Stratejik ilişki yönetimi, bir kurumun diğer kurumlar, ortaklar veya paydaşlarla olan ilişkilerini stratejik bir şekilde yönetme sürecidir. Bu süreç, uzun vadeli ortaklıklar, müşteri odaklı ilişkiler ve paydaşlarla etkileşimleri içerir.
Amaç ve işleyiş açısından belirgin özellikler içeren ve sistematik olarak gerçekleştirilen “iletişim” stratejik iletişimdir. Stratejik iletişim ise; “neyi, neden, nasıl, nerede, ne zaman ve kime” söyleyeceğimizin planlamasıdır.
Stratejik halkla ilişkiler stratejik yönetim süreçlerinden aldığı girdiler ile faaliyetlerini sürdürürken araştırma, planlama, ugulama ve değerlendirme aşamalarını gerçekleştirir. Bu süreçte paydaşlar kurumların çevresinde yer alan en önemli unsurdur.
Stratejik İşler
Stratejik düşünme, belirli bir sistem bakış açısını benimseyerek hedef odaklı olmayı, hipotez yönelimli hareket etmeyi, zamanında düşünerek fırsatları değerlendirmeyi içeren bir düşünme şeklidir.
Stratejik yönetim modeli, işletmenin sahip olduğu kaynaklar ve yeteneklerle değişen çevre koşullarını uyumlaştırmaya, işletme için en uygun stratejiler ve hedefler belirlemeye çalışan rasyonel bir süreç olarak tanımlanmaktadır.
İlgili 30 soru bulundu
Stratejik ilişki yönetimi, bir kurumun diğer kurumlar, ortaklar veya paydaşlarla olan ilişkilerini stratejik bir şekilde yönetme sürecidir. Bu süreç, uzun vadeli ortaklıklar, müşteri odaklı ilişkiler ve paydaşlarla etkileşimleri içerir.
Stratejik Yönetimin Temel Amacı Nedir? Stratejik yönetimbir organizasyonun gelecek dönemlerdeki performansının yükseltilmesini, kârlılığının ve verimliliğinin geliştirilmesini amaçlamaktadır. Bununla sınırlı olmadan geleceğe dair vizyon oluşturulmasını da hedeflemektedir.
Strateji (Fransızca stratégie) ya da izlem, bir ulusun veya uluslar topluluğunun, barış ve savaşta benimsenen politikalara destek vermek amacıyla politik, ekonomik, psikolojik ve askerî güçleri bir arada kullanma bilimi ve sanatı.
Stratejik hedefler, genellikle belirli bir zaman diliminde ulaşmayı düşündüğünüz hedeflerdir. Bu hedefler genellikle stratejik planlama sürecini üstlendiğinizde ortaya çıkar. Stratejik hedefler belirli bir yöne odaklanmanızı sağladığı için daha üretken olmanıza da yardımcı olur.
Stratejik İletişim Yönetimi, hedef kitleye verilecek "mesaj"ın içini doldurarak, "ne" söylenileceğini belirlemektedir. Stratejik İletişim Yönetimi sayesinde "neyi", "nasıl" ve "niçin" yaptığımızı bilir, el yordamıyla iletişim çalışması yapmanın zararlarından korunuruz.
Stratejik insan kaynakları yönetimi, şirketin insan kaynakları ile amaçları, stratejileri ve hedefleri arasındaki bağlantıdır. Uzun vadeli bir İK yönetimi oluşturmak üzere gelecekteki ihtiyaçlarla kaynakları eşleştirmeye, yapı, kalite, kültür, değerler ve bağlılıkla ilgili büyük ölçekli endişelere odaklanır.
Halkla ilişkiler bir işletmenin, kurumun ya da örgütün bağlantı kurduğu ya da kurabileceği kimselerin anlayış, sempati ve desteğini elde etmek ve bunu devam ettirmek için yaptığı sürekli ve örgütlenmiş bir yönetim fonksiyonudur.
“Stratejik iletişim süreci düşünürler tarafından farklı biçimlerde tanımlanmıştır: Stratejik iletişim, dur rumsal bilgi, hedef belirleme, iletişim yetkinliği ve stres yönetimi gibi dört alanda kurumun potansir yelini gerçekleştirmesi demektir” (O'Hair vd. 2011, s.24).
Stratejik türleri nelerdir? Stratejik türleri, farklılaştırma stratejisi, maliyet liderliği stratejisi ve odaklanma stratejisi olmak üzere üç farklı alanda işlenmektedir.
STRATEJİ ; BELİRLENEN HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN TEMEL AMAÇLAR, GAYELER VEYA HEDEFLER VE ÖNEMLİ POLİTİKALAR PLANLAR BÜTÜNÜDÜR.... STRATEJİ ; BELİRLENEN HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN TEMEL AMAÇLAR, GAYELER VEYA HEDEFLER VE ÖNEMLİ POLİTİKALAR PLANLAR BÜTÜNÜDÜR.
Stratejik bilinç, stratejik yönetim sürecine ilişkin aşamaların etkili bir şekilde gerçekleştirilmesi için sahip olunması gereken farkındalık düzeyi olarak da ifade edilmektedir.
Stratejik yönetim, bir organizasyonun uzun vadeli hedeflerine ulaşmak ve rekabet avantajı sağlamak için kaynaklarını etkili bir şekilde kullanmasını sağlayan bir yönetim sürecidir. Stratejik yönetim, bir işletme'ye genel bir yön sağlar.
Bunlar; Beyin fırtınası tekniği, Dengeli puan kartı tekniği, Balık kılçığı diyagramı analizi, Süreç yenileme veya değişim mühendisliği, Dış kaynaklardan yararlanma, Stratejik kıyaslama, Örgütsel öğrenme, Stratejik toplam kalite yönetimi, FÜTZ işletme analizi ve Portföy analizi tekniğidir.
Günümüzde ise strateji denince akla, önceden belirlenen bir amaca ulaşmak için uygulanan yöntemlerin tamamı gelir. Strateji özetle gelecekte ulaşmak istediğiniz bir hedef için bugünden çalışmaktır. Bunu yaparken de önceden belirlenmiş vizyon, amaç ve hedeflere nasıl ulaşılacağının planlanmasıdır.
Kuruluşlar, misyonlarına veya hedeflerine ulaşmak için varlıklarını ve iş gücünü nasıl kullanacağını planlar. Bu plan, kuruluşun stratejisidir. Strateji geliştirme, hedef belirleme, durum analizi, değerlendirme ve planlama süreçlerini kapsar. Misyon, vizyon, hedef gibi terimlerin hepsi stratejinin bir parçasıdır.
Strateji, bir analiz sürecidir. Kullanılacak metotların sonuçlarını önceden tespit etmenize olanak tanıyan bir düşünme sistemi barındırır. Bu düşünme yöntemi, mantık ilkeleri ve ilişkileri üzerine kurulmuş, karar verme ve kararlar içindeki engellerin kaldırmasıyla ilgilidir.
® Bu bağlamda stratejik yönetim, bilgi toplama, analiz etme, karar verme ve uygulamayı kapsayan analitik bir süreçtir.
Stratejik yönetimin temel öğeleri olarak öne çıkan hu- suslar: Örgütün üst yöneticileri, misyon, vizyon ve amaçları, dış çevre faktörleri ve kaynaklarıdır (Üzün, 2000:11).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri