“Su baskınında hangi kurum aranır?” sorusunun cevabı itfaiyedir. Yardıma ihtiyaç duyduğunuz durumda itfaiyeyi arayabilirsiniz. Eğer konut sigortanız varsa sigortanızın sunduğu teminatlar da bu konuda size yardımcı olabilir.
Su baskını meydana geldiğinde “Su baskınında hangi kurum aranır?” sorusu da akla gelen bir diğer sorudur. Su baskını meydana geldiğinde 110 numaralı İtfaiye Müdürlüğünün aranması gerekmektedir. “Sel felaketi sırasında yapılması gerekenler nelerdir?” sorusunun cevabı da oldukça benzerdir.
Sudayken ASLA cereyan ana akım bağlantısını kendiniz açıp kapatmayın veya elektrik izole edilmiş bir alet veya cihaz kullanın. sistemine kontrol ettirin. girin, evde daha fazla kalmadan önce evi bir süre (en az 30 dakika) havalandırın. Evinizi su bastıysa ve birkaç gün kapalı kaldıysa, evinizde küf olduğunu varsayın.
Su baskını ihbarlarınızı Itfaiye Müdürlüğü'nün 110 numaralı telefonuna bildirebilirsiniz. AKS 110 sel baskını, deprem, göçük gibi afetlerde de yanınızdadır. 110 numarayı tuşlayarak gerekli bilgileri, ilgililere veriniz.
Konut sigortası su tesisat, su kaçağı, su basması gibi hasar oluşturan problemlerde evinde, eşyalarında ya da şartlara göre komşu evlerde oluşabilecek zararları öder.
İlgili 15 soru bulundu
DASK sigortası tamamen depremden kaynaklı zararlara yönelik yaptırılan bir sigorta türü. Deprem ve depremin neden olduğu tsunami, infilak, toprak kayması gibi nedenlerle konutlarda meydana gelen zararlar DASK tarafından karşılanabiliyor. Bu özelliğiyle DASK sigortası su baskını nedeniyle oluşan zararları karşılamıyor.
Eğer tıkanıklık, binanın ana giderinde ise bina olarak orada oturan herkesin sorumluluğundadır.
Dere yatağı, nehir, hendek, vadi ve kanyon gibi yerlerden uzak durun. Her an tahliye olabilecek şekilde hazırlıklı olun; afet ve acil durum çantanızı yanınıza alın. Şebeke suyunun kirlenme ihtimaline karşı evde temiz su bulundurun. Elektrikli ev aletlerini fişten çekin; sigortaları ve vanaları kapatın.
Şebeke içme suyu şikâyetlerinizde; su kokuyor ya da bulanık akıyorsa ve depo suyu kullanmıyorsanız 185 Arıza ihbar servisini arayarak numune aldırabilirsiniz. Belirtilen tüm istek ve şikayetler, ilgililere anında iletilmekte, tüm görüşmeler kayıt altına alınarak takibi yapılmaktadır.
Çevredeki yeşil alanlar korunarak ve artırılarak erezyon ve sel önlenmelidir. Sel tehlikesi bulunan eğimli yamaçlarda teraslama ve ağaçlandırma yapılmalıdır. Çukur alanlarda, binaların bodrum katlarına su basma tehlikesi yüksek olduğundan, bu türlü yerlerde bodrum yapılmamalı, su basman kotu yüksek tutulmalıdır.
Sudan etkilenen parkeyse maalesef hepsi şişer. Bizim mutfakta damla damla akmış tesisattan.
Tüm hasar durumları için kurutma süresini genelleyecek olursak: „Optimum temel koşullar sağlanır ise, kurutma işlemlerinin bir çoğu genelde 3 ila 4 hafta arası sürer. “ Niye bu kadar uzun diye şaşırmış olabilirsiniz.
Konut sigortası, poliçedeki teminat kapsamına göre su hasarının belli bir miktarını ya da tamamını karşılar. Bu durum tamamen sizin ihtiyacınıza göre belirlenir. Konut sigortası su baskını teminatını genişleterek komşularınızın su baskınından zarar görme ihtimaline karşı da gerekli güvenceyi sağlayabilirsiniz.
Su Basması Nedenleri
Özellikle eski yerleşim yerlerinde ve eski binalarda, suyun tazyiki arttığında evde tazyik düzenleyici yoksa borular patlayabiliyor. Beyaz eşyalardaki tıkanıklıklar, boru patlamaları su basmasına sebep olabiliyor. Kanalizasyon tıkanıklığı nedeniyle evleri su basabiliyor.
Bu sebeple kiracının kullanımı sırasında evde çıkan arızaları gayrimenkul sahibi gidermekle yükümlüdür. Bu arızalar, tesisat ya da kombi gibi demirbaş eşyalarda gerçekleştiği takdirde tamir bedelini gayrimenkul sahibi öder.
Banyodan alt kata su sızıyorsa fayans aralarındaki derz dolgu işlevini kaybetmiş olabilir. Banyo zeminine su dökülmesi sırasında fayans aralarına sızan su alt katın tavanında kendini gösterir. Bir diğer sebep ise; gider borularında meydana gelen su kaçaklarıdır. Bu durum banyo veya tuvaletin tavanında kendini gösterir.
Yayın içeriklerine dair şikayetlerinizi veya beğenilerinizi ALO 178 ve 444 1 178 RTÜK Çağrı Hattı aracılığıyla iletebilirsiniz. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız ise RTÜK Çağrı Hattı'na +90 312 297 49 00 numarasını arayarak ulaşabileceklerdir.
İtfaiye'ye evinizin/dükkanınızın/aracınızın zarar gördüğüne dair rapor tutturun. Normalde itfaiye, müdahale ettiği her olayla ilgili tutanak tutmak zorundadır ve bu tutanak ilk elden delil niteliğindedir. Bilirkişi marifetiyle zararınızın ne kadar olduğunun belirlenmesi için dava açabilirsiniz.
Su baskınları en fazla Kızılırmak, Yeşilırmak, Fırat ve Doğu Karadeniz havzalarında yoğunlaştı, en sık görüldüğü iller ise Erzurum (349), Sivas (299), Kahramanmaraş (187), Kayseri(187) ve Adana (185) oldu.
Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'den sosyal medyayı sallayan açıklama geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklama ile birlikte Gaziantep, Adana, Osmaniye, Kilis ve Niğde'de ciddi bir yağış bekleniyor.
İSKİ, vidanjör çekim hizmeti karşılığında ücret talep eden kişilerle hiçbir ilgisi bulunmadığını bildirdi.
Gider Borusu Tıkanıklığı Kimin Sorumluluğundadır
Bina hattının genel sorumluluğu tüm bina sakinlerindedir. Eğer bu tıkanıklık veya kaçak bina kanalında fakat sorun sadece sizin dairenizi etkiliyorsa yine sorumluluk tüm apartmana aittir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri