Bir web sunucusu ve web tarayıcısı arasında şifreli bağlantı oluşturan bir güvenlik protokolü olan SSL'nin açılımı Güvenli Yuva Katmanıdır. Şirketler ve kuruluşlar, çevrimiçi işlemleri güvence altına almak ve müşteri bilgilerinin gizliliğini ve güvenliğini korumak için web sitelerine bir SSL sertifikası eklemelidir.
Özellikle kredi kartı bilgileri veya kişisel bilgiler gibi hassas bilgilerin transfer edildiği e-ticaret siteleri gibi sitelerde, SSL sertifikası olmazsa, kullanıcı bilgileri risk altında olabilir. Bunun yanı sıra, modern web tarayıcıları, SSL sertifikası olmayan sitelere giren kullanıcıları uyarır.
SSL sertifikaları site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir üründür. SSL sertifikaları hiç bir zaman yazdığınız kodun veya web sitenizin güvenliğini sağlamaz.
Hiçbir banka ve ödeme kuruluşu, SSL sertifikası olmayan bir web sitesine ödeme ekranı sağlamaz. Sitenizde kredi ya da banka kartı ile ödeme alabilmek için, en az 256 bit SSL sertifikası edinmeniz gerekmektedir.
SSL (Secure Sockets Layer) sertifikaları, site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir üründür. SSL sertifikaları, hiç bir zaman yazdığınız kodun veya web sitenizin güvenliğini sağlamaz.
İlgili 31 soru bulundu
Unutmayın, online ortamda güvende olması gereken her şeyin bir SSL sertifikası koruması altında çalışması gerekir. İnternet, web sitenize erişim sağlamak için zayıf korumalı şifreli sayfaları arayan botlarla doludur. Web sitenize girip de sayfalarınızın bozulduğunu ya da silindiğini görmek istemezsiniz.
SSL sertifikası neden gereklidir? Kullanıcı verilerinin güvende olmasını sağlamak, web sitesinin sahipliğini doğrulamak, saldırganların sitenin sahte bir sürümünü oluşturmasını engellemek ve kullanıcılara güven vermek için web sitelerinin SSL sertifikasına sahip olması gerekir.
Ücretsiz SSL, yalnız domain doğrulama denen DV SSL türünde verilebilir. Ücretli SSL'ler hem DV SSL (Domain Validation), hem de OV SSL (Kurum Doğrulamalı) ve EV SSL (Genişletilmiş Doğrulama) türlerinde verilebilir.
Tamamen ücretsizdir. Sahip olmak için herhangi bir bedel ödemeye veya yenileme ücretleri vermenize gerek yoktur. Bu, ücretsiz SSL sertifikalarının en önemli özelliğidir. Ücretli SSL sertifikalarıyla ve ücretsiz sertifikalar aynı şifreleme düzeyine sahiptirler ve tamamen güvenlidir.
SSL, ziyaretçilerin kredi kartı bilgileri, şifreleri, kimlik bilgileri gibi önemli olan bilgilerini şifreleyerek üçüncü kişilerin eline geçmesini engellemektedir. Bir web sitesinin SSL sertifikasının olup olmadığını adres çubuğundaki kilit iconundan anlaşılabilir.
-Sol arama kısmına “Manage SSL Hosts” yazın ve çıkan sonuca tıklayın. -Bu adımda karşınıza sunucunuzun SSL yönetim ekranı gelecek ve SSL sertifikalı siteler listelenecek. -Bu listeden, SSL sertifikasını kaldırmak istediğiniz web sitesini seçip “Delete” butonuna tıklayın.
SSL sertifikalarının doğası gereği yenileme işlemi yapılamamaktadır. Bu nedenle yeni bir sertifka alarak yeniden doğrulama ve kurulum işlemleri yapılmaktadır.
Hızlı kurulum SSL sertifikaları yani domain doğrulaması ile aktif olan sertifikalar normal şartlarda doğrulanması 15dk ile 45dk içinde tamamlanır. Belge ile doğrulanan SSL sertifikalarının doğrulanma işlemi gerekli tüm belgeleri sağlamanız durumunda 1-5 gün içinde tamamlanır.
SSL, web sunucusu ile tarayıcı arasında güvenli bir bağlantı oluştururken XML de bilgisayar sistemleri arasında bilgi alışverişini destekler. Böylece kişisel bilgiler sistem tarafından doğrulanmış olur ve güvenli ödeme işlemi gerçekleşir.
Tüm SSL Sertifika otoriteleri maksimum 1 yıllık sertifika üretebilmektedirler.
Şimdi gelelim “SSL güvenlik sertifikası nasıl alınır?” sorusunun cevabına. SSL sertifikası kurulumu için ilk yapmanız gereken işlem, SSL sertifikası satın almak ve ardından CSR (sertifika imzalama talebi) oluşturmak olmalı. Güvenlik sertifikanızı bu bağlantıdan satın alabilirsiniz.
Web sitelerinde SSL Sertifikası mevcut olup olmadığını ve sertifika güvenliğinin tespit edilmesini sağlayan bir kontrol / sorgulama aracıdır. Yapılan sorgulama sonucunda SSL sertifikası tespit edildi ise; tipi, güvenlik düzeyi ve sertifikanın sona ermesine kalan kalan süre bilgilerini öğrenmek mümkündür.
SSL, Güvenli Yuva Katmanı (Secure Sockets Layer) anlamına gelir. Verileri koruyan iki sistem arasına güvenli bir katman yerleştirilir. Bir internet bağlantısını güvenli tutmak ve sunucu ile web tarayıcı gibi iki sistem veya iki sunucu arasında (hassas) verileri korumak için kullanılan standart teknolojidir.
SSL, bilinen güvenlik açıklarına sahip eski algoritmaları destekler. TLS, gelişmiş şifreleme algoritmaları kullanır. SSL el sıkışması işlemi karmaşık ve yavaştır. Bir TLS el sıkışması daha az adıma ve daha hızlı bir bağlantıya sahiptir.
Taşıma Katmanı Güvenliği (TLS) denetimi (diğer adıyla SSL denetimi), üçüncü taraf web filtreleri tarafından sağlanan bir güvenlik özelliğidir. Bu özellik, web filtrenizi internet üzerinden yayılan tehditleri algılayacak şekilde ayarlamanıza imkan tanır.
Kısa adı ile SSL (Secure Socket Layer) olan terim Türkçemizde Güvenli Soket Katmanı olarak kullanılır. Ücretsiz SSL, web sitesi ile kullanıcı arasında güven bağı oluştur. SSL güven akışını sağlayarak korsanların kullanıcı kişisel bilgilerine erişimini engeller.
Ayrıca Let's Encrypt, OpenSSL ve ZeroSSL gibi platformlar üzerinden web sitenize ücretsiz olarak SSL sertifikası oluşturabilirsiniz. Ücretli SSL sertifikası için RapidSSL, Comodo ve Amazon gibi firmaları tercih edebilirsiniz. Kullanıcı tarafında ise SSL sertifikası kullanımı için herhangi bir işlem gerekmemektedir.
Wildcard SSL, tek bir sertifikada sınırsız sayıda alt alanı güvenli hale getirmenize izin verir. Aynı etki alanındaki birden fazla siteyi veya sayfayı barındıran veya yöneten herkes için mükemmel bir çözümdür.Sertifikanın bir defalık maliyeti, ileride ekleyebileceğiniz ek alanların maliyetini telafi eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri