Statik testler, yazılımın geliştirilme aşamasında yapılabilir ve hata kaynaklarını erken tespit etmeye yardımcı olur. Statik analiz herhangi bir iş ürününe uygulanabilir. Güvenlik açısından kritik sistemlerde ve güvenlik testlerinde önemli yeri vardır.
" Statik yük, lineer aktüatörün enerji verilmemiş, hareketsiz durumda göreceği yükü ifade eder. Dinamik yük, enerji verildiğinde ve uzama ya da çekilme durumunda aktüatörün gördüğü yükü ifade eder."
Yazılım testinde dinamik test, yazılımı doğrulamak için yaygın olarak kullanılan bir yaklaşımdır. Statik testten farklı olarak dinamik test, kaynak kodunu çalıştırarak ve uygulamanın gerçek dünya koşullarında nasıl performans gösterdiğini görerek uygulamanızın performansını ve işlevselliğini doğrular.
Fonksiyonel ve fonksiyonel olmayan testler arasındaki fark, neyi test ettikleridir. İşlevsel test, uygulamanın işlevlerini test eder ve beklendiği gibi çalışıp çalışmadığını kontrol eder. Fonksiyonel olmayan testler, uygulamanın kullanıcı memnuniyetini ve uygulama kalitesini etkileyen diğer yönlerini test eder.
Yazılım testi, bir yazılımın kalitesini ve işlevselliğini doğrulamak amacıyla gerçekleştirilen bir işlem olmakla birlikte, yazılımın hedeflenen gereksinimleri karşıladığını, doğru ve beklenen sonuçları ürettiğini ve istikrarlı bir şekilde çalıştığını belirlemek için yapılan bir dizi aktiviteyi içerir.
İlgili 42 soru bulundu
Statik testler, yazılımın geliştirilme aşamasında yapılabilir ve hata kaynaklarını erken tespit etmeye yardımcı olur. Statik analiz herhangi bir iş ürününe uygulanabilir. Güvenlik açısından kritik sistemlerde ve güvenlik testlerinde önemli yeri vardır.
Yazılım testi tipik olarak işlevsel test, işlevsel olmayan test, manuel test, otomatik test, statik test ve dinamik test olarak sınıflandırılır.
4 Farklı test seviyesi bulunmaktadır. Bunlar Birim Testi(Unit Testing), Entegrasyon Testi(Integration Testing), Sistem Testi(System Testing) ve Kabul Testi(Acceptance Testing)' dir. Birim testi en temel test tekniğidir. Birim testinde yazılımın en küçük bileşenleri(sınıflar, nesneler, yazılım kod blokları vb.)
5) Test Otomasyon Piramidi:
Test otomasyon piramidi, testleri dört seviyeye ayırır. Alt katman, en sık gerçekleştirmemiz gereken testleri temsil eder. Piramidin tepesine yaklaştıkça seviyeler küçülür, bu da daha az sıklıkla yapmanız gereken testleri temsil eder.
Grafiklerden anlaşıldığı üzere statik analizde sistemin hızı ivmesi yoktur sistem durağandır. Kütle sonucunda oluşan gerilmeler ve yer değiştirme hesaplanırken sistemin yayın rijitliği sadece ele alınır.Dinamik analizde ise kuvvet etkiyle yer değiştirme,hız,ivmenin değiştiği gözlenmektedir.
Statik kod analizi, yazılım güvenliğinin temel taşlarından biridir ve güvenlik açıklarını tespit etmek için kaynak kodun incelenme sürecini ifade eder. Bu analiz yöntemi, derlenebilir durumdaki bir uygulama projesinin kaynak kodlarının incelenmesiyle güvenlik zafiyetlerinin önceden tespit edilmesine olanak tanır.
Statik dinamik analiz, işletmelerin verimlerini arttırmak için tercih ettiği bir analiz yöntemidir. Farklı testler ve değerlendirmeleri içerir ve kapsamlı bir analiz alanı yaratır. Güvenli çözüm önerileri geliştirilmesini ve işletmenin daha kapsayıcı olmasını sağlama gibi temel özellikleri bulunur.
Fonksiyonel Test:
Fonksiyonel Test, kontrollerini yaptığımız yazılımın tüm isteklere ve gereksinimlere uygun olup olmadığını doğrulayan test çeşididir, ana amaç yazılımın işlevlerini kontrol etmektir. Fonksiyonel testler kara kutu testini kapsar ve yazılımın kaynak koduyla ilgilenmez.
Bunlar hız testleri ve güç testleridir.
Yazılım test tekniklerinden biri olan Kara Kutu Testi; Sistemin, yazılımın iç yapısı hakkında bilgi sahibi olunmadan yani koda bakılmadan sistemin işlevselliğini ölçmeye yarayan test tekniğidir.
7. Konfigürasyon testi
Yapılandırma testinin amacı, bir bütün olarak sistemin performansını en üst düzeye çıkarmak için en iyi yazılım ve donanım yapılandırmasını belirlemektir.
Fonksiyonel Test
Amaç kodun gereksinimlere uygun bir şekilde çalıştığını test etmektir. Fonksiyonel test kara kutu testini içerir ve uygulamanın kaynak koduyla ilgilenmez. Testler manuel veya otomasyon ile yapılabilir. Testleri uygulamak için; Selenium, JUnit, SoapUI vb. kullanılabilir.
E2E yani End-to-End, Türkçe çevirisiyle uçtan uca test, uygulamanızı baştan sona belirlediğiniz senaryolar ile test edebileceğiniz bir test çeşidi.
İki aşamalı testler, adından da anlaşılacağı üzere iki kısımdan oluşan testlerdir. Tablo 1'de görüldüğü gibi bu testlerin çeşitli şekillerine literatürde rastlanmaktadır. Genellikle bu testlerin ilk kısmı bilinen çoktan seçmeli ve sınıflama gerektiren testlerle aynıdır.
Test stratejisi, bir yazılım projesinde, test hedeflerine nasıl ulaşılacağını ve bu hedeflere ulaşmak için geliştirilecek olan yazılımın özelliğine göre hangi testlerin hangi seviyede icra edileceğinin tanımlanmasıdır.
Test uyarlama, “şu anda testleri koşmak için gerekli şeylere sahip miyiz?” sorusuna cevap arar. Test ortamının oluşturulması, test verilerinin hazırlanması ve test ortamına düzgün şekilde yüklenmesinin sağlanması bu aşamada yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri