Fatura bedeli ödenmediği takdirde fatura bedelini ödemeyen kişi veya şirkete karşı icra takibi başlatılabilir. Fatura ilamsız icra takibine konu olabilir.
İki dönem su fatura bedelini belirtilen tarihlerde ödemeyen abonelerin suyu kesilir ayrıca açma kesme ücreti tahsil edilir.
Gecikmiş dönem fatura borçlarınızı ödemediğiniz takdirde suyunuz kapatılacaktır. Suyu kapatılan aboneler borçları ile birlikte su açma bedelini de ödemek zorundadırlar. Geçmiş dönem fatura borçlarınızı tüm TİSKİ Şubeleri, tiski.gov.tr, bankalar ve PTT online veznelerinden ödeyebilirsiniz.
Su borcunu süresi içinde ödemeyen abonelerin suyu kesilir, borcu ödedikten sonra kapama ve açma ücreti alınarak açılır.
Son ödeme tarihinden sonra 5 gün içerisinde ödenmezse kesinti yapılır. Bu tabii ki hizmetten hizmete göre değişmektedir ama genellikle 5 gün süre verilmektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Abone İşleri Dairesi büroları veya Alo185'i arayıp bilgi verilir. Borcunu ödeyen abonelerin ilgili adreste,saha ekipleri tarafından sayacı tesisata mühürleme işlemi yapılır.Abone suyu kullanıma açılır.
Sözleşmeli bir hattın borçlarını 3 ay ödemediğin zaman, hattın sözleşmesi iptal olur. Geriye kalan tüm borçlar 4. aya yansır. 4. ayın sonunda icralık olabilirsin. Sözleşmeli bir hattın borçlarını 3 ay ödemediğin zaman, hattın sözleşmesi iptal olur.
Borçtan Dolayı Kesilen Su, Borç Ödemesi Yapıldıktan Ne Kadar Süre Sonra Açılır? Borç ödendiği veya taksitlendirme yapıldığı takdirde aynı gün içinde su kullanıma açılır.
-www.turkiye.gov.tr adresini tıklayarak, T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet sistemine giriş yapın. - Ardından arama çubuğuna "İSKİ borç ödeme" yazın. - Karşınıza çıkacak sayfada ödenmemiş fatura bilginizi ve ne kadar borcunuz olduğunu göreceksiniz.
Herhangi bir abonelik merkezine gittiğinizde Şayet eski kiracının borcu ödemiş olduğu depozit miktarını geçmiyorsa zaten sorun olmuyor.. Borcu depozitodan düşüp temiz olarak aboneliği kendi üzerinize alabiliyorsunuz. Şayet borç depozitodan yüksek ise Müşteri temsilcisi sizden eski kiracının kalan borcunu isteyebilir.
Su faturası ödemelerine ilişkin gecikmelerde hizmet kesintisi için tüketiciye tanınan süre 3 aydır. 3 aylık fatura gecikmesinin neticesinde 10 gün içinde suyunuz kesilir. Suyunuz kesildikten sonra 2 ay içinde tüm borcunuzu ödememeniz durumunda hakkınızda yasal işlem başlatılabilir.
Peşin ödemelerde yüzde 90 oranında gecikme zammı indiriminden yararlanabilir ya da borcunuzu 48 ay taksitlendirebilirsiniz. Yapılandırma için www.iski.istanbul adresini ziyaret edebilir ya da size en yakın İSKİ şube müdürlüğüne müracaat edebilirsiniz. Son başvuru tarihi ise 31 Mayıs 2023."
Su faturasını ödemek için gerekli olan abone numarası bu faturaların hemen üzerinde yer almaktadır. Faturanın en üst bölümünde faturaya dair detaylı bilgiler mevcuttur. Bu bölümde abone numarası diye yazan bir alan bulunur. Bu alan üzerinden abone numarasına kolay bir şekilde ulaşabilmemiz mümkündür.
2023 yılında su aboneliği için başvuru yapma bedeli 495 TL şeklinde belirlenmiştir. 2023 Temmuz ayı itibari ile ev su aboneliği için 495 TL iş yeri aboneli için 1.296,90 TL ödenmesi gerekmektedir. 2023 elektrik su ve doğalgaz abonelik ücretleri şehirden şehre değişmemekte olup her belediye için aynıdır.
Sayacınızda tüketim bulunmadığı için fatura tutarı "0 TL" olarak görünmektedir. İlgili dönemde elektrik tüketimi gerçekleşmiş ve faturaya yansımamış ise; incelenmesi için size en yakın hizmet noktamıza başvurarak veya 444 4 372.
10.05.2023 Tarihli Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararına istinaden; 6 Şubat 2023 tarihinden, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tüketilen su bedeli ton başına ÇTV (Çevre Temizlik Vergisi) hariç, 1 kuruş olarak belirlenmiştir.
"Birçok tüketici, çok yüksek meblağlarda olmayan elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet, uydu tv gibi borçları yüzünden icralık olabiliyor. Tüketici Kanunu, 3 bin 480 liraya kadar olan uyuşmazlıklarda tüketici hakem heyetlerine başvurulmasını zorunlu kılıyor.
“Söz konusu kanunun ilgili maddeleri gereğince borcu bulunan abonelerimizin borçlarını yeniden yapılandırması hususunda imkân sağlanmıştır. Buna göre, müracaat edilmesi halinde, 31 Aralık 2022 tarihi (bu tarih dâhil) öncesi su ve atık su borçları yeniden yapılandırılacaktır.
Yeni mülk sahibi, apartmanın eski gider borcunu ödemekle mükellef değildir. Ev satın alındıktan sonra kat maliklerinden beklenen giderlerden ise sorumludur. Apartman yönetimi, bu konuda ödenmeyen aidat ya da ortak giderler ile ilgili icra takibi başlatabilir.
31 Aralık 2022 öncesinde su faturası borcu olup gecikme faizi ve cezaları biriken ve bu yeni fırsattan yararlanmak isteyen abonelerin, 31 ekim 2023'e kadar DİSKİ'ye müracaat etmeleri gerekiyor. DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, hedeflerinin tüm borçluları, borç yükünden en kolay şekilde kurtarmak olduğunu söyledi.
TCK'nin 184. maddesine göre, kaçak su kullananlar 2 yıl ile 5 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmaktadır.
Kiracı olarak bir eve taşındığınızda da kendi adınıza su aboneliği açtırmanız gerekir. Kiracı olarak yapılabilecek iki farklı başvuru vardır. Eğer ilk kez abonelik alıyorsanız yeni abonelik, daha önce aboneliğiniz varsa ve taşındıysanız devir işlemi için başvurmalısınız.
Banka 90 gün içerisinde borcun ödenmesini talep eder. Bu süre içerisinde borç ödenmezse haciz başlatılır. Haciz kişi belirli bir sigorta kurumuna ya da belirli bir maaşı alıyorsa ilk olarak maaşına haciz gelir.
30 gün içerisinde borcunuzu ödeyerek kapanan hattınızı aktif hale getirebilirsiniz. Bu süreden sonra da faturanızı 3 ay boyunca ödemezseniz borcunuz için yasal takip başlatılır.
TTK m.1530/5 uyarınca ödeme süresi, faturanın veya eş değer ödeme talebinin veya mal veya hizmetin alındığı veya mal veya hizmetin gözden geçirme ve kabul usulünün tamamlandığı tarihten itibaren en fazla altmış gün olarak kararlaştırılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri