Strateji eylem planı ise stratejinizi nasıl gerçeğe dönüştüreceğinizi açıklar. Belirttiğiniz amaç ve hedefleri ele alarak bu amaç ve hedefleri hangi eylemler ile gerçekleştirebileceğinizi ortaya çıkarır.
Stratejik Planlama Stratejik planlama, bir kurumun mevcut durumu ile gelecekte ortaya çıkması muhtemel gidişatını inceleme, hedeflerini belirleme, bu hedeflere ulaşmak için strateji geliştirme ve uygulama sonuçlarını ölçümleme sürecidir.
Kamu idarelerinin orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedef ve önceliklerini, performans göstergelerini, bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımlarını içeren plandır.
Çölleşme ile mücadele stratejisinin amaçları ile ilişkili projelerin zaman planları, safhaları, rolleri ve sorumlulukları ile ilgili ayrıntıları sağlayan yazılı bir uygulama planı.
Eylem Planı; stratejik planı uygulamak için kullanılan stratejilerin ve adımların detaylı bir tanımıdır. Amaç ve hedeflere yönelik stratejiler doğrultusunda gerçekleştirilecek faaliyet ve projeler ile bunların kaynak ihtiyacı bu aşamada belirlenir.
İlgili 44 soru bulundu
Eylem planı,Belirli bir hedefe ulaşmak için tamamlanması gereken adımları veya eylemleri listeleyen ve açıklayan bir belgedir. Planın uygulanması için gereken kaynakları ve zaman çizelgesini belirtir.
Okul yönetimi; okul eylem planı ve çalışma takvimi hazırlamak üzere Okul Müdürünün başkanlığında "GÜVENLİ OKUL" Okul Yürütme Komisyonu'nun oluşturulması. 8. 9.
Dolayısıyla stratejik plan, bir şirketin uzun vadeli hedeflerine ulaşması için hedeflerini belirlemesi ve bu hedeflere ulaşma noktasındaki aksiyon planlarını oluşturmasıdır. Bu planlar dâhilinde, şirketler hem kendi iç dünyasında güçlü ve zayıf yönlerini fark eder, hem de dış çevreyi analiz eder.
Taktiksel bir plan, işletmeniz hakkında mantıklı kararlar vermenizi sağlayan bilgi ve araştırmanıza dayanır. Bir taktik planla çalışanlarınıza hangi görevleri verebileceğinizi ve hedeflerinize ulaşmak için ne yapmanız gerektiğini bilirsiniz.
MADDE 10- (1) Kamu idareleri stratejik planını, faaliyet alanlarıyla ilgili diğer kamu idareleriyle uyum, işbirliği ve eşgüdüm içerisinde hazırlar.
Stratejik plan, amaç ve hedefleri bir araya getirir. Bir diğer ifadeyle, şirketin misyonu ve vizyonu arasındaki bağı korur. Vizyon, işletmenizi hangi noktaya taşımak istediğinizi gösterir. Faaliyetleriniz sonucunda ulaşmak istediğiniz hedefleri ortaya koyar.
Planlama, ileriye dönük tahminlerin akılcı bir düzenlemesidir. Planlama, daha çok eylem üzerinde duran bir süreçtir. bakımından fark bulunmaktadır.Bu nedenle bu iki kavramı birbirine karıştırmamak gereklidir. Plan; Bir amaca ulaşmada izlenecek yol ve davranış biçimidir.
Plan, hedeflenen bir amaca ulaşılmasını sağlayacak diagram veya adımlardan oluşan dokümandır. Neyin ne zaman, niçin ve nasıl yapılacağını gösteren bir taslaktır. İş yapılmadan önce hazırlanır. İşin üstesinden gelmek için gereklidir.
Planlama aşamaları, hedeflerin belirlenmesi, kaynakların belirlenmesi, stratejilerin oluşturulması, planların uygulanması ve kontrol edilmesi aşamalarından oluşur.
Etkili bir planlama için gerekli unsurlar nelerdir? Etkili bir planlama için, hedefler, kaynaklar, zamanlama, riskler, eylem planı, uygulama ve değerlendirme aşamalarını içeren planlamalar; etkili planlama unsurlarına girmektedir.
Buna göre planlama kademeleri, üst kademeden alt kademeye doğru sırasıyla; Mekânsal Strateji Planı, Çevre Düzeni Planı, Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planından oluşur.
Eğitimde stratejik planlama, eğitim sistemi/okul ve çevresi arasındaki ilişkileri çözümleyerek yön ve amaçların belirlenmesi, örgütün yenileştirilerek etkinlik ve eylem planlarının yapılması ve bu doğrultuda eğitimsel kaynakların yeniden sağlanmasıdır (Tural, 2000, 76).
Stratejik planlar 5 yıllık bir dönemi kapsar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri