Sıvı membran, boya şeklinde sürülerek uygulanır. Uygulandığı bölgede su izolasyonu sağlar. Uzun ömürlü olan ve kolay yıpranmayan sıvı membranlar tamamen su geçirmez özelliktedir. Sıvı membranlar çatı ve teraslarda kullanımının yanı sıra iç cephelerde de kolaylıkla uygulanarak su yalıtımı sağlanır.
Uygulandığı zeminin nem tutmasını ve neme bağlı olarak küf oluşumunu engellemektedir. Uygulaması bir hayli kolay olan ısı yalıtım boyası işçilik maliyetlerinizin azalmasına da yardımcı olacaktır. Ayrıca uygulandığı alanın kat sayısına bağlı olmak üzere %40 oranlarında enerji tasarrufu sağladığı kanıtlanmıştır.
Karplus İzolasyon su yalıtım boyası kesinlikle su geçirmez. Uygulaması çok basit olup yarı akışkan özelliği vardır. Bu yüzden çok zor yüzeyleri bile kolayca kaplayabilir. Elastiktir.
Fırça, rulo veya püskürtme gibi farklı uygulama yöntemleriyle kullanılabilirler. Bunun yanı sıra, su bazlı boyaların yüzeye iyi yapışma özelliği ve dayanıklılığı sayesinde uzun ömürlü bir boya kaplaması elde edilir.
Astar kat uygulamasından sonra baca diplerine, yatay düşey birleşim yerlerine, çatlaklara veya ileride muhtemelen çatlayabilecek yerlere su ile inceltilmeden fırça veya rulo ile bir kat serit halinde uygulanmalıdır.Üzerine iki kat inceltilmeden sürülerek uygulama bitirilir.
İlgili 24 soru bulundu
Kristalize etki oluşturan beton katkı malzemeleri, beton içerisindeki kılcal çatlaklarda su ve nem ile reaksiyona girerek kristal bir ağ oluşturur. Bu ağ, betonu su geçirmez yapar. Bu malzeme su ile her temas ettiğinde kristalize etki göstererek performansını artırmaktadır.
Duvar su yalıtımı; dış cephe yalıtım sistemi ve mantolama yöntemi olmak üzere iki farklı şekilde yapılabilir. Dış cephe yalıtım sisteminde duvarların dış bölgesine yalıtım malzemesi uygulanır ve suyun duvara ulaşması önlenmiş olur. Diğer yöntemde ise duvarların içine yalıtım malzemeleri yerleştirilir.
Kokuya karşı da hassas olan ve hemen kurumasını isteyen kişiler için su bazlı boya tercih edilebilir. 2 veya 4 saat su bazlı boya için beklenebilir. Solvent içeren veya yağlı boyalar için ise bekleme süresi 8 saat civarındadır. Daha mükemmel sonuç alman için 12 saat beklemen daha doğru olacaktır.
Boyalar genellikle hacimce inceltilir. Örneğin 15 litrelik su bazlı bir boyanın 10% oranında inceltilmesi öneriliyorsa, 1.5 litre su kullanılmalıdır. Şayet boya ambalajı üzerinde hem kilogram hem litre bilgisi var ise, inceltmenin litre üzerinden hesaplanması doğru olacaktır.
Boyaya su katma
Ama Genel olarak su bazlı boyalarda boyayı su ile inceltme de önerilen ölçek; 2.5 litreye 500 ml (Yarım litre) su katılması önerilir. Bu durumda boyayı iyice karıştırınız.
Akrilik kopolimer emülsiyon esaslı, mat görünümlü, ses yalıtımı sağlayan, yüksek performanslı iç cephe boyasıdır. yüzeylerinde güvenle kullanabileceğiniz, ideal bir boyadır.
Nedir bu su bazlı boya? Su bazlı boyanın yapısında dolgu, suda çözünen bağlayıcı ve mikroskobik plastik parçacıklar vardır. İçerisinde buluna suda çözünen bağlayıcılar sayesinde suda çok kolay çözülür. Kuruduğunda ise suya karşı oldukça dayanıklı bir hal alır.
Binalarda kullanılan su yalıtımı, suyun yüzeylerden geçmesine engel olarak temelin, çatının, duvarın ve diğer binanızda kullanılan yapı malzemelerinin üzerinde bir set oluşturur. Yalıtım boyası sayesinde yapınızın yüzeyleri suya dayanıklı olarak daha güçlü hale gelir ya da tamamen su geçirmez binalara dönüşür.
Suyu Anında Donduran Şok Tozu Kullanıma hazır, suyu anında donduran şok priz çimentosudur. Su ile temas ettiğinde yaklaşık kırk saniyede prizini alarak suyu keser. ISONEM M 36 aktif su akıntılarında ve yüzey sularının kurutulmasında kullanılır.
Evet, mümkün. Burada dikkat etmen gereken, boya ile ısı yalıtımı, ısı mantolama malzemelerinin performansını karıştırmamaktır. Bunun anlamı, boya ile ısı yalıtımını, ısı iletkenlik özelliği belli bir kalınlıkta olan malzemelerin performansı ile ölçmemek.
Bu boyalar strafor değildir. Farklı kimyasal bileşenlerden oluşmakla birlikte seramik maddenin yalıtkanları kullanılmaktadır. Uygulandığı alanda gözle görülmeyecek kadar küçük tanecikler bırakır ve bunlar da ısı geçişini engeller. Aynı zamanda yaşam alanlarında ısınma masraflarından da kar etmenize yardımcı olur.
Su bazlı boyalar suda çözünür, ancak kuruduktan sonra suya dayanıklı hale gelir. Bağlayıcı olarak, akrilik, vinil, PVA veya alkid gibi farklı malzeme türleri kullanılır.
Artan boyalar boyanın cinsine göre; kabın içindeki boyanın havayla temasını tamamen kesecek şekilde, su bazlı ise su, solvent bazlı ise solvent eklenerek saklanmalıdır. Ancak bu şekilde açılmış boyaların birkaç ay içerisinde kullanılması uygun olacaktır. Su veya tiner katılmamış bir boyanın raf ömrü ise 3 yıldır.
Taze ve henüz kurumamış su bazlı boyanın lekesiyle karşılaştığınızda, fazla boyayı hızlıca emmek gerekir. Ardından ılık su ve sabun kullanarak nazikçe silip lekeyi çıkarabilirsiniz.
Boya alttaki katmana tutunamadığında soyulacaktır. Örneğin, parlak, sert, kaygan yüzeylerin boyanması normalde soyulmuş boyayla sonuçlanır. Kaygan yüzeyler, boyanın tutunması için gereken küçük tepelere ve çukurlara sahip değildir. Bir yüzeyin nemli bir ortamda boyanması boyanın da soyulmasına neden olacaktır.
Su bazlı boyalar, solvent bazlı alternatiflerine kıyasla daha hızlı kurur. Kuruma süresi genellikle 4 ila 6 saattir, yani aynı gün içinde ikinci katı uygulayabilir ve aynı gün içinde kötü görünümden iyi görünüme geçiş yapabilirsiniz.
Zemine yağlı boya uygulaması yapılacaksa, yağlı boya öncesi astar uygulaması mecburi bir işlem değildir. Yağlı boyadan su bazlı boyaya geçişlerde ise, astar uygulama mutlaka yapılmalı.
Su yalıtımı için en iyi yöntem, sürme esaslı su yalıtım malzemeleridir. Bu malzemeler, fırça veya rulo ile uygulanan tecrit yalıtım malzemeleridir. Sürme olarak uygulanan su yalıtım malzemeleri, ek yeri oluşturmadan betonarme yüzeyde tek parça olarak kalıp, bütün beton yüzeyini kaplamaktadır.
Rutubet alan bölgeler kazınarak duvar yüzeyi iyice temizlenmelidir. Sıva takviyesi yapılmalı ve rutubet önleyici, su tutucu malzemeler yüzeye uygulanmalıdır. Son işlem olarak boya yapımına geçilmelidir.
Sıvı Plastik İzolasyon Kaplamaları
En iyi su yalıtım malzemesi hangisidir denildiğinde ilk akla gelen geleneksel yalıtım malzemelerine alternatif olması ve uygulamasının kolay olması ile tercih sebebi olan PERMODUR olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri