Maksimum 6 metre kadar derin olan kuyulardan su çıkarılır. Bu pompa genelde küçük tarla alanlarını kullanmak için kullanılır. 6 metre ila 10 metre arasında olan kuyularda genelde Jet pompa kullanılır.
6 metre derinlikten, jet pompalar max.9 metre derinlikten emiş yapabilir. Diğer yandan enjektörlü pompalarda max. 40 metre derinlikten emiş yapabilir. Pompanın türüne bağlı olarak 0,5 hp yada 5 hp pompa aynı derinlikten emiş yapacaktır.
Alacağınız su motoruna göre bu oran değişiklik gösterir, pahalı ve fonksiyonel motorlar 30 metreye kadar basarken, daha basit ve uygun fiyatlı olanlar 15-20 metreye kadar su basabilir.
1 Hp Dalgıç Pompaların ideal su basma aralığı 1-50 metre dir. 50 metre derinliğin altında kullanılması tavsiye edilmez. 1 Hp Dalgıç Pompanın bulunduğu derinliğe göre su pompalama kapasitesi değişmektedir. 1 Hp Dalgıç pompa saatte 0,75 kw / 750 watt enerji harcamaktadır.
Maksimum 10 metre yüksekliğe kadar su basabilir.
İlgili 32 soru bulundu
Cihazların sahip olduğu birçok özellik bulunuyor. 2 Hp dalgıç pompa su çekme konusunda kullanılan pompa türüdür. 100 metre derinliğe kadar koyulabilir ve su çekme işlemleri gerçekleştirebilir.
24 V DC solar dalgıç pompamız ,SP2-65 2 Adet 285 watt Güneş paneli ile derin kuyulardan 65 metreye karar su çıkartabilmektedir.
Su basma kapasitesi, 15 metrede, saatte 6 tondur.
2 Lik Honda Benzinli Su Motoru Honda model makinamız saatte 45 ton su basma özelliğine sahip benzinli su motorudur. Motor tipi yan milli OHV marka benzinli motor'dur.
3 hp Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker? 3 hp dalgıç pompa kaç metreden su çeker, 44 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
Maksimum 6 metre kadar derin olan kuyulardan su çıkarılır. Bu pompa genelde küçük tarla alanlarını kullanmak için kullanılır. 6 metre ila 10 metre arasında olan kuyularda genelde Jet pompa kullanılır. Daha orta ölçekli kuyularda kullanımı tercih edilir.
Sondaj yöntemiyle ulaşılabilen sular bazen 1000 metre, bazen ise 100 metrede çıkabilmektedir. Bu derinliklere göre de uygulanan sondaj teknikleri değişiklik gösterebilmektedir. Sondaj yöntemiyle açılan su kuyularından çıkabilecek olan su miktarı da yapılan analiz çalışmalarından sonra anlaşılabilmektedir.
1 hp güçten başlayarak kademeli şekilde artış gösteren dalgıç pompalar en az 50 metre derinlikten su çekebilmektedir. 100, 150 ve 200 metreye kadar su çekebilme özelliğine sahip olan dalgıç pompaların hangisinin tercih edilmesi gerektiği gibi durumlar, bu alanda uzman firmalar tarafından belirlenmektedir.
Cevap: mehabalar, tulumbalar genel olarak en fazla 9 veya 10 metreden su çeker.
Örneğin 2hp'lik bir dalgıç pompa 100 metre derinlikte saatte ortalama 2,7 ton su çeker. Aynı güçteki bir pompa 33 metrelik bir derinlikte ise 6 ton su çekme kapasitesine sahiptir.
Kurulumunu yaptığımız 40 Hp 30Kw Güneş Enerjili Sulama Sisteminde 40 Hp pompa 228 metre derinlikteydi. Bu nedenle 228 metre derinlikten saatte 35 ton su kapasitesine sahiptir. Yağmurlama tabancaları bağlandığında 17 adet fıskiyeyi çalıştırmaktadır.
1 Beygir Dalgıç Pompa Saatte Kaç Ton Su Çeker? 1 beygir gücüne sahip olan dalgıç pompa ürünleri, ev elektriği veya jeneratör üniteleriyle birlikte çalışabilmektedir. 40 metreden ortalama 4,8 ton su çekebilen 1 hp dalgıç pompalar, kolay kullanımı ve zahmetsiz sökülüp takılmasıyla tercih sebebi olmaktadır.
7,5 Hp Dalgıç Pompa Kaç Ton Su Basar? 110 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
İmpo - 6'' Dalgıç Motoru - 20 HP (15 KW) - Yıldız Üçgen.
Dikeyde 21.5 metre yüksekliğe bastığında, saatte 0.6 ton su, Dikeyde 19,5 metre yüksekliğe bastığında, saatte 3 ton su, Dikeyde 12 metre yüksekliğe bastığında ise saatte 6 ton su verebiliyormuş.
1 hp'lik bir dalgıç pompa saatte ortalama olarak saatte 0,75 kw / 750 watt'lık enerji harcar.
Örneğin: 2 Hp Dalgıç Pompa 100 metre derinliğe konulduğunda saatte 2,7 ton su kapasitesine sahip olduğunu görebilirsiniz. 2 Hp pompa 33 metre derinliğe konulduğunda ise saate 6 ton su kapasitesine çıkacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri