Polietilen hammadde ile üretim yapıldığından deponun dış katmanı plastik malzemeden oluşuyor. Bu nedenle depolar kapalı bir alanda kalacaksa beyaz renk tercih edilmelidir. Eğer depo güneş alan, U.V. ışınlarına maruz kalan bir alana yerleştirilecekse muhakkak mavi renkli depolar tercih edilmelidir.
Su Deposunun Rengi
Çünkü güneş ışınlarına karşı korunmasını sağlar. Yani açık alanda duracaksa koyu renkli su depolarının, kapalı alanda duracaksa beyaz su depolarının tercih edilmesi önem arz eder. Bu şekilde depo ve depo içerisinde yer alan su zararlı güneş ışınlarından daha az etkilenecektir.
Bunun yanı sıra mavi renklerdeki su depoları, güneş ışınlarının depo içine ulaşmasını engellediği için yine depo seçimlerinizde öne çıkacak seçenekler arasında yer alabilir. Bilindiği üzere su depoları ağırlıklı olarak beyaz, yeşil ve mavi renklerde üretilmektedir.
Su deposu modelleri üretim şekline göre de adlandırılır. Yatay dikdörtgen, dik silindirik, yatay silindirik su depoları çeşitleri gibi. Polyester, polietilen ve paslanmaz ürünlerin tamamında dikdörtgen ve silindirik depolama tankı çeşitleri üretilmektedir.
İlgili 44 soru bulundu
En sağlıklı su deposu, malzemesine bağlı olarak farklılık gösterir. Ancak genel olarak, içme suyu depolamak için en sağlıklı seçenek paslanmaz çelik veya gıda sınıfı polietilendirilmiş çelik depolardır.
Bina su deposu nasıl olmalı? Metalden yapılmış depolar öncelikle sağlığa zararlı olmayan maddelerden oluşmalıdır ve iç yalıtımı suda çözünemeyecek özellikte olmalıdır. Su deposu temizliği için metal su depolarında dikkat edilmesi gereken tuz ruhu gibi asitli temizlik ürünleri kesinlikle kullanılmamalıdır.
İçindeki suyun kışın donmasını ve yazın ısınmasını önlemek için izole edilmelidir. Tabana çöken tortuların tesisata akmaması için çıkış borusu ağzı depo tabanından 10 cm yüksekte olmalıdır. Depolar önceleri çatı arasına konularak üstten dağıtmalı tesisatlar yapılırdı.
Polietilen toprak altı su deposu kurulurken, çukurun iş makinası yardımıyla kazılıp, deponun konumlandırılacağı alan beton dökülerek düz bir zemin elde edilir.. Ardından bu zemine depo yerleştirilir. Ardından yer altı su deposu kenarlarında kalan boşluklar ince kum ile doldurulur.
Bu depolar duştan ve mutfaktan gelen atık suların depolanarak Karavanlar uzaklaştırılmasını sağlar. Gri su deposunun bulunmadığı karavanlarda atık sular için siyah su tankı bulunur. Her iki atık su deposu bulunan karavanlarda siyah su tankı sadece tuvaletten gelen atıksu için kullanılır.
Özellikle içme suyu deposu boyanmasında solventsiz epoksi boyalar tercih edilmelidir. Solventsiz boyanın en önemli özelliği, su ile karşılaştığında suda çözünebilen ve insan sağlığı için çok zararlı olan solventin bulunmamasıdır.
Güneş Işığı ve Hava Dolaşımı
Yosunlar, özellikle gölgeli ve durgun su ortamlarında gelişme eğilimindedirler. Bu nedenle, depolarınızı güneş ışığına daha fazla maruz bırakarak ve suyun yüzeyinde hava dolaşımını sağlayarak yosun oluşumunu engelleyebilirsiniz.
Bir yağmur damlası tamamen şeffaf görünür. Ancak kalın bir buz tabakasına baktığımızda mavi tonlarda olduğunu fark ederiz. Su kütlesinin derinliği arttıkça mavi renk belirginleşir.
Saf su renksizdir. Fakat derin suda ışık deniz tabanından ansımadığı için koyu mavi bir renk alır. Bunun ardında temel fizik nedenleri vardır. İnsan gözü 380-700 nanometre arası dalga boyundaki elektromanyetik ışınımı algılayabiliyor.
En dar alanlardan en geniş depolara kadar her yere uyumlu modelleri ile likit ürünlerin depolanmasında etkili bir çözüm olan krom depo seçeneği, dayanıklılığı ve sağlıklı olması ile tercih edilen bir depo şeklidir.
Depo Temizlenmezse Ne Olur? 1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir. Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur. 2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
Su deposu temizleme hizmeti mutlaka yaptırılması gereken, sağlıklı bir tüketim ve yaşam için zorunlu bir hizmettir.
Deponun kurulacağı ve kullanılacağı zemin düzgün ve sert olmalıdır. İleride komple veya bölgesel çöküntüler meydana gelmemelidir. Deponun kurulacağı ve kullanılacağı zemin, depoyu zedeleyebilecek taş, metal çapak, saplama ucu vs. kesici ve delici materyallerden temizlenmiş olmalıdır.
Plastik Su depoları güneş ve güneş ışınlarından etkilenip suda yosunlaşma yaptığından dolayı bulunduğu konum su deposunu korumakta oldukça önemlidir. Olabildiğince güneş ışığı almayan bölgelerde konumlandırılmalıdır. Eğer açık havada mecburen güneşe maruz kalıyorsa kesinlikle mavi su depoları tercih edilmelidir.
Su deposu en yakın su akıtma yerinden en az 5 m yukarıda olmalıdır. Su akıtma yeri depoya yakın olursa su basıncı yetersiz olur. Depolar çatı katına veya hidroforlu ya da pompalı sistemlerde bodrum katına konur. Çatı katına konulduğunda statik hesaplar dikkate alınmalı ve depo bina için aşırı yük teşkil etmemelidir.
Su kulesinin amacı, dağıtım boru şebekesinde suyu basınçlı tutmak için zemin seviyesinden yüksekte su bulundurmaktır. Su kuleleri, su talebindeki değişimin etkisini azaltarak bir balans tankı olarak kullanılabilir. Depodaki su seviyesi, pik debi talepleri sırasında azalır ve tüketici talebi azaldığında depo dolar.
Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 36. maddesi Su depoları ile ilgilidir. Bu maddeye göre başta konutlar olmak üzere tüm yapılarda Su Deposu zorunludur.
Temizleme karışımı için sıcak su ve deterjan yeterlidir. Aşındırıcı sıvılar kullanmamanız gerekir. Deponun için ovulması; depo içinin tam temizliğinin sağlanması için temizleme karışımı döktükten sonra fırça veya sünger yardımıyla ovulur. Çelik kıllı fırça kullanımı su deposunun yüzeyine zarar verir.
4 kişilik bir ailede bu rakam yaklaşık 48 tondur. Daha kısa duş alın. 5 dakikalık bir duş sırasında ortalama 60 litre su harcanır. 4 kişilik bir ailenin her bir ferdi duş süresini 1 dakika azaltırsa yaklaşık 18 ton suyu kurtarır. Muslukları kontrol edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri