Zorunlu stajı bulunan programlarda okuyan öğrencilerden, ilgili alanlarda olmak koşulu ile çalışanlar ve daha önce staj yapmış olanlar staj muafiyetine başvurabilirler.
Staj muafiyeti için kimler başvuruda bulunabilir? Staj yapacağı dönem içinde programı ile ilgili sektörde, ilgili birimde ve meslek alanında SGK'ya tabi sigortalı olarak en az zorunlu staj süresi kadar çalışmış olma durumunu belgelendirmeleri koşulu ile zorunlu stajından muaf sayılabilirler.
Sevgili Öğrenciler, Okumakta olduğunuz programla ilgili bir alanda en az 6 ay çalıştıysanız veya çalışıyorsanız stajdan muaf olmak için başvuru yapabilirsiniz. Durumunuz bölüm staj komisyonu tarafından değerlendirilecektir.
Muafiyet talebinde bulunan öğrencilerin başvuruları ilgili kurullarca değerlendirilerek uygun görülmesi durumunda stajdan muaf sayılırlar. Başvurular her eğitim-öğretim yılı Güz yarıyılı ders kayıt haftasının ilk iş günü ile ders ekleme-silme haftasının son iş günü arasında yapılır.
Meslek Yüksekokulunuz ……………………………………………………………. Programı ………………………… numaralı öğrencisiyim. Öğrenim gördüğüm alanda en az iki yıl çalışmış bulunmaktayım ve bu nedenle zorunlu staj uygulamasından muaf olmak istiyorum.
İlgili 38 soru bulundu
Eğer staj yapılan gün sayısı 30 günden az ise staj geçersiz sayılır.
Toplamda 18 AKTS krediden fazla talepte bulunması durumunda önce YÖK Zorunlu Derslerin muafiyet işlemi yapılır. 8) Öğrenci YÖK Zorunlu Dersler dışındaki derslerden en fazla 6 ders için muafiyet talebinde bulunabilir. 6 dersten fazla muafiyet talep eden öğrencinin muafiyet başvurusu değerlendirilmez.
Zorunlu stajı bulunan programlarda okuyan öğrencilerden, ilgili alanlarda olmak koşulu ile çalışanlar ve daha önce staj yapmış olanlar staj muafiyetine başvurabilirler.
Engelli/Tutuklu/Hükümlü Öğrenciler, staj mazeret başvuru taleplerinin onay veya red durumlarına online sistem üzerinden erişebileceklerdir. Muafiyet başvuru işlemleri 28 Şubat - 04 Mart 2022 tarihleri arasında http:// aksis.istanbul.edu.tr/ adresinden yapılacaktır.
Mesleği ile ilgili bir işyerinde en az iki aydan bu yana çalışan ve halen böyle bir iş yerinde çalıştığını belgeleyen öğrenciler, kurulun teklifi ve Yüksekokul Yönetim Kurulunun kararı ile zorunlu stajlarından muaf tutulabilirler.
Yeni uygulama bu listeyi tamamen kaldırdı. Okul tarafından sigortası yapılan ve staj yapılması uygun görülen her öğrenci stajı süresince stajyer ücreti alacak. Stajyerlerin ortaöğretim ya da yükseköğretim öğrencisi olması ücretin ödenmesini etkilemeyecektir.
9. KİMLER STAJ YAPAMAZ? Daha önce stajını yapıp başarılı olanlar, 2021–2022 Akademik Yılı Güz ve/veya Bahar Dönemlerinde herhangi bir veya daha fazla dersten devamsızlıktan kalmış olanlar, harcını yatırmayanlar, bu yarıyıl için ders kaydını yaptırmayanlar staj yapamazlar.
3) Staj defteri eksik, yırtık veya özensiz olarak hazırlanan öğrencilerin stajları geçersiz sayılacaktır.
Dönem uzatmazsın hocam.Derslerini bitirdiğin takdirde stajı da yapınca mezun olursun.Tabi eylül ekim aylarında anca mezun olabilirsin ama dönem uzatmazsın.
Zorunlu Çalışma Stajı Nedir? Meslek lisesi ve meslek yüksek okulu öğrencilerinin mezun olabilmesi için şart koşulan zorunlu stajlarda stajyerin sigorta primleri okul tarafından karşılanmaktadır. Zorunlu staj yapan stajyerlere maaş olarak minimum net asgari ücretin %30'u ödenmek zorundadır.
Herhangi bir sebeple stajını tamamlayamayan öğrenciler için okul müdürlükleri tarafından Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzuna göre gerekli tedbirlerin alınması suretiyle okullarda tamamlamaları sağlanacaktır.
Evet yapabilirsiniz. Günümüzün ekonomik şartları gereği, bir işyerinde ücretli olarak çalışmakta olan (ve bu durumunu; maaş bordrosu, ücret belgesi, kurum kimliği, resmi yazı vs. ile sınıf danışmanı veya program koordinatörüne ispat eden) öğrencilerimizin halen çalıştıkları yerde staj yapmalarında sakınca yoktur.
Zorunlu olmasa bile staj yapmak isteyen tüm öğrenciler için sigorta bildirimi ve prim ödemesi yasal olarak zorunludur. Bu nedenle, zorunlu olmadığı halde staj yapmak isteyen öğrencilerin sigorta bildirimlerinin ve prim ödemelerinin zamanında yapılabilmesi için aşağıda belirtilen sürecin izlenmesi gerekmektedir.
c) Staj süresi, programın niteliğine göre 30 işgününden (240 saat)'den az, 60 işgününden (480 saat)'den çok olamaz. d) Öğrenim süresi içinde mesleki uygulama yapan meslek yüksekokulların öğrencileri yukarıda belirtilen 30-60 günlük staj süresinin dışında değerlendirilir.
Not 3: Stajını yapmayan öğrenciler de Tek Ders Sınavına başvuru yapabileceklerdir.
Meslek kazanmaya çalışan öğrencilerin eğitim hayatlarının önemli bir parçasıdır. Pandeminin etkisiyle üniversitelerimizde mezuniyet için gerekli koşullardan biri olan birçok zorunlu staj çalışması ya uzaktan staja dönüştürüldü ya da iptal edildi.
3308 sayılı Kanun kapsamı dışında kalan stajyer öğrenciye, fakültesi tarafından staj yaptırılması uygun görülse dahi, bu öğrencilere staj yaptıklarından dolayı ücret ödemesi zorunlu değildir. Ancak işverenler isterlerse bu nitelikteki stajyerlere de ücret ödeyebilir.
Muaf olduğunuz dersleri AKSİS sisteminden görüntüleyebilirsiniz. Ortak zorunlu derslerden muaf olan öğrencilerin transkript belgelerinde ilgili dersler (M) harf notu olarak işlenir, öğrenciler transkript belgelerinden muaf derslerini görüntüleyebilmektedir.
Muaf olunan derslerin kredisi alınamamaktadır. Öğrenciler bu kredilerini başka dersler ile alabilmektedir. İsteyen öğrenciler muaf oldukları dersleri seçebilirler. Bu dersi geçerek kredisini alabilirler.
MUAF OLMA: Üç kez sınavına girilen ancak başarısız olunan ortak dersin başarma zorunluluğunun ortadan kalkmasına denir. Muaf olunan dersin kredisi kazanılmış olmaz, muaf olunan ders istenirse tekrar alınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri