Su Altı Teknolojisi 4 yıllık eğitim bilgisi bulunmaz çünkü bu bölüm bir ön lisans bölümüdür. Eğer aldığınız eğitimi dört yıla tamamlamak isterseniz DGS'ye girerek Su Ürünleri Mühendisliği ve Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği bölümlerine geçiş yapabilirsiniz.
Su Altı Teknolojisi Bölümü taban puanları, TYT'deki eşit ağırlık puan türünden hesaplanır.
Üniversite Sayısı: Su Altı Teknolojisi bölümü toplam 11 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir.
Sualtı Teknolojisi Bölümü Hangi Puan Türü İle Öğrenci Alıyor? Sualtı teknolojisi bölümü belirttiğimiz üzere 2 yıllık bir ön lisans bölümüdür. Bu bölüm üniversite bünyesine eşit ağırlık puan türü ile öğrenci kabul eden bir bölümdür.
Su altı sanayi sektöründe, deniz arama-kurtarma çalışmalarında, dalış turizminde ve bilimsel araştırmalarda çalışabilecek yetenek ve donanıma sahip uzmanlaşmış teknik dalgıç yetiştirmek amacıyla kurulmuş bir programdır. Su Altı Teknolojisi programı eğitim süresi 2 yıl ve örgün eğitim şeklindedir.
İlgili 20 soru bulundu
Gedik Üniversitesi su altı teknolojisi programında okuyan öğrenciler henüz mezun olmadan firmalar tarafından tercih edilmektedirler. Okuldan mezun olan öğrenciler su altı sanayi dalgıçlığı işlerinde görev yapabildiği gibi turizm alanında da dalgıç olarak çalışabilmektedirler.
1. Sınıf dalgıç olmak için üniversitelerin Sualtı Teknolojisi bölümlerinden mezun olma şartı bulunmaktadır.
240 saat süren, 8 haftalık bir eğitimden oluşmaktadır. Sanayi dalgıçlığının ilk başlangıç kursudur. Bu kursun sonunda 39 metreye kadar dalınabilmekte ve scuba ekipmanları kullanılarak basit sualtı işleri yapılabilmektedir.
Tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Yat Kaptanlığı Bölümü 2023 taban puanları en düşük 243,49927, en yüksek 286,33562'dir. Yat Kaptanlığı Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 1003562, en yüksek 574963'tür.
TYT (Temel Yeterlilik Testi), öğrencilerin sahip oldukları temel yeterliliklerini ölçen birinci oturum sınavıdır. AYT (Alan Yeterlilik Testi) ise öğrencilerin kendi alanlarında sahip oldukları başarılarını ölçen ikinci oturum sınavıdır.
2023 yılı itibari ile 62 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Dalgıç maaşları 19960 TL'dir. En düşük Dalgıç maaşı 15970 TL iken, en yüksek Dalgıç maaşı 34850 TL'dir.
Zorlu meslekler sıralamasında en üstlerde yer alan sanayi dalgıçlığı, Türkiye'de çeşitli üniversitelerde açılan sualtı teknolojisi bölümleriyle akademik eğitimi de olan bir meslek kolu oldu.
Dalışa başlamak için bir yaş sınırı var mıdır? Dalışa başlayabilmek için en az 14 yaşında olmak gerekmektedir ve sağlık koşulları el verdiği sürece üst yaş sınırı yoktur.
eleman.net verilerine göre, Mutfak Şefi 2023 yılında ortalama 35.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Mutfak Şefi , Ocak 2023 yılında ortalama 28.600 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 17.644 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
eleman.net verilerine göre, Su Ürünleri Mühendisi 2023 yılında ortalama 22.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Su Ürünleri Mühendisi , Ocak 2023 yılında ortalama 17.380 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 10.648 TL maaş alıyordu.
eleman.net verilerine göre, Klima Teknisyeni 2023 yılında ortalama 16.600 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Klima Teknisyeni , Ocak 2023 yılında ortalama 12.980 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 7.964 TL maaş alıyordu.
YİNE DE DALIŞ YAPABİLİR MİYİM? Evet dalış yapabilirsiniz. Yüzme bilme şartı CMAS ve PADİ gibi birçok dalış eğitim sistemlerinde mevcut olmakla birlikte, burada beklenen bir olimpiyat yüzücüsü gibi profesyonel seviyede yüzebiliyor olmanız değildir.
Dalgıç Nasıl Olunur? Dalgıç olabilmek için iki yöntem bulunur. Bunların ilki üniversitelerin Su Altı Teknolojisi bölümlerinden mezun olmak, ikincisi ise CMAS ya da Türkiye Sualtı Sporları Federasyonundan sertifika almaktır.
16) Aday Dalgıç;Profesyonel Sualtıadamı olmak için Liman Başkanlıklarına başvuruda bulunarak alacakları Aday Belgesi ile konu ile ilgili birimleri bünyesinde bulunduran kuruluşlarda “Birinci Sınıf Dalgıç” Balıkadam Gaz Karışı”, “Balıkadam” veya “İkinci Sınıf Dalgıç” yanında bir yıl staj yapan kişidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri