Eğer otomatik vitesli bir aracınız varsa start stop butonu kullanmak oldukça kolay. Start stop sisteminin devreye girmesi için yalnızca frene basmanız yeterli. Aynı zamanda otomatik araçlarda hız 2-3 km/saat'in altına düştüğünde de start stop sisteminin direkt devreye girdiğini hatırlatmak isteriz.
Araç tamamen durduğunda start-stop sistemi devreye girer ve motoru durdurur. Araç stop etmesine rağmen elektrik yüklerine enerji akışı devam eder. Manuel araçlarda debriyaja dokunulması ile birlikte araç bekleme yapmadan çalışır.
Start-Stop Sistemi Ne İşe Yarar? Temel olarak Start-Stop Sistemi sayesinde, yoğun trafikte ya da kırmızı ışıkta durmanız durumunda motor kapanır. Böylece araç hareket halinde değilken motor çalışmaz ve daha az yakıt tüketmiş olur.
Start/stop fonksiyonunun devre dışı bırakılması
Fren pedalını bırakın veya gaz pedalına yavaşça basın. Start/stop fonksiyonu devre dışı bırakılır ve motor çalıştırılır.
Start stop, araca zarar verebilecek veya sürüş konforunu kötü etkileyebilecek durumlarda devreye girmez.
İlgili 24 soru bulundu
Manuel vitesli araçlarda, vites boşa alındığında devreye giren ve motoru durduran sistem, debriyaj pedalına yeniden basıldığında devreden çıkar ve motor 1 saniyelik kısa bir sürede yeniden çalışmaya başlar. Otomatik vitesli araçlarda ise sürücünün frene basması sistemin çalışması için yeterlidir.
Sürücü araçtan uzaklaştıktan 30 sn sonra araç ve bagaj kilitlenir. Aracı çalıştırmak için sürücünün elektronik vericili anahtarla birlikte araca girmesi gerekir. Sürücünün aracı çalıştırması için önce fren pedalı ardından da start-stop düğmesine basması gerekir.
Cevap: Start/Stop özelliğini tamamen iptal edebilirmiyiz? Kapanmıyor.
Akü voltajı biraz düştüğü zaman start-stop çalışmıyor. Çalışması için daha sürekli akü şarj ettirmeniz ve değiştirmeniz lazım. Bence takılmayın ve araçla oynatmayın. Bırakın çalışmasın zaten çalışması araç için sağlıklı da değil.
Sürücü cebinde veya çantasında bulunan kart ile birlikte araca yaklaştığında sensörler devreye girer. Kapı üzerinde bulunan buton ile birlikte araç kapıları açılır. Aynı şekilde anahtarı cebinizden çıkartmadan start tuşuna bastığınızda araç çalışır.
Eğer otomatik vitesli bir aracınız varsa start stop butonu kullanmak oldukça kolay. Start stop sisteminin devreye girmesi için yalnızca frene basmanız yeterli. Aynı zamanda otomatik araçlarda hız 2-3 km/saat'in altına düştüğünde de start stop sisteminin direkt devreye girdiğini hatırlatmak isteriz.
Peki start stop sistemi nasıl çalışır? Manuel araçlarda kırmızı ışıkta durulduğunda ya da trafiğin akmadığı durumlarda vites boşa alındığı takdirde motor kapanır. Harekete hazır olunduğunda debriyaja dokunulur, 1 saniye sonra motor tekrar çalışmaya başlar.
N (Neutral): Aracı boşa almak için kullanılan vites modudur. Örneğin kırmızı ışıkta ya da farklı bir durumda hareketsiz beklerken alabileceğiniz vites modudur. P (Park): Aracı tamamen durdurduktan sonra P moduna alarak hareketsiz kalmasını sağlarsınız.
Anahtar olmadan kapı kilitlerini açabiliyor araçlarını start stop butonuna tek bir dokunma ile çalıştırabiliyor ve anahtara gerek kalmadan kapılarını kilitleyebiliyorlar.
Start/stop fonksiyonu araç çalıştırıldığında kullanılabilir. Fonksiyon etkinleştirildiğinde motor geçici olarak durdurulur. Fonksiyon devre dışı bırakıldığında veya araç ihtiyaç duyduğunda motor otomatik olarak çalışır.
Aracın istemli olarak her çalıştırılmasında, sistem otomatik olarak yeniden devreye girer (bölüm 2'deki “Motorun çalıştırılması, durdurulması” paragrafına bakınız). Gösterge tablosunda “Stop & Start kontrol ettirin” mesajı ile birlikte kontaktöre (1) entegre (2) ikaz ışığı belirdiğinde, sistem yeniden devreye alınır.
Bu buton herhangi bir sistemde elektriksel devrenin çalışmasını durdurmaktadır. Başka bir deyişle mekanik devre butona basıldığı zaman durmaktadır. Acil stop butonu kontrol devresine bağlanarak kullanılmaktadır. Bu bağlantı sayesinde buton kullanıldığı gibi sistem kapanmaktadır.
Start butonun açık kontağından (NO) 4 nolu ucundan çıkarak kontaktör yada rölenin A1 ucuna bağlantı yapıyoruz. Kontaktör yada rölenin A2 ucuna ise şebeke nötr ucunu bağlıyoruz.
Start butonu yapısı ve kontak sembolü: Aktive olabilmek için normalde açık kontak yapısından destek alan buton, start butonu türüdür. Devreleri başlatma ve çalıştırmadan sorumlu olan bu buton, gerekli baskı uygulanması halinde normalde açık yapıda olan kontağın kapanmasını sağlar.
Start-Stop Akünün Ömrü Ne Kadardır? Klasik akülerin (FB) çalıştırılma süresi ortalama 30.000 çalıştırma ile sınırlıyken start-stop aküler 90.000 çalıştırmaya kadar verimli kalmaktadır.
Araçta “start-stop” özelliği yok
Trafik denetimlerinde; “start-stop” özellikli araçlara bu özelliklerinden dolayı duraklamaları sebebiyle herhangi bir ceza tutanağı düzenlenmemektedir.
turbo arabalarda bu sistem zarar değil fayda sağlar. turbo arabalarda rölantide beklemek turbo için zararlı bir durumdur. turbo ya da eksoz sorunu olan turbolu araçların en fazla rölanti devrinde yağ yaktığını görebilirsiniz(eksozdan çıkan beyaz duman bunu gösterir).
Genellikle start-stop teknolojisine sahip araçlarda kullanılan Akıllı Giriş ve Çalıştırma Sistemi kapıları açmanın yanı sıra motoru da anahtarsız bir şekilde çalıştırabiliyor. Bu noktada anahtarla birlikte araca giren sürücülerin fren pedalına bastıktan sonra start-stop düğmesine basması yeterli.
2- yakıt tasarrufu için geliştirilen start/stop sistemi. alihan_27 ' nin belirttiği gibi sonradan takılabilecek bir sistem değil. fabrikasyon donanımdır ve bir çok parça bu sisteme göredir.
237 model arasında yapılan testlerde, 230 adet modelin anahtarsız çalıştırma sistemi tehlike altında. Yani, hack saldırılarına açık durumda. Kimi modelde son yıllarda sunulan, kimi modellerde ise nesiller boyu varlığını sürdüren anahtarsız çalıştırma sistemi, yapılan araştırmaya göre büyük tehlike altında.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri