Su kuyularının kullanım ömrü ve garanti süresi göre değişebilmektedir. Bu sebeplere bağlı olarak standart bir su kuyusunun ömrü ortalama 3 ilâ 10 yıl arasında değişmektedir. Su kuyusu çalışmalarında garanti süresi 2 yıldır.
Bir su kuyusu bedeli ne kadar? 3.000 Euro'ya normal standartlarda bir su kuyusu açtırabilirsiniz. Normal su kuyularından yaklaşık 400 kişi faydalanır.
Teknik özellikleri ve uzun ömürlü olması dolayısıyla kuyu ve çeşmelerimizin fiyatları her projeye göre farklılık göstermekte olup 20 ile 150 bin dolar arasında değişmektedir. Manuel su kuyuları yüzeye yakın sulardan beslendiği için ömürleri pek uzun olmuyor.
Dilerseniz tek başınıza su kuyusu açtırabilir(Kuyu. ismini siz belirleyebilirsiniz) dilerseniz de 100₺ ve. üzeri bağış yaparak hayra ortak olabilirsiniz.
Afrika'da Bireysel Su Kuyusu Açtırmak - Çeşme Bedeli 2999€ !
İlgili 25 soru bulundu
Bu kapsamda su kuyusu açtırmak, insanın hayatı boyunca yapılan hayırlı bir ameli, ölümden sonra dahi sevap olarak devam ettirebilme imkanı sunmaktadır.
Zekât ve fıtır sadakasının, tüzel kişilere, binalara, camilere veya kuyu gibi yapılara verilmesi durumunda temlik gerçekleşmiş olmaz. Bu bilgilere göre, su kuyusu açılması için bir hayır kurumuna bağışta bulunmak zekât yerine geçmez. Bu tür faaliyetler zekât dışındaki hayır ve hasenattan karşılanır.
Kuyuları hangi ülkelerde açıyorsunuz? Gelişmiş ülkeler haricindeki tüm ülkeler ile Afet ve acil durumla karşılaşılan ülkelerde su kuyusu ve vakıf çeşmesi açmayı hedeflemekteyiz. Şu an için ihtiyacın en üst düzeyde olduğu Afrika'da faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.
Su kuyularımız basma tulumba şeklinde değil su tesisi şeklinde açılmaktadır. Yükseltilmiş su deposu, solar sistem veya elektrikli su pompası, arıtma, çoklu musluklar vb özelliklere sahip, yüksek nitelikli ve uzun ömürlü su kuyuları açmaktayız.
Kuyu ruhsatları DSİ'nin ilgili bölge müdürlüklerine kayıtlı firmalar tarafından alınmaktadır.
Afrika ve Asya gibi topraklarda insanların temiz su kullanabilmeleri için ihtiyaç duydukları su kuyuları dernekler aracılığıyla açtırılabilir. Dernekler insanların yaptıkları bağışları kabul ederek belirledikleri bölgelerde su kuyularını açarak bölge halkının kullanımına sunarlar.
Derinliği en az 10 metre olan su sondaj kuyularını açabilmek için Devlet Su İşleri tarafından onaylanmış Yeraltı suyu kullanma belgesi ya da yeraltı suyu arama belgesi alması gerekir. Bu belgelere kuyu ruhsatı denir. 10 metreden daha sığ kuyular için böyle bir ruhsata ihtiyaç yoktur.
Derinliği ve çapı her ne kadar olursa olsun, ruhsat alınmadan kuyu açmak yasaktır. Derinliği 10 MT.'den küçük kuyular, sığ ya da keson kuyu olarak adlandırıldığından bu kuyuları açmak ve işletmek için de artık keson kuyu ruhsatı alınmaktadır.
Bu çalışmayla dünya genelindeki yaklaşık 2,5 milyon kişinin temiz suya ulaşabilmesini sağladık. Şubat 2016'dan itibaren yürürlüğe aldığımız “ortak fiyat” sisteminde bir su kuyusunun inşa bedelini 4.500 Dolar olarak belirlemiştik. O tarihten bugüne “ortak fiyat” sistemiyle 20 ülkede 2 binden fazla su kuyusu açtık.
Su kuyusu açtırmak sadaka mı? Ya da su kuyusu açtırmak zekat olur mu? Soruları kapsamında da olumlu yanıt almamız mümkündür. Kişinin yapacağı her su kuyusu yardımı; zekat, sadaka ya da sadaka-i cariye olarak sayılabilmektedir.
Yine; su kuyusu açtırmak, çeşme yaptırmak mümin kişiye öldükten sonra da sevap kazandırmaya devam edeceğini buyurmuştur.
Sondaj Kuyu Kum Temizleme
Mevcut su kuyunuzdaki pompanız sökülür, su kuyusunun tabanına güvenli bir mesafe bırakılarak kolon boruları indirilir. Nargile sistemi ile su kuyusunun içerisinde basınçlı hava verilerek kuyu dibinde biriken kum kuyudan çıkıp temiz su gelinceye kadar devam edilerek kuyu temizliği bitirilir.
Yıkılma, göçme ve dolgunun başlıca nedenleri olarak dolaşım bozukluğu, dolaşım yetersizliği,çamurun uygun olmayışı, formasyon özelliği ve arızalar gösterilebilir. Yıkılma ve göçmelerin önüne geçmek için sondaj dizisinin kuyudan çekilmesi, çamurun iyileştirilmesi, geçici borulama ve çimentolama gibi önlemler alınabilir.
Su kuyusu bağışının yapılması ile su kuyusunun açılacağı yerlerin belirlenmesi sağlanır. Su kuyusu yeri belirlendiğinde kuyu açmakta görevli kişiler aracılığıyla kuyu açma çalışmaları yapılır. Kuyunun açılması tamamlandığında bağış sahibi olarak sizlere video gönderilir.
Hayır kurumları da hayra vesile olmanın ecrini alır. Hayır kurumlarının açtırdığı kuyular, yaptırdığı müesseseler, hayırları ulaştırmak için aldığı arabalar, insanları tedavi için kurduğu müesseseler sadaka-i cariye çerçevesi içindedir.
Kuyulara verilen ruhsatlarda belli bir düzenleme yapıldı ancak hali hazırda kapatılmayan ve kullanıma devam eden çok sayıda kuyu var ve birçok insan da su içmek için bu kuyuları tercih ediyor. Kuyu suyu içilir mi diye soracak olursanız uzmanlar bu sorunuzun yanıtını hayır olarak veriyor.
Kuyular, doğal etmenler ya da mekanik sorunlar nedeniyle verimliliğini kaybedebilmektedir. Ancak gerekli müdahaleler ile teknik problemlerin giderilmesi mümkün olmaktadır. Kuyu suyu kuruması durumunda ise düzenli su kesintilerin yapılması ve yeniden su birikmesinin sağlanması gerekecektir.
Arzu edilirse bu promosyonlar, sevap beklenmeden, fakirlere yada kamu yararına olan hayır kurumlarına verilebilir. Bu hayır kurumlarına kuran kursu, medrese ve cami dernekleri veya su kuyusu açan yardım kuruluşları da dahildir.
Çad, Etiyopya, Gine, Burkina Faso, Darfur ve Somali'de açılan 32 su kuyusu ile, Afrika'da açılan toplam su kuyusu sayısı 1174'e yükseldi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri