Gündüzleri minimum +15 °C ve geceleri minimum 10 °C derece sıcaklıkları tavsiye edilir. Evcil dostlarımız için az miktarda toksik etkilidir, ağız yolu ile temasta tahriş edicidir.
Starliçe Bitkisi - Cennet Kuşu Çiçeği geliştikçe yapraklarında yarıklar oluşabilir bu karakteristik özelliklerinden biridir. Starliçe Bitkisi - Cennet Kuşu Çiçeği yenilmesi durumunda toksik etki gösterebileceği için evcil hayvan dostlarımızdan uzak bir yerde yetiştirilmelidir.
Deve tabanı zehirli mi sorusunu da yanıtlamak gerekir. Yapraklarında bulunan beyaz madde toksik madde olarak bilinir. Bu nedenle yaprakların tüketilmesi önerilmez. Ayrıca küçük çocukları bu bitkiden uzak tutmanız önerilir.
Starliçe çiçeği bakımı, evde de kolaylıkla yapılabilir. Uzun süre dayanıklı olmasıyla bilinen bu çiçekler, yoğun bir bakım gerektirir. Ancak çiçek açtıktan sonraki estetik ve rengarenk görüntüsü bu çabaya değecek niteliktedir.
İlgili 42 soru bulundu
Evlerinize, işyerlerinize, bahçe veya balkonlarınıza tropik bir hava katmak istiyorsanız starliçe çiçeği harika bir alternatif olacaktır. Dayanıklı bitkiler arasında yer aldığından dolayı her ortama kolaylıkla uyum sağlayabilir. Bu sebeple cennet kuşu çiçeği bakımı da son derece pratiktir.
Happy Birthday İsimli Çikolata/Brownie Kutusudikkat edilmesi gereken unsuru oda sıcaklığında muhafaza edilmesidir. Raf ömrü 6 ay olup güneş altında ve sıcakta bekletilmemelidir.
1) Güzelavrat Otu (Belladona)
Uğursuzluk Getiren Çiçekler listesinde başı çekenler arasında Ölüm Çiçeği ve Ağıt Çiçeği gibi çiçekler bulunmaktadır. Bu çiçekler, geleneksel inançlara göre evinize talihsizlik getirebilecekleri düşünülen bitkilerdir. Bununla birlikte, bazı kültürlerde Ölüm Çiçeğine karşı tam tersi bir inanç da bulunabilir.
Salon, oturma odası, mutfak, ev, ofis, çalışma odası gibi iç mekanlarınızda yetiştirebilirsiniz.
Starliçe çiçeğinin bakımı şu şekilde olmalıdır: · Güneşin en sıcak ve dik geldiği zaman diliminde korunmalıdır. · Gün doğumu ya da gün batımı güneşinden yararlanılması daha iyidir. · Yüksek nem olan yerde yetiştirilmelidir.
Starliçe nemi seven tropikal bir bitkidir. Tıpkı Fil kulağı (Alocasia Polly) gibi starliçe de suyu sert gövdesinde depolar. Haftada bir kere sulamak yeterli olacaktır. Sulama yaparken çok fazla su vermemeye özen gösterin, fazla su saksı dibinde birikir ve zamanla kök çürümesine sebep olabilir.
Mükemmellik ve başarıyı simgeleyen bir çiçek türüdür. Kraliyet çiçeği olmasından dolayı kraliyeti temsil eder. Yeryüzünde cennet anlamına gelen çiçeklerden biridir. Zorluklardan elde edilen başarı anlamını taşır.
Eve Uğur Getiren Çiçekler
Karanfil, mimoza, şakayık, gül, orkide, krizantem ve tamamen yeşil görünüme sahip olan bitkiler bu türler içerisinde öncelikli sırada yer alır.
Peki tercih edeceğiniz hangi çiçek eve bereket getirir. Afrika menekşeleri, portakal ağacı, nergis, şans bambusu, para ağacı, bonsai gibi çiçekler eve bereket çekmek için kullanılabilir.
Üzerlik otu nazarlık olarak çeşitli kültürlerde nazara karşı etkili olmasıyla nedeniyle yaygın olarak kullanılır.
Lavinia çiçeği misk çiçeği ya da ölüm çiçeği olarak da bilinmektedir. Son derece dikkat çekici güzelliğe ve özelliklere sahip olan bu bitki çiçek açan bir türdür. Evlerde ve bahçelerde rahatlıkla yetiştirilebilirler. Bitkinin çiçek açtığı evrede önce tomurcuklar belirir.
Aşkın, sevginin sembolü olan gül, dünyanın en güzel çiçeği olarak kabul edilir.
Dünyanın en değerli çiçeği: Centaurea Tchihatcheffii'dir.
Çiçeklenme dönemi çok iyi bakılırsa şubat sonunda başlar ve yaz sonuna kadar devam eder. Starliçe bitkisi üç yaşından itibaren çiçek vermeye başlar ancak çiçeksiz olduğu dönemde de evinize ve ya işyerlerinize tropik bir hava getiren oldukça gösterişli bir bitkidir.
Bitkinizin yapraklarının büyüdükçe yırtılması tamamen doğal bir durumdur. Zaman içerisinde rüzgar aldıkça yapraklarında doğal yırtılmalar meydana gelecektir. Eğer yapraklarında ani ve hızlı bir yırtılma gözlemliyorsanız bulunduğu ortamın çok fazla rüzgar alıp almadığını kontrol etmelisiniz.
Nemli ortamları çok seven starliçeler, ara sıra yapraklarının bir bez yardımıyla silinmesinden çok keyif alırlar. Bitkinin sağlıklı ve verimli bir şekilde gelişimi için bu önemli bir adımdır. Yaz aylarında bu işleme alternatif olarak püskürtme yöntemiyle de yaprakları nemlendirebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri