Kombide su eksilmesi 2-3 ayda bir oluyorsa olağan bir durumdur ve normaldir. Bu durumda kombi altındaki ufak vana açılır ve bar seviyesi tekrar eski haline getirilir. Kombide su basınca sık sık düşüyorsa bir sorun olduğu anlamına gelir. Bu basıncın düşme sıklığına göre değişen bir durumdur.
Bunlardan en önemlisi ise, eşanjör cihazının arızalı olmasıdır. Bunun yanında tesisatta kaçak ya da sızıntı olması, banyodaki gider vanasının bozulması, tesisat borularının ek yerlerinden su patlaması ve su kaçırması gibi durumlarda kombinin su basıncı sürekli olarak düşer.
Bu sorunun çözümü için tesisattaki tıkanıklıklar açma cihazları ile temizlenmelidir. Musluktan su az akıyor ise binanıza şehir şebekesinin gelen suyunun basıncı yetersizdir. Üst katlara çok az gelen su miktarını arttırmak, yetersiz basınç sorununu çözmek için apartmanınıza hidrofor sistemi kurabilirsiniz.
Musluk girişlerinde kum birikmesi, kireçlenme olması gibi etkenler de suyun az gelmesine neden olabilir. Bunlarda herhangi bir sorun belirlenmediği takdirde şebeke suyunun tazyiksiz olduğu düşünülebilir. Bu sorun tespit edilir ise tesisatınızla ilgili bir sorun olmadığı kabul edilebilir.
Genellikle su borularında yüksek basınç olduğu anda boru patlakları oluşabilir. Su borularındaki hasarlar her ne kadar tamamen su basıncı tarafından olmasa da, işçilik ve malzeme kalitesi de su borusu patlaklarına neden olabiliyor.
İlgili 40 soru bulundu
Normal şartlarda şebeke suyu basıncı, 3 bar ile 5 bar arasında olmalıdır. Basınç düşürücü vanalar da fabrika çıkışında bu değerlere ayarlanmış şekildedir. Eğer basınç yüksek veya düşükse, vananın üzerindeki kapak açılarak alyan anahtarı ile çevrilen yuvadan basınç ayarlanabilir.
Sorusunun cevabı çok basittir. Kombi su basıncı düştüğü zaman kombiye su takviyesi yaparsanız kombinin basıncı tekrar yükselecektir. Kombiye su takviyesi için, her marka kombide su takviye vanası bulunur. Bu vanayı saat yönünün tersine çevirerek su takviye vanasını açmış olursunuz.
TESKİ Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesi ve resmi sosyal medya hesaplarından suyun kullanımı konusunda yapılan uyarıda, "Damlatan musluklar, günde yaklaşık 17 litre su israfına neden olur.
suya sertlik veren minerallerden arınmış olan sudur. suyla elinizi yıkadığınızda su az köpürüyorsa sert demektir.
Basıncın artırılmasına örnekler. Basıncı artırmak için kuvvet artırılmalı veya yüzey alanı azaltılmalıdır. Kalem ucunun sivri olması basıncı artırır. Buz pateninin altı ince olması basıncı artırır.
Kombi basıncını 1,5 barda tutmanız tavsiye edilir. Kombi basıncının 1 barın altına düşmesi durumunda su doldurma musluğunu; 2 barın üstüne çıkması durumundaysa tahliye musluğunu açarak basıncın 1,5 bar seviyesine gelmesini sağlayın.
Bu problemin en ciddi nedeni kirli su ve kireç birikintileridir. Suyun aşırı kireçli olması zamanla musluk içinde tıkanmalara yol açar. Böylelikle su olması gerekenden çok daha az akar. Öte yandan inşaat sırasında borularda biriken taş, toprak ve tozlar da musluk sularının az akmasına yol açmaktadır.
1013 milibardan düşük olan basınçlara alçak basınç (siklon) yüksek olanlara ise yüksek basınç (antisiklon) denir. Alçak basınç alanlarında hava genellikle kapalıdır ve yağış oluşma ihtimali fazladır. Alçak Basınç alanlarında hava genellikle yükselici bir hareket gösterir.
Kabın şeklinin ve hacminin bir önemi olmamaktadır. Sıvı basıncı; sıvının derinliğine, yer çekim ivmesine ve öz kütlesine bağlı olmaktadır. Derinlik arttıkça, sıvı basıncının arttığı bilinmektedir.
Kombiye fazla su eklendiği zaman bu seviye 2 – 3 bar arasına gelir ve üzerine de çıkar. Peki kombiye fazla su basıldığında ne olur? Tesisatta su basıncı yüksekse peteklerde tesisatlardan kaynaklı ortama su sızıntısı olacaktır. Kombinin fazla suyu boşaltılmalıdır.
Bir duşta ortalama 50 litre su, bir banyoda 150 litre su tüketilir. Tek bir kişi yılda ortalama 49.140 litre suyu tuvaletlerde tüketir. Sifonun bir kez çekilmesi ile 10 lt su harcanır.
4 kişilik bir ailenin aylık ortalama su harcaması 22 bin 200 litre yapıyor. TÜİK'in resmi su tüketim rakamlarına göre ise Türkiye'de günlük kişi başı ortalama su tüketimimiz 224 litre.
Temizlik ve yemek için de günde en az 25 litre su harcanması gerekiyor. Dört kişilik bir ailenin günde ortalama 760 litre su tüketmesi gerektiğine dikkat çeken bu araştırmaya göre, konut başına düşen ortalama aylık su tüketimi de 23 metreküp oluyor.
Kalorifer tesisatında su kaçağı olması kombi su basıncının düşmesi anlamına gelir. Bununla birlikte peteklerin hava yapması da kombi su basıncının düşmesine neden olur. Kombi su basıncı düşerse kalorifer tesisatı ve kombiye herhangi bir şekilde zarar gelmez.
Kombi çalışırken basınç yükseliyorsa, kapalı olduğunda da basınç düşüyorsa genleşme tankındaki bir arızadan kaynaklanan bir durumdur.
Kombi Su Basma Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Kombinin basıncı arttırma işlemi ile ilgili en çok merak edilen sorular ve cevapları… Kombiye kaç günde bir su basılması gerekir? Kombinin su seviyesini arttırmak için belli bir gün aralığı yoktur. Ortalama bir kombinin su basıncı 2-3 ayda bir düşme eğilimi gösterir.
Vanayı kısarsan basınç düşmez. Suyun iki birimi vardır. Debi ve basınç.Birbirinden ayrı tutalım.
Şebeke suyu basınç düşürücü sayesinde su basıncının dalgalanması yüzünden evinizdeki tesisatlar ve cihazlar zarar görmeyecektir. Su basınç düşürücü, gelen şebeke suyunun basıncını ideal basınca ayarlayarak, daire içindeki su ile çalışan tüm cihazları, su tesisatını korur.
Şebeke suları standart basıncı 5-6 bardır (Cürebal T., 2016).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri