6 litre 6000 milim yapar 6000/200 dediğimizde sonuç 8 litrelik su arıtma tankı 30 dakika da dolar. 8 litre 8000 ml yapar 8000/200 dediğimizde sonuç 8 litrelik su arıtma tankı 40 dakika da dolar. 12 litre 12000 ml yapar 12000/200 dediğimizde sonuç 12 litrelik su arıtma tankı 60 dakika da yani 1 saatte dolar.
Bir ton suyun yaklaşık olarak 1.000 litre olduğu düşünülürse, 1 tonluk su deposu, yaklaşık 1.000 litre su kapasitesine sahiptir.
Su deposu tonaj (m3) ve m2 hesapları şu şekilde yapılmaktadır. Ton (m3) : Su deposunun “En x Boy x Yükseklik (H)= ?” Örneğin; en 3m, boy 4m, yüksekliği 5m olan bir deponun ton (m3)'ü “3x4x5=60 tondur”.
Çatıda bulunan Su depoları şehir şebeke tesisatına bağlanmıştır, depoya su dolunca şamandıra suyu keser ve tesisat sisteminde bulunan çek valf suyun geri gitmesini basınç sayesinde engeller. ( Mevcut şebeke suyunda bulunan basınç) Sular kesildiği zaman Deponun Suyu Otomatik Olarak Kullanılır.
Eğer depo güneş alan, U.V. ışınlarına maruz kalan bir alana yerleştirilecekse muhakkak mavi renkli depolar tercih edilmelidir. Deponun dış renginin mavi olması güneş ışınlarının deponun içine girmesini büyük oranda engelleyecektir.
İlgili 35 soru bulundu
Kimyasal yoğunluğu 1gr/m³ ten fazla olan maddelerin veya sıvıların depolanmasında güçlendirilmiş ( hammadde miktarı artırılmış olup mukavemeti ve et kalınlığı aynı oranda artırılmış )depolar tercih edilmelidir. Deponun yosunlaşmasının gecikmesi yada önlenmesi için mavi renk depo tercih edilmesi önerilir.
Su Deposunun Rengi
Çünkü güneş ışınlarına karşı korunmasını sağlar. Yani açık alanda duracaksa koyu renkli su depolarının, kapalı alanda duracaksa beyaz su depolarının tercih edilmesi önem arz eder. Bu şekilde depo ve depo içerisinde yer alan su zararlı güneş ışınlarından daha az etkilenecektir.
Eğer su depoları yıllarca temizlenmezse diplerinde kir birikir ve duvarlar lekeli bir şekilde görünür. Her ne kadar su temiz görünse de biriken bu kirler mikroplar için bir üreme kaynağıdır. Bu nedenden dolayı su depolarının 6 ayda bir temizlenmesi gerekiyor.
Polietilen toprak altı su deposu kurulurken, çukurun iş makinası yardımıyla kazılıp, deponun konumlandırılacağı alan beton dökülerek düz bir zemin elde edilir.. Ardından bu zemine depo yerleştirilir. Ardından yer altı su deposu kenarlarında kalan boşluklar ince kum ile doldurulur.
1 metreküp (m3) kaç metrekare (m2)? 1 metreküp bir kenar uzunluğu 1 metre olan küpün hacmidir. m³ hacim birimi m² ise alan ölçüsü olduğu için birbirine çevrilemez.
Temizlik ve yemek için de günde en az 25 litre su harcanması gerekiyor. Dört kişilik bir ailenin günde ortalama 760 litre su tüketmesi gerektiğine dikkat çeken bu araştırmaya göre, konut başına düşen ortalama aylık su tüketimi de 23 metreküp oluyor.
Su deposundan yılda en az 2 (İki) defa su numuneleri alınarak bakteriyolojik ve kimyasal analizler yapılır. 4.8. Su deposu periyodik olarak yılda 1 (bir) kez boşaltılır, temizlenir ve dezenfekte edilir. Böylece suda bakteri oluşumu önlenir.
Deponun ana yapı maddesine dikkat edin.
Bu doğrultuda Polietilen adlı maddeden üretilen su depolarını tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Sağlıklı olmasıyla bilinen bu madde, deponuzun içine güneşin zararlı maddelerinin girmesini engelleyecek ve suyunuzun her daim sağlıklı kalmasını sağlayacaktır.
Depo zemininde bulunan çamur tarzı şeyler ilk olarak temizlenmelidir. Yüzde 10'luk çamaşır suyu ve su hazırlanarak elde edilen karışımla depo içi yıkanarak hastalık yapıcı mikroorganizmaları öldürmek amaçlanır. Karışım 20 dakika kalacak şekilde ayarlandıktan sonra su ile yıkanarak çamaşır suyu temizlenir.
Evet bu depolar çevre etkilerine maksimum dayanıklılığı gösterirler fakat siz bu depoları dışarıda bırakırsanız kullanım ömürleri azalacaktır ve dışarıda kalan depolar daha fazla soğuğa maruz kaldığı için içeriği daha hızlı donacaktır. Bu doğrultuda, deponuzu kış aylarında içeriye alabilirsiniz.
Güneş ışığından uzak, gölge bir alanda veya kapalı bir alanda depolama, yosun oluşumunu azaltabilir. Ayrıca 5 tonluk su deposu düzenli olarak temizlik yapmak da yosun oluşumunu önleyebilir. Bu nedenle, depoların düzenli olarak kontrol edilmesi ve temizlenmesi önemlidir.
Depo sularının klorlanması işlemi yapılmadan önce deponun mutlaka temizlenmesi ve klorlama işlemi yapılması gereklidir. Bunun için deponun içindeki kir, tortu vb katı maddeleri öncelikle temizlemeniz gereklidir. Daha sonra depoyu yarıya kadar doldurup klor oranı 5 ppm olacak şekilde klorlamak gereklidir.
5 tonluk Yatay Su Deposu (5.000 lt) Ürün Özelliklerimiz:
Tüm ürünlerimiz U.V.Işınlarına karşı dayanıklıdır.
Depoyu Temizleme
Öncelikle, deponun içini sıcak suyla durulayın ve varsa büyük parçaları çıkarın. Ardından, bulaşık deterjanı veya beyaz sirke eklediğiniz ılık suyla dolu bir kova hazırlayın. Bu karışımı deposuna dökün ve bir süre bekleyin.
Dış alana kurulumu yapılan plastik su depolarının dış yüzeyi güneş ışınlarını geçirmeyen folyo ile kaplanmalı ya da üzeri baraka tarzı bir yapıyla korunaklı hale getirilmelidir. Bunların hiç biri yapılamadığında su deposunun dış yüzeyi koyu renkte bir boya ile boyanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri