Su bazlı vernikler genellikle iki kat olarak uygulanır. İhtiyaç hissedildiği taktirde 3 kat olarak da uygulanabilir. Katlar arasında yüzeyin kuruması için en az 2 saat beklenmelidir. Ev mobilya boyamalarında katlar arasında 1-2 gün beklenmesi tavsiye edilmektedir.
Vernikler genellikle iki kat uygulanmaktadır. Katlar arasında yüzeyin kuruması için en az 2-3 saat müsaade edilmelidir. Ev dekorasyonları ve mobilya boyama çalışmalarında boya tamamen kuruduktan sonra(1-2 gün) vernik uygulaması yapılabilir.
Sünger veya fırça ile uygulanabilir. Darbelere ve sıyrıklara karşı korur, suya dayanıklı bir kaplama ve parlak bir görüntü verir. Derinin ömrünü uzatır. Esnektir, çatlama veya soyulma olmaz. 2 kat tavsiye edilir ve katlar arasında kurumaya bırakılır.
Her kat arasında en az 8 saat bekletilmelidir. Vernik kullanılmadan önce iyice çalkalanmalıdır. Uygulama yapacağınız yüzey tamamen temizlenmelidir. Su bazlı vernikler su ile inceltilmeden direkt yüzeye uygulanmalıdır.
Suya maruz yoğun yerlere iki kat önerilir. Ruloyla veya yumuşak iz bırakmayan fırça ile uygulanması tavsiye edilir. Sağlığa zararlı madde içermez. Rich Taş Vernik ile mutfak tezgahı, karo, taş, seramik, parke vb dış yüzeylerde dahil suya fazlaca maruz kalan alanlar için özel formüle edilmiş su bazlı parlak verniktir.
İlgili 19 soru bulundu
Su Bazlı Vernikler Ne Kadar Sürede Kurur? Yaklaşık 1 saat içerisinde kuruyan su bazlı vernik iç cephe kullanımı için uygundur. Aynı zamanda dış cephe su bazlı verniği de kolayca ve hızlıca kurumaktadır.
Su bazlı boyalardaki köpük oluşumu, üretim prosesi ya da uygulama esnasında sistem içerisinde kalan hava molekülleri sebebiyle meydana gelmektedir.
Güneş ışınları, nem ve diğer atmosferik koşullara dayanıklı, su itici özelliğe sahip koruyucu parlak ahşap verniğidir. Yumuşak ve sert tüm iç, dış ahşap yüzeyler, kapı, pencere, ahşap bahçe mobilyaları ve diğer ahşap malzemelerde dekoratif ve koruyucu amaçla kullanılır.
Vernik uygulanacak mobilya veya alan daha önceden işleme tutulmuş mu mutlaka bilinmelidir. İlk olarak yağ bazlı bir vernik uygulandıysa üstüne tekrardan yağ bazlı vernik uygulamak doğru olmaz. Daha iyi tutunması için su bazlı vernikler tercih edilmelidir.
Monalisa su bazlı parlak vernik kullanım alanları mobilya, ahşap, metal,cam, tuval gibi sert ve yarı sert yüzeylerde kullanılabilir.
Su bazlı boyalar ve yağlı boyalar olarak ikiye ayırdığımız boya çeşitlerine uygun olarak inceltici çeşitleri yer almaktadır. Su bazlı boyaları inceltirken su kullanılması yeterlidir.
SEBEBİ: Dik ve eğimli yüzeylere bir defada çok kalın boya uygulanması, uygun olmayan tiner kullanılması, boyanın tatbikat viskozitesinin çok düşük olması, tabancanın yüzeye dik açı yerine çeşitli açılarda ve şekillerde tutularak boya veya verniğin bir noktada yığılması.
Yat Vernik: Solvent bazlı tek komponentli koruyucu verniktir. Deniz taşıtlarının ahşap bölümlerinde, binaların iç ve dış ahşap kısımlarında, mobilyalarda, pergola, kapı ve pencere doğramalarında kullanılır. Zaman içerisinde sararma ve kararma yapmaz. Suya ve neme dayanıklıdır.
Isıya olan yüksek dayanıklılığı sebebiyle en çok tercih edilen ürünlerden birisidir. Uygulandığı obje yüzeyini suya karşı ve 130 dereceye kadar yüksek ısıya karşı dayanıklı hale getirir.
Cadence 100 kat vernik, ahşap tepsi boyama, polyester boyama, şeffaf yüzük kolye vb. takı işi ile uğraşanların tercih ettiği, kullanıldığı yüzeyin dayanıklılığını ve su geçirmezliğini artıran, cam gibi bir görünüm ve parlaklık veren verniktir.
Ürün ambalaj içersinde 60cc sertleştirici ve 120cc vernikten oluşmaktadır. Her ikisini uygun bir kap içerisine boşaltılıp aşağıdan yukarıya doğru 5 dakika kadar karıştırılmalıdır. Doğru karışmadığı durumda kurumayacaktır. Ortalama kuruma süresi 24 saattir.
Vernik İçin Hangi Rulo Kullanılır? Su bazlı akrilik vernikler için kadife rulo fırça veya sünger rulo fırça kullanılmalıdır. Sentetik vernikler için ise kadife rulo fırça kullanmanızı öneririz. Su bazlı vernikler için plastik fırçalar kullanabilirsiniz.
Bu yüzden vernik tabakası dikkatle korunarak renk lendirilmiş tabakanın yer yer kaybı önlenmelidir. Bu yapılmazsa sonradan rengi kaybolmuş kısım ların renklendirilerek civarlarındaki ağaç malzemenin rengine uydurulmaları zor olur.
Cevap: Her 3 metrekare için 1 lt. boya, 500ml vernik kullanılmalıdır. Örneğin boyanacak yüzeyin alanı (en x boy) 6 metrekare ise 2lt boya ve 1lt vernik gerekecektir.
Ahşap, su bazlı verniği daha fazla emdiği için su bazlı ahşap vernik doğal bir görünüm verir. 3. Su bazlı ahşap vernik daha hızlı kurur.
Ahşabın doğal görünümünü ve verdiği hissi daha iyi korumak istiyorsanız su bazlı vernik en uygunudur. Kuruduktan sonra tamamen su geçirmez hale gelir ve çizilmelere karşı korur. Su bazlı vernik temiz, doğal bir görünüm sağlar.
Vernik uygulamaları genellikle fırça izi bırakmaması için kaliteli zemin tipi fırçalarla yapılması tavsiye edilmektedir. Ayrıca büyük zeminlerde kolaylık ve iz olmaması amacıyla kes kullan süngerleri kullanılabilirsiniz. Vernik Uygulamasında Hangi Fırçayı Kullanmalıyım?
Mobilyalarda yapılan astar boya veya dolgu vernik işlemlerinde, eşyalardaki çatlak, ezik ve çukurlar doldurulur. Yapılan ön işlemlerin ardından zımpara çekilerek daha düz pürüzsüz bir yüzeye sahip olması sağlanır.
Su bazlı vernik, insan ve çevre sağlığını tehlikeye atmayan yapısı ile bilinir. Akrilik üretandan elde edilen su bazlı vernikler, uygulandıkları alanlarda hızlıca kurur ve uygulanan malzemeleri çizilmelere karşı uzun süre korur. Ayrıca su geçirmiyor olması da özellikle ahşap yüzeylerin korunmasına katkı sağlar.
İlk kat verniğin ahşaba iyi derecede sızabilmesi için uygun ve kaliteli bir tiner ile 2'ye 1 oranında yani %50 inceltilerek yüzeye eşit miktarda fırça ile sürülür ve kurumaya bırakılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri