçekliğini doğrulamaya çalışır. Web sunucusu, ortak anahtar içeren SSL/TLS sertifikasını yanıt olarak gönderir. Tarayıcı, SSL/TLS sertifikasını doğrulayarak geçerli olduğundan ve web sitesi etki alanıyla eşleştiğinden emin olur.
Böyle bir zorunluluk bulunmamaktadır.
SSL Sertifikası, bir web sunucusu kullanıcı arayüzünde gezinirken "Bağlantınız gizli değil" uyarısını gösteriyor. SSL Sertifikası, bir web sunucusu kullanıcı arayüzüne göz atarken "Bağlantınız gizli değil" uyarısını gösterir.
SSL sertifikaları site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir üründür. SSL sertifikaları hiç bir zaman yazdığınız kodun veya web sitenizin güvenliğini sağlamaz.
SSL sertifikalarının doğası gereği yenileme işlemi yapılamamaktadır. Bu nedenle yeni bir sertifka alarak yeniden doğrulama ve kurulum işlemleri yapılmaktadır.
Port 443: HTTP Güvenli (HTTPS). HTTPS, HTTP'nin güvenli ve şifreli sürümüdür. Tüm HTTPS web trafiği 443 numaralı bağlantı noktasına gider.
161 SNMP (Simple Network Management Protocol): Basit ağ yönetim protokolüdür. Ağı yönetmede, ağ yöneticisine yardımcı olan basit bir protokoldür. Geniş ağlarda, cihazların yönetimini ve denetimini kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. 443 SSL (Secure Sockets Layer): Güvenli Soket Katmanı olarak da bilinir.
- Port 445: Bu port aynı Telnet sorununu sunar ve Windows ana bilgisayarlarında uzaktan erişim elde etmek için kullanılabilir. - Port 110: POP3 hizmetleri bu bağlantı noktasında tehlikeye girerse, saldırganlar işletmenizdeki e-posta hesaplarına erişebilir.
Hızlı kurulum SSL sertifikaları yani domain doğrulaması ile aktif olan sertifikalar normal şartlarda doğrulanması 15dk ile 45dk içinde tamamlanır. Belge ile doğrulanan SSL sertifikalarının doğrulanma işlemi gerekli tüm belgeleri sağlamanız durumunda 1-5 gün içinde tamamlanır.
Bu nedenle HTTPS olarak belirtilen yerlerden alışveriş yapılması güvenlidir. Güvenlik sertifikası olan sitelerin verileri yükleme hızlı çok daha yüksektir. SEO konusunda titiz davranan siteler, SSL sertifikasıyla arama motorunda çok daha ön sıralarda yer alma imkânına sahip olur.
Tüm SSL Sertifika otoriteleri maksimum 1 yıllık sertifika üretebilmektedirler.
TLS (Transport Layer Security), bir bilgisayar ağı üzerinden iletişimi güvenli hale getirmek için kullanılan bir protokoldür. Temel olarak bir istemci (web tarayıcısı gibi) ve sunucu (web sitesi gibi) olmak üzere iki taraf arasında şifreli bir bağlantı kurarak güvenli iletişim sağlar.
TLS protokolü gizli dinlemeyi ve onaysız değişiklik yapmayı önleyerek, ağ üzerinden istemci-sunucu uygulamalarının haberleşmesine izin verir.
Sertifikanın uygulandığı alandaki bir kullanıcı hesabıyla bir Chrome cihazında oturum açın. Web filtreniz tarafından TLS denetimi uygulanan bir siteye gidin. Adres çubuğunda bina simgesini gördüğünüzden emin olun. İzinler ve bağlantıyla ilgili ayrıntıları görmek için bu simgeyi tıklayın.
SSL (Secure Sockets Layer) sunucu ve istemci arasında güvenli (şifreli) bağlantı oluşturmak için kullanılan standart güvenlik protokolüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri