Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Stajyer rapor alınca maaş kesintisi olur mu?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Stajyer rapor alınca maaş kesintisi olur mu?

Hayır, raporlu olduğun günün parasını devlet ödüyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: technopat.net

Rapor alan stajyerin maaşı kesilir mi?

Devamsızlığı olan, hastalık izninde (raporlu) olan öğrencilerin bu günlere karşılık gelen ücretleri ödenmeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istihdamatesvik.com

Rapor alınca maaştan kesinti olur mu?

İlk raporda 3 gün ikinci raporda 1 gün ücreti SGK tarafından karşılanır. Toplamda 4 günün ücretini SGK ödemez. Alınan rapora Kontrol şartı konulmuş ise bu durumda işçi yeniden rapor alması durumunda ilk rapor ve ikinci rapor için 2 gün kesinti yapılır ve kalan günler için rapor parası ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Stajyer öğrenci kaç gün rapor alabilir?

Yaz stajında devamsızlık hakkı var mı? Raporsuz devamsızlık hakkı yoktur. Raporlu olarak ise en fazla 4 gün devamsızlık yapılabilir. Devamsızlık yapılan günlerin telafisi hemen staj bitiminde, stajın son gününü takiben (ara verilmeden) aynı kurumda yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sbu.edu.tr

1 günlük rapor parası kesilir mi?

Yasal olarak işverenin ilk iki gün için ödeme yapması zorunluluğu bulunmuyor. Ancak toplu iş sözleşmesi ile kazanılmış böyle bir hak varsa ya da işyeri uygulaması gereği iki gün için kesinti yapılmıyorsa rapor sürenizin ilk iki günü için işyerinizden ödeme almanız da mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

Kadrolu Devlet Memuru Kaç Gün Rapor Alırsa Maaşından Kesinti Olur?

İlgili 23 soru bulundu

Soru cevap kısmı

2 gün rapor maaştan ne kadar kesilir?

SGK, rapor süresinin ilk iki günü için herhangi bir ödeme yapmazken, üçüncü günden itibaren belirli kriterler ışığında rapor parası ödemesi gerçekleştiriyor. Bu ödeme, çalışanın maaşının belli bir yüzdesi olarak hesaplanır ve hastalık süresince bir gelir kaybı yaşanmaması adına düşünülmüştür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yukseldamar.com

2 günlük raporlar maaştan kesilir mi?

Dolayısıyla 5510 sayılı Kanunun 4/1-a bendi kapsamında sigortalı olup, 1 veya 2 gün istirahat raporu almış olan sigortalılara geçici iş göremezlik ödeneği verilmeyeceğinden, işverenleri tarafından çalışılmadığına dair bildirim yapılmasına da gerek bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gulbenkdanismanlik.com

Stajda rapor alırsak ne olur?

İşyeri eğitimi ve staj yapan öğrencilerin almış oldukları istirahat raporlarının SGK'ya bildirilmemesi durumunda 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 102. maddesi gereğince asgari ücretin 1/2'si tutarında idari para cezası uygulanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tf-esm.gazi.edu.tr

Staja 3 gün gitmezsem ne olur?

Öğrenci meslek eğitimi için staj göreceği işyerine devam etmek zorundadır. Öğrencinin devam etmediği günler için ücretinin kesilebilmesi staj gördüğü işyeri işvereninin takdirindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: proventus.com.tr

Raporluyken staj parası ne kadar kesilir?

İsa Kaan Güneş dedi: 1 ve 2 günlük raporlar ne iş yeri ne de SGK tarafından karşılanmaz. 3 gün ve üzeri raporlar SGK tarafından maaşının 3/2'si olacak şekilde karşılanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: technopat.net

1 günlük rapor parasını kim öder?

Böyle bir durumda kişinin çalışamadığı süre boyunca gelirindeki azalmayı telafi etmek için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından raporlu kişiye bir ödenek verilir. Bu ödenek de halk arasında rapor parası, hastalık parası veya istirahat parası olarak bilinen geçici iş göremezlik ödemesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

1 günlük rapor parasını işveren ödemek zorunda mı?

İlk 2 günlük ücreti işverenin ödemesine dair bir yükümlülük mevzuatta belirtilmemiştir. Öte yandan iş kazası nedeniyle geçici iş göremezlik ödemesi alacak olan sigortalı kişiye Sosyal Güvenlik Kurumu, raporun ilk 2 gününü de kapsayacak şekilde ödeme yapmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Rapor alınca maaşın ne kadarı kesilir?

Kurum raporun ilk iki günü için ödeme yapmamaktadır. Bu nedenle, 3 günlük rapor alan bir çalışanın maaşından 2 günlük ücret kesintisi yapılır. İşveren, bu kesintiyi işçinin ücretinden yapar ve sonra SGK'ya öder. SGK, işçiye 3. günden itibaren iş göremezlik ödeneği öder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: orduyorum.com

Rapor stajı etkiler mi?

STAJ DERSİ NOT KRİTERLERİ

Her staj için istenmeyen, ancak gerekli görülürse uygulanan, raporda düzeltme istenmesi veya öğrenci ile yüz yüze görüşme (mülakat) gibi durumlarda bunların rapor için olan %80'lik kısma etkisi olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: phys.eng.ankara.edu.tr

Rapor alınca staj uzar mı?

Staj yaparken alacağınız izin ya da rapor süresi kadar staj gününüz uzar. Bu durumu öğrenci işlerine bildirip gerekli evrakları raporlu veya izinli olduğunuz zamanlarda göndermeniz gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acigoltbmyo.nevsehir.edu.tr

Staj için rapor alınır mı?

Sağlık Kurul Raporunda (Heyet Raporu) mutlaka "Ağır ve Tehlikeli İşlerde Çalışabilir, Sağlık Kurumunda Staj Yapmasında Bir Engel Yoktur, Hastanede Çalışabilir, Hastanede Staj Yapabilir'' vb. ibareler olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bilgi.edu.tr

Stajyerin izin hakkı var mı?

Stajyerin İzin Hakkı Var Mı? Zorunlu stajlarda izin hakkı yoktur. Ancak, acil durumlarda stajyerler amirlerine haber vererek izin talep edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eleman.net

Stajyer öğrenci devamsızlık hakkı kaç gün?

mazeretsiz üç gün üst üste veya staj dönemi boyunca staj süresinin %10 'u oranında (3 gün) devamsızlık yapan stajyerin stajına son verilerek, durum ilgili MYO Staj Kuruluna bildirilir. Bu durumda stajyerin herhangi bir yasal talep hakkı doğmaz. 2. Öğrenci sorumluluk gerektiren işlerde fiilen çalışmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: shmyo.cu.edu.tr

Staj için rapor nereden alınır?

Staj için sağlık raporu 'nu yalnızca işyeri hekimleri düzenleyebilir. Aile hekimleri bu belgeyi veremezler. Aile hekimlerinin işe giriş sağlık raporu kapsamında olan işe giriş sağlık raporu hizmetini verebilmeleri için, raporu isteyen firma az tehlikeli sınıfta olması ve 50 den az çalışanı bulunuyor olması gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulsaglikraporu.com

Stajda devamsızlık yapılırsa ne olur?

STAJ YERİNE DEVAM ZORUNLULUĞU

Stajyer öğrenci, iş yerinin programına ve çalışma saatlerine göre staja devam etmek zorundadır. Devamsızlık süresi her ne olursa olsun bir işyerinde yapılan toplam stajın % 10'nu geçemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ogrdek.sakarya.edu.tr

Öğrenci staja gitmediği devamsızlık yaptığında maaşı kesilir mi?

tüm öğrenciler, eğitim öğretim yılı boyunca, sağlık sigortası kapsamındadır. primleri okul ödüyor ama, devam ettiğin günler üzerinden. işletmede geçirdiğin günler de buna dahil. her ay, işletmeden çıkarttığın devamsızlık kağıdı üzerinden, primlerin ödeniyor ama, aldığın ücretten kesilen bir şey yok. bir şey değil.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

1 günlük rapor onaylanır mı?

Hastalık durumunda 1 günlük veya 2 günlük istirahat raporları için rapor parası ödenmediğinden, 1-2 günlük hastalık raporları için çalışılmadığına dair bildirim yapılması gerekmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

1 ay içinde kaç gün rapor alabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak-31 Aralık zaman dilimini kapsayan bir yıl içerisinde işçiler, toplam 40 gün rapor alabilir. İlk etapta iş yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çalışanlar, doktor muayenesi sonrasında tek seferde 10 gün rapor alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

İş yerine rapor verilmezse ne olur?

İşveren raporu bildirmezse 2 bin 502 lira ceza uygulanıyor

Dr. Orhan Ersun Civan, bildirimi yapmayan işverene uygulanacak cezayla ilgili şu bilgiyi verdi: "İşveren olarak geç bildirdiğinizde, aylık asgari ücretin onda biri, hiç bildirmediğiniz tespit edildiğinde ise asgari ücretin yarısı oranında ceza uygulanıyor."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT