Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Bursa Timsah ne alaka?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Bursa Timsah ne alaka?

Eski yöneticilerden Lemi Keskin, belgeselde izlediği timsahın gücünden etkilenerek, kulübe simge yapılmasını önerdi. Böylece 'Yeşil İnciler' lakaplı Bursaspor, 1992'den itibaren 'Timsah' oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: posta.com.tr

Bursanın maskotu neden timsah?

Bursaspor`un simgesi timsah, 1992 yılında yeşil-beyazlı kulüpte yedek yönetici olarak yer alan Lemi Keskin`in izlediği bir belgeselden yola çıkmasıyla bulundu. Bir timsahın, boğa yediği görüntüleri izleyen Keskin, yaptığı görüşmeler sonucu ``yeşil inciler`` olan sembolün ``timsah`` olarak değiştirilmesini sağladı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Bursada timsah var mı?

Dünyada takımı stadı simgesiyle projelendirilen ve ender stadyumlardan biri olarak kabul edilen stadyumun çatısı Bursaspor'un simgesi olan 'timsah' görümündedir. Toplam 4 bin 484 metrekare alana sahip 72 adet locanın bulunacağı stadyumda 60 adet turnike ve 84 adet stat giriş kapısı yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Timsah neyi temsil ediyor?

Sobek ya da Sebek timsah tanrıdır; gücü, korumayı ve bereketi simgeler. Yine Mısırlılara göre timsahlar, timsah tanrı Sobek'in yeryüzündeki temsilcileridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: jimithekewl.com

Timsah yürüyüşü nasıl çıktı?

Bu dönemde Elvir Baljić, Ercüment Şahin, Selim Özer, Ivko Gantchev, Şaban Yıldırım ile efsane Bursaspor kadrosunu oluşturdu. Penaltıyla elendikleri Karlsruhe maçında tarihe geçen "timsah yürüyüşü" adlı gol sevincini ilk kez gerçekleştirdi. 1995-96 sezonunda 30 maçta 15 gol kaydetti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Bursa Timsah Arena Dünya çapında En heyecan verici 10 statdan biri seçildi (London News) @bursaspor

İlgili 20 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Türkiyede timsah var mı?

Bilim insanları timsahları üç farklı gruba ayırarak inceler. Gerçek timsahlar, alligatorlar ve gavyaller. Bunların hepsi de dünyanın farklı yerlerinde yaşar. Ama hiçbiri ülkemizde yaşamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: merakliminik.tubitak.gov.tr

Timsah hangi soydan gelir?

O zaman şunu söyleyelim, timsahlar 250 milyon öncesinde, erken Triyas döneminde yaşayan ve arkozor olarak tanınan bir dinozor ailesinden geliyor. İlk timsah 95 milyon yıl önce, geç Kretasa döneminde ortaya çıkmış. Günümüz timsahları ise prehistorik Deinosuchus ailesinden geliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbc.com

Timsah hangi hayvanı yer?

Balık, kuş ve suya gelen memelilerle beslenirler. İnsanlara da saldıranları vardır. Timsahlar avına saldırmadan önce yaklaşık 2 metrelik bir alana girmesini beklerler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Timsah hangi ülkenin sembolü?

Lacoste, Fransa'nın en önemli giyim ve aksesuar markalarından biridir. 1933 yılında René Lacoste tarafından kurulmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Sobek kimdir?

Sobek Antik Mısır uygarlığının timsah şeklindeki tanrısı. Tüm suların tanrısı olarak kabul edilen Sobek'in kutsal hayvanı timsahtır. Şehri Crocodilopolis (El-Fayum)'dur. Eşinin Tawaret ve oğlunun Anubis, kardeşlerinin de Seth,Osiris,İsis ve Nephthys olduğu söylenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Bursa Hayvanat Bahçesinde ne var?

Avrupa'nın, alanında sayılı parklarından biri olan Bursa Hayvanat Bahçesi'nde; ayı, kurt, aslan, leopar, yırtıcı kuşlar, lama, yaban eşeği, deve, maymun bölümlerinin yanı sıra deve kuşları ve zebralarında bulunduğu Afrika Savağı bölümü yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulturportali.gov.tr

Bursa stadı kime aittir?

Stadyum, 21 Aralık 2015 tarihinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursaspor'a devredilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fanatik.com.tr

Galatasaray sembolü neden aslan?

“Aslan” ismini verdiği teknesi ile yarışlara katılan, futbol oynadığı dönemlerde “Aslan Nihat” olarak çağrılan Bedik, hayatını adadığı Galatasaray'a kendi lakabını simge olarak bıraktı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Dünyada en çok timsah nerede var?

Timsahlara en çok Amerika, Afrika, Madagaskar, Güney ve Doğu Asya, Orta Avustralya civarlarında rastlanır. Tuzlu sularda yaşayan türleri de bulunur ancak sıcak bölgelerde, bataklıklar ve su kenarlarında yaşayan bir hayvandır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.sabah.com.tr

En büyük timsah nerede?

Timsah, adını Muhammed Ali'den aldı

Yaklaşık 5 metre uzunluğundaki sürüngen, Avustralya'daki Büyük Set Resifi'nde yer alan Marineland Timsah Parkı'nda hayatını sürdürüyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

Türkiye'nin Milli Hayvanı Nedir?

Türk tarihi boyunca bozkurt kutsal ve millî hayvan olarak kabul görmüştür. Bozkurt'un kutsal sayılmasının ve Türklerin ulusal sembolü olmasının en önemli nedeni, Türklerin bir bozkurdun soyundan geldiklerine inanmalarıdır. Bozkurt, bugün Türk milliyetçiliğinin sembolüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Galatasaray hangi hayvan?

Galatasaray'ın simgesi olan "aslan" ise futbolcuları Nihat Bedik'ten geliyor. Galatasaray futbol takımının 8 yıl kaptanlığını yapan, 18 kez giydiği A Milli Takım formasını 8 kez kaptan olarak taşıyan Bedik, 1936 yılında aktif spordan çekilmesine rağmen spor yapmayı ihmal etmedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: beinsports.com.tr

Trabzonspor hangi hayvan?

Trabzonspor'un renklerini; Trabzon'un simgesi olan hamsinin gözünün bordomsu duruşu ve teninin mavimsi grisinden aldığı veya iki takımın (İdmangücü ve İdmanocağı) birer renk seçmesiyle aldığı gibi iddialar olsa da; Trabzonspor renklerini, kurulduğu dönemde İngiltere'nin en başarılı takımlardan biri olan Aston Villa'dan ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Timsahlar birbirini yer mi?

Öncelikle birbirlerinin diyetlerinde yer almıyorlar. Ne su aygırları ne de timsahlar birbirlerini düzenli bir şekilde yemiyorlar. Diyetleri farklı olduğu için birbirlerine saldırmalarına gerek yok. Ayrıca su aygırları timsahlar daha büyük ve grup halinde yaşayan canlılar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org

Bir timsah kaç yıl yaşar?

🐊Ve timsahlar, ortalama 70-100 yıl yaşarlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mavimisket.com.tr

Timsahın düşmanı hangi hayvan?

Jaguar, diğer kedilere göre bile oldukça kuvvetli bir çeneye sahiptir. Kuvvetli çenesi sayesinde zırhlı sürüngenlerin kabuklarını deler ve memeliler arasında sıradışı olan bir öldürme yöntemi kullanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ensonhaber.com

Timsah zeki mi?

"Timsahlar çok zeki hayvanlar. Su altında sabırla bekleyip, avlarına sessizce yaklaşırlar ve aniden saldırırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbc.com

Timsahların atası kim?

Timsah atası, sauropodalar gibi zamanın dev dinozorlarıyla beraber yaşamış Paleontologlar, yaklaşık 148 milyon yıl önce Geç Jura devrinde Dünya'da dolaşan bir timsah türünün fosil kalıntılarını ortaya çıkardı. Söz konusu keşif, günümüz timsahlarının evrimine ışık tutan bir ilerleme niteliğinde.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

Timsah suda nasıl nefes alır?

Karada dinlenme sırasında timsahlar ağızdan nefes alırlar bu sırada palatal valve açıktır. Suda genellikle ağız kapalıdır burun deliklerinden havayı alırlar. Suda avlanma sırasında ağız açık olduğunda palatal valve kapanır suyun solunum yoluna gidişi önlenir. Burun deliklerinden nefes alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT