Suyun kimyasal formülü H2O'dur. Bunun anlamı bir su molekülünün iki hidrojen ve bir oksijen atomundan oluştuğudur. İyonik olarak da, (H+) bir hidrojen iyonuna bağlanmış, (OH-) hidroksit iyonu; yani HOH şeklinde tanımlanabilir.
Anorganik Kimya: Organik olmayan bileşiklerin özelliklerini ve kimyasal davranışlarını incelemektedir. Mineraller, su,tuzlar, metaller, büyük oranda asitler ki organik olan asitlerde var, bazlar ametaller. Fizikokimya; Kimyasala sistemlerde fiziksel özellikleri ve enerji-iş dönüşümlerini incelemektedir.
Su molekülünde 2 adet hidrojen ve 1 adet oksijen bulunmaktadır ve bunlar sanki bir üçgen meydana getiri gibi birleşmişler ve aralarında 104,5°' lik bir açı oluşturmuşlardır. İki hidrojen ve bir oksijen atomundan oluşan su molekülü, bütün oksitlerin ve belki de bütün bileşiklerin en önemlisidir.
Su, kohezyon kuvvetine (aynı cins moleküllerin arasındaki çekim kuvveti) sahipsiz, renksiz, kokusuz ve tatsız sıvı bileşiktir. Kimyasal formülü (H2O) olup, 2 hidrojen ve 1 oksijen atomundan oluşur.
İlgili 26 soru bulundu
İnorganik kimya veya anorganik kimya; organik olmayan, yani karbon-hidrojen bağı içermeyen bileşiklerin özelliklerini ve kimyasal davranışlarını inceleyen kimya dalı. Anorganik ve organik kimyayı birleştiren organometalik bileşikler, organometalik kimya adında başka bir dalı oluşturur.
Organik kimya, karbon temelli bileşiklerin yapılarını, özelliklerini, tepkimelerini ve sentez yollarını inceleyen kimya dalıdır. Karbon (C) ve hidrojen (H) içeren bileşiklerdir.
Doğada su katı, sıvı ve gaz hâllerinde görülür. Kimyasal formülü (H2O) 2 hidrojen ve 1 oksijen atomundan meydana gelir. H+ iyonu içeren bir madde ile (ör. asit) ve OH- iyonu içeren maddenin (ör: baz) verdiği nötralleşme tepkimesi ile oluşur.
Hidrojen (H2) Gazı Nedir? Hidrojen, yeryüzündeki en hafif ve en çok bulunan patlayıcı gazdır. Hidrojen; sembolü H, atom numarası 1 olan kimyasal bir elementtir. Standart sıcaklık ve basınç altında renksiz, kokusuz, metalik olmayan, tatsız, oldukça yanıcı ve H2 olarak bulunan bir diatomik gazdır.
H2o suyun kimyasal formülüdür. Kimyada iyon ve elementler birlikte yazılırken önce elementin sembolü sonra sayısı yazılır. Bu formüle göre su iki hidrojen ve bir oksijenden oluşmuştur.
Su, H2O molekül yapısında bir inorganik maddedir. Su molekülü, merkezinde bir oksijen atomu, iki köşesinde birer hidrojen atomu, diğer iki köşesinde ortaklanmamış elektron çiftleri bulunan bir düzgün olmayan dörtyüzlü şeklindedir. H O H bağ açısı 104,5o'dir.
Diğer bir deyişle, su molekülündeki atomları bir arada tutan bağlar polar kovalent bağlar olup, molekülde oksijenin bulunduğu bölge kısmi eksi, hidrojenler ise kısmi artı yük taşırlar. Şekil olarak V harfine benzeyen su molekülü polar bir moleküldür.
Suyun, kimyasal formülü H2O'dur. Bunun anlamı bir su molekülünün iki hidrojen ve bir oksijen atomundan oluştuğudur.
Câbir bin Hayyan (ö. 815) bazıları tarafından "kimyanın babası" olarak kabul edilir.
Polimer kimyası, polimerlerin ve makromoleküllerin kimyasal sentezine, yapısına ve kimyasal ve fiziksel özelliklerine odaklanan bir kimya alt disiplinidir.
Fiziksel kimya, organik ya da inorganik, yalın ya da karışım halindeki kimyasal sistemleri fizik yasaları yöntemleriyle inceleyen bilim dalı.
Su Buharı (H2O)
Her sıcaklıkta buharlaşabilen suyun gaz haline su buharı denmektedir.
H2O bileşiğinin asit mi yoksa baz mı olduğu merak konusu olmaktadır. Bu maddenin ismi dihidrojen monoksit şeklindedir. Genellikle su ismi ile bilinmektedir. Bu madde nötr özellik göstermektedir.
Bileşik Birden fazla elementin belirli oranlarda kimyasal yollarla bir araya gelerek, kendi özelliklerini kaybedip oluşturdukları yeni özellikteki saf maddeye bileşik denir. Örneğin; İki hidrojen (H) uyla, bir oksijen (O) u birleşerek hidrojen ve oksijenden tamamen farklı olan su (H2O) bileşiğini oluşturur.
Su, H2O molekül yapısında bir inorganik maddedir.
Suyun kimyasal formülü H2O'dur. Bunun anlamı bir su molekülünün iki hidrojen ve bir oksijen atomundan oluştuğudur. İyonik olarak da, (H+) bir hidrojen iyonuna bağlanmış, (OH-) hidroksit iyonu; yani HOH şeklinde tanımlanabilir. Suyun molekül yapısı düzgün dörtyüzlü şeklindedir.
Bu bağlamda suyun saf bir madde olduğunu dile getirmek mümkün. Sadece su değil su ile beraber ayrıca birçok farklı doğal madde de yine saf olarak öne çıkar. Bunlar içerisinde demir, bakır, şeker ve tuz da gelir. Yapıları ile beraber su başta olmak üzere yazılan tüm bu maddeler bütünüyle saftır.
Kimyasal bileşikler, inorganik ve organik bileşikler olmak üzere ikiye ayrılırlar. İnorganik bileşiklerin en önemlileri; su, asitler, bazlar ve tuzlardır. Organik bileşikler ise; karbonhidratlar, yağlar, proteinler ve nukleik asitlerdir.
İnorganik, organik olmayan anlamına gelir. Biyolojide su, mineral, asit, baz, tuzlar gibi canlıların yapısında bulunan ancak canlı olmayan veya bir canlı tarafından üretilmemiş bileşiklerdir. Kimyada inorganik bileşikler, sıklıkla karbon taşımayan moleküllerdir.
Zaman içinde organik teriminin kapsamı giderek genişledi ve şu an organik kimya dediğimiz alan, bazı istisnai durumlar olmakla beraber genel olarak “karbon bileşiklerinin kimyası” olarak tanımlanıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri