Stanley termosun içine ne konur diye düşünüyorsanız doğru başlığı okuyorsunuz. Termosların içerisinde genellikle günlük yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayacak gıdalar konur. Zaten termosların keşfedilme sebebi ve üretilme amacı da günlük pratik ihtiyaçları karşılamaktı.
Termosun içine bunları koymayın
Stanley termoslarınızın içine kuru buz, hayvansal süt ve süt ürünleri, gazlı veya karbonatlı yiyecek ve içecekleri koymanız tavsiye edilmez.
Özellikle dışarıda yemek yemek veya sıcak yemek hazırlamak pahalı olabilirken, kendi yemeğinizi evde pişirip termosa koyarak dışarıya taşıyabilirsiniz. Bu sayede hem paranızdan tasarruf edebilir hem de daha sağlıklı bir beslenme seçeneği tercih edebilirsiniz.
Bir termos açıldıktan sonra, yenmeyen yiyecekler dışarı atılmalıdır. Eğer termosunuz yemeğinizi sıcak veya soğuk tutmadıysa yememenizi öneririz.
Kapağını kapatıp biraz beklettikten sonra suyu boşaltın. Termos ısındıktan sonra sıcak içecek veya yiyeceğinizi ekleyin. Kapağını sıkıca kapadıktan sonra dikkatlice çantanıza yerleştirebilirsiniz. Termosunuzda örnek olarak sıcak yulaf ezmesi, sıcak çikolata, çorba, sulu yemek veya çay taşıyabilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Stanley termosların içerisine süt ve süt ürünlerinden oluşan gıda maddelerini koymayın.
Kaynamış suyu termosun içerisine doldurun ve kapağını kapatıp bekleyin. Önceden hazırladığınız yemeği mikrodalga fırında ısıtın. Yemek ısındıktan sonra termosun içerisindeki suyu dökün ve hemen yemeği termosun içerisine koyun. Bu işlemi yaparken ısı kaybı olmaması için elinizi olabildiğince çabuk tutun.
En iyi çelik termos markalarına bakıldığında Stanley, Vaeske, Quechua ve Cooker isimleri öne çıkar. En iyi termos bardak markaları ise Starbucks, Allmug, Jumbo ve Aladdin olarak sıralanabilir.
Bulaşık deterjanı ve mikrofiber bezi, şişe temizleyisinin etrafına sarın ve kabı nazik bir şekilde fırçalamaya başlayın. Eğer içinde sıkışmış yiyecek var ise, şişe temizleyicisini tek başına kullanın. Ardından ılık suyla durulayın. Son olarak içini havluyla silin ve kurumaya bırakın.
Gördüğünüz gibi son derece maharetli olan termosların çalışma prensibi oldukça basit. Peki termosa ne konur diye düşünüyorsanız bunun cevabı da geliştirmeye açık. Termosların içerisine genellikle kahve ve çay koyuluyor.
Dışarıda hava kaç derece olursa olsun bu paslanmaz çelik yemek termosu, yalıtımı sayesinde yiyeceklerinizi 15 saat sıcak, 18 saat soğuk tutar.
Vakum insulasyon ve çift duvar konstrüksiyon sayesinde ısı kaybetmez. 32 saat kadar içeceklerinizi sıcak tutan termoslara sahiptir. Dayanıklılığı ile şöhret yapmış Stanley 1,9 lt termos buna en güzel örnektir.
Stanley termos markası, 100 yılı aşan köklü bir geçmişe sahip. Kurucusu William Stanley Jr tarafından inşa edilen Stanley, 1913 yılında vakumlu yalıtım sistemi ile birlikte çeliğin arttırılmıl gücü sayesinde sıcak içecek tüketimini tamamen değiştirmeyi başarmıştır.
Stanley termos hakkında
Gövdesinde kullanılan paslanmaz çelik ve BPA içermemesi sayesinde ise bir o kadar sağlamdır. Stanley termoslar ömür boyu garanti taahhüdünü sağlam yapısına güvenerek verir. Dağlarda, zorlu parkurlarda götüreceğiniz her türlü mekânda sizi yarı yolda bırakmaz.
Paslanmaz çelik vakum yalıtımına sahip olan Stanley çift duvarlı Klasik 1 Lt termos, sıcak ve soğuk içecekleri 24 saate kadar (buzlu içecekleri 5 gün) korumak için mükemmeldir.
Stanley Termos Sıcak Suyla Dışına Isı Veriyor Ve İçindeki Soğuyor.
Stanley ürünleri satın alındığı anda kullanıma hazırdır fakat ilk kullanımdan önce bütün parçalarını yıkamanız tavsiye edilmektedir. Böylece ürünün raf veya depoda durduğu süre boyunca üzerinde oluşan toz veya kirler temizlenir.
Stanley - A101
BİM'de satılanlarda ömür boyu garanti mevcut.
Stanley Klasik Paslanmaz Çelik Termos 1 LT / 1.4 L / 1.9 LT
Elbette bu işten anlayan ve içinde olan herkes bilir, en iyi termos markası kesinlikle Stanley'dir. Yani için öyle diyebiliriz. Elbette Thermos ve Aladdin'in de yeri ayrı; ama yine de Stanley'i ayrı bir seviyoruz.
Genel olarak baktığımız zaman 48 saate kadar sıcak tuttuğu kanıtlanmıştır. Vakum insulasyon ve çift duvar konstrüksiyonu sayesinde Stanley termoslar ısı kaybetmemektedir. 32 saate kadar içecekleri sıcak tutan Stanley, dayanıklı olmasından dolayı şöhret yapmıştır.
Stanley 1L Termos 13 Ağustos'tan.
Çelik iç ampul daha çok sıcak içecekler için kullanılırken, cam ve plastik iç ampuller soğuğu daha iyi koruyor. Camın ve plastiğin kolay kırılma tehlikesi bulunurken, çeliğin böyle bir tehlikesi olmadığını da hatırlatalım.
Stanley termosa ne konmaz sorusuna ilk cevabımız hayvansal süt ve süt ürünleri. Belirli sıcaklıklarda bakteri üremesi meydana gelebileceğinden Stanley termosların ya da diğer Stanley ürünlerinin içine hayvansal süt ve süt ürünlerinin uzun süre konması önerilmiyor.
Yemek termosu alırken nelere dikkat edilmeli? Yemek termosu alırken malzeme kalitesi, boyutu ve sızdırmaz özelliği olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Alanında kendini kanıtlamış markaları tercih ederseniz, uzun süreli kullanımlarda yaşayacağınız sorunların önüne geçebilirsiniz.
Bu nedenle “yemek termosu ne işe yarar?” diye merak ediyorsanız “yemek termosu, içine konulan yiyeceklerin o anki ısısını uzun süre korur ve her zaman taze, sıcak ya da soğuk yiyecekler tüketmenize yardımcı olur.” Soğuk tutma özelliği sayesinde içi çelik yemek termosu salata, meyve, sebze, kahvaltılık gibi yiyeceklerin ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri