Hibe desteği başvurusunu e-Devlet kapısı üzerinden; bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi sebebiyle işgücünün en az %40'ından yoksun olduğunu belgelendirerek İŞKUR'a kayıtlı olan kişiler gerçekleştirebilirler.
Hibe desteği alabilecek olanların, genel olarak esnaflar ve çiftçiler olduğu biliniyor. Devlet destekli hibe için başvuru yapabilecek olan sektörler; hayvancılık ile uğraşanlar, tarım ile uğraşanlar, esnaflar ve yeni girişimcilerdir. Yeni girişimcilerin planlamış olduğu proje ya da projeleri bulunmalıdır.
Depremlerden etkilenen 11 ildeki 22 yerde Yapım ve Dönüşüm Ofisleri açılmıştı. Yerinde Dönüşüm projesine e-Devlet üzerinden başvurabiliyor, projeyle ilgili ALO 181'den bilgi alınabiliyor.
KOSGEB hibe başvuruları, online olarak gerçekleştirilebilir. Başvuru işlemini e-Devlet üzerinden tamamlayabilirsiniz. İşletmenizin kayıt bilgilerini eksiksiz olarak sisteme girdikten sonra KOSGEB'in web sitesinde yer alan destek talep formunu doldurmanız yeterlidir.
300 BİN TL BARINMA DESTEĞİ
Barınma desteğine dair başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden yapıldığı bildirildi. e-devlet üzerinden yapılan destek başvuruları ayriyeten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek de yapılabilir.
İlgili 39 soru bulundu
Bakan Özhaseki, bin yılın felaketinin etkilediği deprem bölgesinde başlatılacak proje doğrultusunda ev ve iş yerlerini kendileri yapacak olan depremzedelere, konutlar için 500 bin lira hibe ve 500 bin lira kredi, işyerleri için ise 250 bin lira hibe ve 500 bin lira da kredi desteği verileceğini belirtti.
Zaman zaman kendi işini kurmak isteyenlere, kırsal kalkınma yatırımlarına veya doğal afetlerden etkilenen esnaflara hibe desteği veriliyor. Peki, hibe ne demek? Hibe başka kimlere verilir? Hibe bir kamu kuruluşu, işletme ya da vakıf tarafından bir eğitim kurumu, şirket ya da kişiye verilen karşılıksız paradır.
a)Başvurular e-devlet girişi ile https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr/ web sitesi üzerinden istenen bilgi girişi ve belgelerin yüklenmesi ile yapılır. b)Başvurular 1/3/2023 tarihinde başlar, 8/5/2023 tarihi saat 23.59'da sona erer.
Başvurular 09.12.2022-20.01.2023 saat 23.59 arasında yapılacaktır. Başvurulacak adres; Başvuru yapacak gerçek ve tüzel kişiler, başvurularını “www.tarimorman.gov.tr” internet adresinden yaparlar.
Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında 2022-2023 başvuru döneminde tutarı 1 milyar 241 milyon lirayı bulan 12 bin 676 projeye, 577 milyon 122 bin 308 liralık hibe desteği sağlayacak.
Bu destek kapsamında 50 bin TL'ye kadar hibe, 100 bin TL'ye kadar geri ödemeli kredi seçeneği sunulmaktadır. Şartlara uygunluk sağlayan herkes başvuruda bulunabilmektedir.
Sağlık turizmi, savunma sanayi, makine, otomotiv, turizm, tekstil, kimya, mobilya, demir-çelik, elektrik-elektronik, yazılım, medikal, ilaç ve eczacılık, gıda, ambalaj, kozmetik, inşaat malzemeleri, tarım, mücevherat, madencilik gibi hemen her sektörün destek alabileceği çeşitli programlar mevcut.
KOSGEB genç girişimci hibe desteğinden yararlanmak isteyenlerin KOSGEB'e başvuru yapması gerekir. KOSGEB başvurusu yapmak için kuruma doğrudan müracaat edilebilir. Aynı zamanda internetten de başvuru yapılabilir. KOSGEB genç girişimci desteğinden yararlanmak isteyenlerin girişimcilik eğitimini tamamlaması şarttır.
Hibe desteğine başvuru nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde... Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, iş kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere 150 bin TL'ye kadar hibe veriyor. 2023/2 dönemi proje başvuruları 15 Mayıs itibarıyla e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı.
Hibe desteği başvurusunu e-Devlet kapısı üzerinden; bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi sebebiyle işgücünün en az %40'ından yoksun olduğunu belgelendirerek İŞKUR'a kayıtlı olan kişiler gerçekleştirebilirler.
Yeni iş girişimleri olanlar, tarım sektöründe üretim yapanlar, esnaf ve girişimciler hibe desteğinden yararlanabilir.
Kredi kullanacak kişinin gelirinin 5 bin TL'nin altında olması, devlet destekli kredi şartları arasında yer alır. Bu grup; asgari ücretliler, emekliler, serbest meslek erbapları ve diğer kişilerden oluşur. Erteleme ayrıcalığı ödemeyi kolaylaştırırken aynı zamanda kredi kullanmaya da teşvik eder.
İstihdam oluştuğundan işsizlik oranı azalır, ödenen vergilerle ekonomik kalkınma gerçekleşir. Bu nedenle de devlet, yatırımcı ve girişimcilere “hibe” vererek destek olur. Kredi ise geri ödemeyi talep eder. Sıfır faiz ya da faizsiz, yatırımcı ya da girişimciye verilen, kredi miktarı uzun vadede geri ödenir.
KOSGEB, afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni bir program başlattı. Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği ile deprem bölgelerindeki KOBİ ve sanayici esnafa 300 bin liraya kadar geri ödemesiz konteyner desteği verilecek.
KONUTLARDA 500 BİN İLE 800 BİN LİRA ARASINDA FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ 17 Temmuz'da hayata geçirilecek proje ile depremzedelere, konut ve işyerlerini Bakanlığın denetiminde yerinde yapmaları için hibe ve kredi desteği imkanı sunulacak. Konutlar için 500 bin TL, işyerleri için ise 250 bin TL hibe verilecek.
2023 Ocak - Temmuz arasında 400 TL olarak verilen asgari ücret desteği, asgari ücrete yapılan ara zamdan itibaren 500 TL'ye çıkarıldı. ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadın Girşimci Desteği 2023. Kadın girişimcileri desteklemek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 15 bin TL faizsiz kredi desteği sağlamaktadır. Söz konusu desteğin geri ödemesi ise 8 yılda yapılmakatadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri