Türkiye'mizin milli içkisi rakı artık Almanya'da da bir çok noktada bulunmaktadır.
Damıtık alkollü içki olması yanında geleneksel Türk içkisi olma özelliğini 1930'lu yıllardan bu yana koruyan rakı, yurdumuzda üretilen damıtık alkollü içkilerin en önemlisidir.
KULÜP RAKISI (Mey İçki) 1939'dan beri üretiliyor. Yani Türkiye'nin en eski rakı markası. İlk piyasaya çıkarıldığında ünlü grafik sanatçısı İhap Hulusi'nin klasikleşen çizgisiyle hafızalara kazınmıştı.
Mey (şirket) - Vikipedi.
İlgili 39 soru bulundu
Rakı, Türkiye coğrafyasına özgü ve geleneksel bir içkidir. Rakının ilk kez nerede kimler tarafından üretildiği kesin olarak belgelerle belirlenememiştir. Ancak, rakının ilk kez Osmanlı topraklarında üretildiği neredeyse tüm dünya ülkelerince kabul edilmektedir.
Rakı yaklaşık 300 yıl kadar önce Irak'ta yapılmaya başlandığından Iraki olarak adlandırıldığı gibi, üzüm suyunun damıtılmasından elde edildiğinden ter anlamına gelen arak olarak da isimlendirilmiştir.
piyasada bulabileceginiz en yumuşak içimli rakılardan. biridir. Çoğu rakının aksine, Beylerbeyi Göbek rakısına.
12 günü aşan üretim süresiyle Yeni Rakı Uzun Demleme, Yeni Rakı'nın en saf hali, yumuşak içimiyle Türkiye'nin ilk kraft rakısıdır.
1 birim alkol, 2 birim su ideal tüketim şeklidir. Mesela 1 bardak rakı, 2 bardak su gibi. Su dışında, şalgam suyu, soda, ayran tüketmek de mümkündür. Ayrıca rakı yanında değil ama arasında, dinlenmek amaçlı çay ya da kahve de içilmektedir.
İslâm içkinin az faydasına karşı çok zararını ve onun vereceği faydanın başka şeylerle de elde edilebileceğini göz önüne alarak sarhoşluk veren içkileri ve aynı etkiyi fazlasıyla hâsıl eden uyuşturucu vb. nesneleri kullanmayı haram kılmış, yasaklamıştır.
Su katınca beyazlamayan sarımtrak renklidir ve genellikle erik ve üzümden yapılır.
Hadislerde de sarhoşluk veren bütün maddelerin içilmesi/alınması yasaklanmıştır. Nitekim Hz. Peygamber, “Sarhoşluk veren her içki haramdır” (Buhâri, Vudû, 71; Edeb, 80; Müslim, Eşribe, 7); “Çoğu sarhoşluk veren şeyin azı da haramdır” (Ebû Dâvud, Eşribe, 5: Tirmizî, Eşribe, 3) buyurmuştur.
Rakıyı en pahalı içen ülke 23.5 Euro ile İngiltere olurken, en ucuz rakı 8.1 Euro ile Irak'ta satılıyor.
70'lik rakı 19.90 Euro'ya satılırken, indirimle bazen 10 Euro, bazen 12 Euro'ya bulunuyor. Aynı marka rakının Türkiye satış fiyatı ise 525 TL. Bir Alman, asgari ücret maaşıyla 100 şişe rakı alabiliyor. Asgari ücretli bir Türk ise, ancak 17 şişe alıyor.
Sarper İçecek tarafından, Manisa Akhisar'da üretilen ve “Beyefendilerin Rakısı” olarak nitelendirilen Beylerbeyi Rakı'nın tanıtımı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Sarper İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Sarper, geçen yıl rakı sektörüne girme kararı aldıklarında hedefi oldukça yüksek tutarak, özel bir rakı ...
Beylerbeyi Rakı Teragold, %100 üzüm suma ile anason tohumlarının üçlü damıtılmasıyla elde edilen enfes bir rakıdır. Bu içki en yüksek kalitededir ve şeker eklenmeden yapılır.
Sadece yaş üzümden üretilen 1 litre rakı için yaklaşık 9 kg yaş üzüm kullanılır. Yaş/ kuru üzüm kullanımına ve tarımsal alkol içerip içermemesine göre bu miktar değişmektedir.
Tüketicilerin bandrolu olmayan, açık, ucuz alkol ve rakıları satın almamaları çok önemlidir. Çünkü sahte alkol üreticileri etil alkol yerine ucuzluğu nedeni ile metil alkol kullanmaktadırlar. Sahte rakı ve votkadaki metil alkol gözleri kör eder ve insanın kısa sürede ölümüne neden olur.
Rakının sahte olup olmadığını anlamak için bir bardak rakının içine bir miktar yemek sodası konulur. İşlem sonrasında rakının rengi süt rengine yakın bir renk mi oluyor yoksa rakının rengi bulanık bir hal mi alıyor gözlemlenir. Eğer rakı bulanıklaşıyor ise o rakıdan şüphelenmeli ve tüketilmemelidir.
Rakının; - Üretiminde ikinci kez distilasyona alınan toplam alkolün en az % 65'i suma olmalıdır. - Hazırlanmasında rafine beyaz şeker kullanılmalı, şeker miktarı ürün litresinde en fazla 10 gram olmalıdır. - Uçucu madde içeriği, hacmen %100 alkolün hektolitresinde 100 grama eşit veya daha fazla olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri