NA notunun ağırlık katsayısı sıfırdır ve not ortalaması hesabında (FF) notu işlemi görür. P notu: Not ortalamalarına katılmayan dersleri sürdürmekte olan öğrencilere verilir.
P (Başarılı devam) notu, not ortalamalarına katılmayan ve süresi bir dönemden fazla olan derslerde, ilgili dönemde yapılması beklenen akademik çalışmaları düzenli bir şekilde yerine getiren öğrencilere verilir.
b) (Değişik:RG-24/2/2014-28923) (YE) Yeterli notu: Staj çalışmasını başarı ile tamamlayan öğrencilere verilir. c) (Değişik:RG-24/2/2014-28923) (YS) Yetersiz notu: Staj çalışmasında başarısız olan öğrencilere verilir. ç) (DS) Devamsız notu: Derse devam yükümlülüklerini yerine getirmeyen öğrencilere verilir.
Başarı Değerlemesi Harfli Başarı Notu Başarı Katsayısı Pekiyi AA 4,00 İyi-Pekiyi BA 3,50 İyi BB 3,00 Orta-İyi CB 2,50 Orta CC 2,00 Orta – Geçer DC 1,50 Geçer DD 1,00 Başarısız FD 0,50 Başarısız FF 0,00 Yarıyıl/Yıl sonu sınavına girmedi (başarısız) FG 0,00 Devamsız (başarısız) DZ 0,00 Mazeretli MZ --- Yeterli (başarılı) ...
P (Başarılı devam) notu, not ortalamalarına katılmayan ve süresi bir dönemden fazla olan derslerde, ilgili dönemde yapılması beklenen akademik çalışmaları düzenli bir şekilde yerine getiren öğrencilere verilir.
İlgili 37 soru bulundu
P notu: Not ortalamalarına katılmayan dersleri sürdürmekte olan öğrencilere verilir. S notu: aşağıdaki durumlarda verilir; Not ortalamalarına katılmayan ve başarılı olunan dersler için, Öğrencinin kayıtlı bulunduğu Üniversite dışındaki yükseköğretim kurumlarından alınıp denkliği tanınmış ve muaf tutulmuş dersler için.
Başarı notları aşağıdaki gibidir: a) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC, G harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. b) Bir dersten DC, DD harf notlarından birini alan öğrenci, o dersi koşullu olarak başarmış sayılır.
Bu harf sisteminin rakamsal ifadesi de çok merak edilir. Üniversitelerde genellikle 90 ile 100 puan arası AA harf notuna karşılık gelir. 89 ile 85 arası notlar BA, 80 ile 84 arası harf notu BB, 79-75 arası CB, 74 ile 70 arası CC, 69 ile 64 arası DC, 64-60 arası ise DD olarak ifade edilir.
Bu dağılımı oluşturduktan sonra Staj Yönetmeliği'nin 7. maddesi uyarınca sınavda 60 ve üzeri puan alan adaylar staja kabul edilmektedir.
Not ortalaması 1.80' in altında olan öğrenciler staja başlayamazlar.
Staj bitirme sınavı, beceri sınavı esaslarına göre değerlendirilir. Sınav puanının yüzde 80'i ile staj dosyasına takdir edilen puanın yüzde 20 sinin toplamı 50 ve daha fazla olan öğrenciler stajını başarı ile tamamlamış sayılır.
DVZ notu, not ortalaması hesabında sıfır katsayı ile işlem görür. 4) YT notu; not ortalamalarına katılmayan derslerden geçen öğrencilere verilir.
Staj puanım Genel Not Ortalamamı etkiler mi? Staj başarı puanınız Genel Not Ortalamanızı etkilememektedir.
Cevap: Staj yapabilmek için herhangi bir not ortalaması kriteri aranmamaktadır.
Bir dersten başarılı sayılabilmek için başarı notunun en az CC olması gerekir. Ancak, genel not ortalaması (GNO) CB (2.50) ve üzerinde olan öğrenciler, DD başarı notu ile de başarılı sayılır ve başarı notu, katsayısı 2.00 olmak üzere DB olarak not belgesine geçirilir.
Ham Başarı Not ortalaması 50'nin altında olan bir öğrenci doğrudan başarısız sayılır. YSSL-60 : Bir öğrenci Yarıyıl Sonu sınavından en az 50 almak zorundadır. Yarıyıl Sonu sınavında 50 puanın altında alan bir öğrenci doğrudan başarısız sayılır.
Bir dersten A, A-, B+, B, B-, C+, C, C-, D+, D veya S notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.
Başarı notu nedir, nasıl hesaplanıyor? Başarı Notu, dönem içi notları ile dönem sonu sınav notunun katkılarıyla hesaplanır. Dönem içi notları; ara sınav, kısa sınav, sözlü sınav, ödev ve uygulamalı çalışmalara verilen notlardan oluşur.
NP (Not present): Öğrencinin dönem/dönem sonu final sınavına girmediğini gösterir. Final sınavına girmeyen öğrencinin geçerli mazereti olmaması durumunda dönem/dönem sonunda (NP) notu (F) ye dönüşür.
Final öncesi notlar ilan edildikten sonra da değiştirilebilir ve girilmemiş notlar girilebilinir. yapılamamaktadır.
"E" (Eksik) notu öğrencinin sınava girmediği anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri