Subasman perdesi, subasman kotu ile temel üst kotu arasında bulunan kısma verilen isimdir. Subasman perdesi yüksekliği, imar planında farklı bir ölçü verilmemişse, yönetmeliğe göre 1,20 metre gibi bir sınıra sahiptir.
Subasman perdesinin belli bir seviyede olması esastır. Konu ile ilgili imar yönetmeliği incelendiğinde aksi bir durum söz konusu değilse kot seviyesinin 0 ila 1.20 m arasında olmalıdır. 0 m, yapının doğal zemini ile binanın aynı kotta olduğunu ifade eder.
Subasman maliyetleri konusunda bahçe ve duvar ölçülerinin de önemi son derece kritiktir. 2021 yılında 100 m2'lik subasmanın maliyeti ortalama olarak 30 Bin Türk Lirası civarındadır.
Su basman kotu, bina çevresindeki en düşük yer seviyesidir ve yağmur sularının burada toplanması gerekmektedir. Bu kot, bina çevresindeki arazi yapısı ve su kaynaklarının durumu dikkate alınarak belirlenir.
Subasman, yapıların zemin kotunun yol seviyesinden aşağıda kalmayacak şekilde inşa edilmesini sağlayan bir terim olarak belirtilmektedir. Subasman seviyesi yapılarda zeminle aynı yükseltide olacağı gibi zeminden bir miktar yüksekte de yapılmaktadır.
İlgili 31 soru bulundu
Beton, klasik karışımda yüzde 100 su geçirmez değildir. Bununla birlikte, en popüler beton mukavemet sınıfları C 16/20 ve C 20/25, karşılık gelen basınca ek olarak bir miktar su tutar. Bununla birlikte, kalıcı olarak veya yüksek basınç altında maruz kaldıklarında nemi belirli bir derinliğe kadar emebilirler.
Yönetmeliğin 4 üncü maddesinde yer verilen tanımlar uyarınca bina yüksekliği; binanın kot aldığı noktadan saçak seviyesine kadar olan imar planı veya bu Yönetmelikte öngörülen yüksekliği, Subasman kotu (zemin kat taban kotu); binaların zemin kat taban döşemesi üst kotunu ifade eder.
Poliüretan köpük kaplama hizmetleri belirli ölçüde ses yalıtımı da sağladığı için gürültünün yayılmasını engellemektedir. Bir su basmanlarına uygulanan poliüretan köpük kaplaması yağmur ve güneşe karşı oldukça dayanıklıdır ve yüzeyden ayrılma yapmaz. Mekanik bağlantıya gerek kalmadan yüzeye sıkı tutunma sağlar.
Zeminin üst kotu ile beraber zemin arasında gerçekleştirilen, bina istenilen kotaya getirmek için ele alınan yapı subasman olarak bilinmektedir.
Teknosistem Subasman profili, ısı yalıtım levhalarının doğru ve düzgün bir şekilde monte edilebilmesi için referans düzlemi olarak ve mantolama sistemini darbelerden korumak amacıyla kullanılır. Genişlikleri, yalıtım kalınlığına bağlı olarak değişen alüminyum esaslı profillerdir.
100 m2'lik bir temel için yaklaşık olarak 50 m3 beton kullanılır ve bu da yaklaşık olarak 87 bin 600 TL olarak düşünülebilir. 100 m2'lik müstakil evin temel maliyeti için yaklaşık olarak 4 ton demir kullanılır ve evin demir gideri yaklaşık olarak 72 bin TL olarak düşünülebilir.
Günün sonunda yine de betonarme yapılara nazaran çok daha uyguna bir ev sahibi olabilirsiniz. Ortalama bir prefabrik evin maliyeti: 25.000 – 150.000 TL. Evet, üst tarafta da gördüğünüz üzere prefabrik evlerin ortalama maliyetleri bu şekildedir.
Projeniz onay aldıktan sonra prefabrik ev size teslim edilmeden önce evin temelini hazırlamanız gerekiyor. Bütün bu süreç içerisinde minimum 150 bin TL'yi gözden çıkarmanız gerekebilir.
Yapının temel inşasının yapılmasının ardından temelin üstünden önceden belirlenen bir yükseklikte subasman perdesi yapılmaya başlanır. Subasman temelin üst kotu ile zemin kat arasındaki boşluklara dolgu malzemesi doldurmak suretiyle yapılmaktadır.
Su basman vizesi;
Bu seviyeye kadar yapılan imalatın uygulama projelerine ve daha önceki kontrollere uygunluğunun tespit edilmesi ile inşaatın devamına izin verilir. Su basman vizesi alınamadan üst katlara devam edilemez. Aksi takdirde imar kanunun 32. ve 42. maddelerine göre işlem yapılır.
"subasman" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 3 sonuç plinth wall i. plinth i. subbasement i.
2) Su Basman Perdelerinin Çizilmesi
Perdeler toolbarda yer alan Perde komutu kullanılarak çizilir. Perdeleri çizmeden önce ayarlarına girerek Genel Ayarlar sekmesinde yer alan Üst Kot kutucuğuna uygun kot değeri yazılır.
Duvar, pencere gibi tüm parçaları fabrikada üretilen ve inşası için temel kazılması gerekmeyen yapı türüne prefabrik ev denir. Prefabrik evler bir ya da iki katlı olarak istenilen metrekare ve oda yerleşim planına göre hazırlanabilmektedir.
Konteyner evi basitçe toprak üzerine veya altına beton dökerek bu beton üzerine yerleştirebilirsiniz. Başka bir seçenek ise kaldırım taşı şeklinde büyük iki taş üzerine yerleştirmektir. Bu taşları nalburlardan kolayca temin edilebilirsiniz.
Yoldan çekme mesafesi (Ön bahçe): Yüksekliği 60.5 metreye kadar olan yapılarda 5 metre, daha yüksek yapılarda 15 metre. Yan bahçe çekme mesafesi: Doğal zeminin üzerinde kalan bodrum katları ile birlikte 4 kat ve daha az katlı binaların yan bahçe çekme mesafesi 3 metre.
Son kat tavan döşeme kotu 30.80 metreyi ve/veya bodrum kat dahil olmak üzere toplam kat adedi 13'ü aşan (13 kat hariç) yapılar Yüksek Yapı olarak kabul edilir.
Her konut için 0.50 metreküp su deposu ayrılacak ve yapı brüt inşaat alanı 500 metrekareden az olanlarda en az 2 metreküp, 500-1000 metrekare olanlarda ise en az 10 metreküp hacimli su deposu bulundurulması zorunlu olacak.
Taze beton döküldükten sonra bol su ile en az bir hafta sabah ve akşam olmak üzere sulanarak kür uygulanmalıdır.
Sika® ViscoCrete® , kılcal yapının ebadını azaltmak amacıyla daha düşük su-çimento oranı elde etmek için kullanılabilen bir üründür. derzlerinin su geçirmezliğini sağlamak için kullanılan bir üründür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri