7. Staj yeri bulamazsam ne olacak? Cevap= Staj yeri bulma konusunda asıl sorumlu öğrencinin kendisidir. Bölüm Staj Koordinatörlüğünce onaylanmayan işyerinde yapılan stajlar geçersiz sayılır.
6. Bir kereye mahsus staj yeri değişikliği yapılabilir, bunun için ilk staj yerinde en az 10 iş günü staj yapılmalı ve İşyeri staj kabul formu yeni staj yerine tekrar onaylatılarak staj bürosuna teslim edilmelidir. 7. Staj yeri bulma sorumluluğu öğrencidedir.
yapabilecekleri resmî ve özel kurum ve kuruluşlarını belirler. Yapılan planlama dışında, uygun işletme bulunduğunda daha sonra bu işletmelere de öğrenci gönderilebilir.
CEVAP: Öğretmenlik Uygulaması dersleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalanan okulların bulunduğu ilçelerin dışında yapılamamaktadır.
Sonuç olarak, öğrenci ilgili komisyonun yazılı onayını aldıktan sonra şehir dışında veya yurt dışında staj yapabilir.
İlgili 18 soru bulundu
-Staj yerinin değiştirilmesi mümkün olamamaktadır.
Zorunlu stajını iptal etmek veya staj yeri değişikliğinde bulunmak isteyen öğrencilerimizin, halihazırda staj yapmakta olduğu işyerine ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanlığı'na dilekçe yazarak bu taleplerini iletmeleri gerekmektedir. Dilekçe ile bildirilmemesi halinde söz konusu talepler dikkate alınmayacaktır.
Staj sırasında işyeri değiştirmeniz halinde, 1 AY içerisinde TEOS sistemine iş yeri değişikliği bildiriminizi yapmanız gerekmektedir. Bu işlem için yeni iş yeri evraklarınızla beraber eski iş yerinize ait eksik kalan evraklarınızı da tamamlamanız gerekmektedir.
"Öğretmenlik Uygulaması" adıyla geçen "öğretmenlik stajı"mızın yeri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün anlaşmalı olduğu ilçe okullar arasından seçilerek belirleniyor. Ancak bu seçim, staj okullarıyla öğrencilerin yaşadığı yerler arasındaki mesafe dikkate alınmadan yapılıyor.
2023 yılı itibari ile 16 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Stajyer Öğretmen maaşları 12060 TL'dir. En düşük Stajyer Öğretmen maaşı 11400 TL iken, en yüksek Stajyer Öğretmen maaşı 16260 TL'dir. Güncel Stajyer Öğretmen maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
Ancak şunu unutmayın tüm derslerinizi vermiş ve not ortalamanızla mezun durumda bile olsanız stajınızı yapmadıysanız mezun olamazsınız, okulunuz uzamış olur.
Staj da bir iş tecrübesi olduğundan dolayı iş tecrübesi başlığı altında staj bilgileri yazılabilir. Staj bilgileri iş tecrübeleri başlığı altında yazılacağı zaman staj bilgileri olduğu belirtilerek yazılırsa herhangi bir sorun ile karşılaşmadan cv'nizi tamamlayabilirsiniz.
mazeretsiz üç gün üst üste veya staj dönemi boyunca staj süresinin %10 'u oranında (3 gün) devamsızlık yapan stajyerin stajına son verilerek, durum ilgili MYO Staj Kuruluna bildirilir. Bu durumda stajyerin herhangi bir yasal talep hakkı doğmaz. 2. Öğrenci sorumluluk gerektiren işlerde fiilen çalışmalıdır.
18 yaş üzeri stajyerler için de günlük 8 saatlik normal çalışma süresi geçerli olmalıdır. Ancak normal şu anlama gelir: Her zaman olmamalıdır. Yapılacak çok iş olduğunda stajyerlerin 8 saatten fazla çalışmasına izin verilir. Günde en fazla 10 saat çalışılabilir.
*Staj defterinde ilk gün, staj yapılan işyeri ile ilgili detaylı bilgi verilir. amirinizin nezaretinde doldurulur. Staj dosyasının her bir sayfasına, o gün yapmış olduğunuz işin ne olduğunun yanı sıra, yaptığınız işlerle ilgili detaylı teorik bilgiler de yazmanız gerekmektedir.
Stajyer Öğretmen olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Stajyer Öğretmen maaşı 2023 verilerine göre ortalama 14.800 TL civarındadır.
Staj değerlendirme işlemleri alan uzmanı öğretim elemanları tarafından yapılmaktadır. Derslerin tamamından başarılı olan ancak zorunlu stajını yapmayan öğrenci mezun olabilir mi? Derslerin tamamından başarılı olan ancak zorunlu stajını yapmayan öğrenci mezun olamaz ve diploma alamaz.
Stajyer öğretmen maaş aralığı 1275 TL ile 1500 TL arasındadır. Bazı zorunlu stajlarda ücret alınmamaktadır.
2 stajınızı da ara dönem stajında yapmak istiyorsanız ikisini birleştirip yapabilirsiniz. Bunun için dekanlık tarafından ilan edilen staj dönemlerinden birinin başlangıç tarihinden itibaren 50 iş günü sayarak stajınızın başlangıç ve bitiş tarihlerini belirleyebilirsiniz.
Aynı fabrikada iki kere üst üste staj yapabilir miyim? Evet. Büyük işletmelerin farklı bölümlerinde olmak şartıyla yapılabilir.
- Staj kesintisiz yapılır. Sadece askerlik ve sağlık durumunda staj dondurulabilir. - Stajın yapıldığı yere göre Adalet Komisyonu Başkanı ve Baro Başkanı haklı bir engelin bulunması halinde yanında staj yaptığı avukatında görüşünü alarak 30 günü geçmemek üzere mazeret izni verebilir.
Devamsızlık yapılan günlerin telafisi hemen staj bitiminde, stajın son gününü takiben (ara verilmeden) aynı kurumda yapılır. Yaz stajı 20 iş günü olarak tamamlanmak zorundadır. Raporsuz devamsızlık yapan öğrencilerin stajı geçersiz sayılır ve staj tekrarı yaparlar.
İşverenler genelde minimum yirmi iş günü olacak şekilde staj teklifi göndermektedir. Teklif edilen staj süresi öğrenci ve üniversitesi için uygun değilse; öğrenci işverenle iletişime geçip staj süresinde değişiklik talep edebilir.
Evet, öğrencinin bölüm/fakültesinde zorunlu stajı olmasa da sigorta primi üniversite tarafından karşılanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri